Jump to content
Българският форум за музиканти

Електрическа китара - Как да изберем (За начинаещи)

G.Varbanov

Recommended Posts

^китарата изглежда добре.

Ето ти едно ревю. Само ме съмнява на китара за 300 кинта какво тремоло са сложили, при положение че, само тремолото, ако е читаво де, струва толкова на старо. Помисли дали няма да ти създава повече ядове, отколкото кеф. Смяната на струни и строеве също си е играчка. Успех с избора!

^Иска 2-ра пък! :>

Вчера имаше такъв Jackson при мен. Прилични са, като имаш едно на ум, че цената им е такава. В краен случай ще си заключиш бриджа, ако прави проблеми. Хубаво е, че е бяла, черното доскучава :>

Edited by G.Varbanov

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
 Здравейте!

Скоро навърших 40 и ме обзе носталгия по прекъснатите уроци по китара преди..25 години. Явно старият Squier не е успял да 

ме вдъхнови достатъчно и реших да сменя всичко с ново. Купих нови усилвател LINE6 Spider Classic и китара Jackson JS22 

Dinky™ Arch Top RW FR Satin Black. Случи се така, че китарата включих в усилвателя след няколко дни. Установих, че 3-

позиционният превключвател за адаптри работи само в крайно дясно положение. Аз ли нещо бъркам в настройките или има 

наистина някакъв проблем? Не бих искал да се занимавам с гаранции, куриери и т.н. Времето и нервите са ми кът. Какво бихте 

ме посъветвали? 

Благодаря!  

^Здравей, очевидно има някакъв проблем в електрониката. Може да се окаже нещо супер малко, като разкачени кабели или да се наложи да смениш ключ. При всяко положение е добре да я занесеш на човек, който разбира от тази работа. :>

Реших в крайна сметка да се възползвам от гаранцията и да се свържа с продавача. Върнах я, за да я проверят и наистина се оказа слаба връзка. Презапоили са връзката и китарата вече е тук. :)

Благодаря!

• Like 2

• 1 month later...

Начинаещ съм и като такъв си търся някоя по-обикновена и евтина китара, реших да заложа на китара втора ръка. Харесах си в https://bazar.bg електрическа китара stagg S300-BK. Какво мислите, добра ли е като за мен? 

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Здравейте, реших да си купя първата електрическа китара и съм си харесал esp ltd ex-50. Да не ме нахраните не съм много начинаещ, свиря от година, но бих казал, че за това време наистина добре си свиря :D. Добре ли е?