metalhammer Публикувано Януари 21, 2014 Share Публикувано Януари 21, 2014 The chain: EMG Pickups Maxon od808 Soldano SLO100 with the loop bypassed Bogner Uberkab Heil PR30 (on the v30) API Preamp No Post-Processing. 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Януари 21, 2014 Share Отговорено Януари 21, 2014 Много добре! 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Януари 21, 2014 Share Отговорено Януари 21, 2014 (Редактирано) В света е пълно с различни модели и марки усилватели. Не е лошо, но ако бях продуцент бих накарал свирещият да пробва и друг амп, в контекста на стила в който свири. Може би едно Пиви да свърши същата работа, че и по-добре може би. Примерно бих искал да чуя това от Сло 100 - Въпрос но личен вкус е, но защо да разваляме хубавият тон на Сло, с този Максон. Сло може и звучи по-добре без него. За мен почти няма силно чувамеа разлика, но все пак давам 1% предимство на Сло-то, след това е ЕВХ, като и Пивито доволно кефи - ПС - първият ми коментар е преди да съм, чул сравнението между трите ампа, затова препоръчвам примерно Пиви. На сравнението ми стана ясно, че пича от първият клип, разваля звука на Слото, поне според моите разбирания, с това ненужно ( за мен) ефектче, дефекче Максон. Редактирано Януари 21, 2014 от TONY 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 21, 2014 Share Отговорено Януари 21, 2014 Еми на ампове от този клас с педалче освен да им развалиш звука друго няма какво да им направиш. 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Януари 21, 2014 Share Отговорено Януари 21, 2014 Митак, напълни ми душата с това клипче. Верно че музиката е на Killswitch Engage от по-добрите им години, но съм супер доволен от звука! На моя Garland мръсния канал е правен по подобие точно на тоя амп! 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Януари 21, 2014 Share Отговорено Януари 21, 2014 разваля звука на Слото, поне според моите разбирания, с това ненужно ( за мен) ефектче, дефекче Максон. Не бих се съгласил,зависи от целта която се търси.Пробвай дори със симулация че ако имаш мултибанд компресия на мастера ще излезат доста по-ясни китари. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
G.Varbanov Отговорено Януари 21, 2014 Share Отговорено Януари 21, 2014 Ако вече го имаш това Soldano е вариант ако искаш да минеш на high gain изпълнения, но иначе не виждам кой би го избрал пред всичко това: http://www.premierguitar.com/articles/Monsters_of_High_Gain_2013 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
trendkiller Отговорено Януари 21, 2014 Share Отговорено Януари 21, 2014 Точно така, за 1/3 от цената 6150 би свършил същата работа. Soldano-то звучи доста стегнато в първия клип, но ако ще се дават такива пари, за мен има повече смисъл да се вземе един Axe Fx2 - лесно, сигурно и съседите ще те обичат. Също го има и другия момент, че този Bogner cab е $1000+ нов и става един адски скъпарски "modern metal" саунд! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Януари 21, 2014 Share Отговорено Януари 21, 2014 Големия въпрос каква е задачата на Кемпера в първото видео? 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
G.Varbanov Отговорено Януари 21, 2014 Share Отговорено Януари 21, 2014 И аз това исках да попитам. Kemper-a защо е там? Първоначално реших, че е видео, което сравнява емулацията и the real thing. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 21, 2014 Share Отговорено Януари 21, 2014 Не бих се съгласил,зависи от целта която се търси.Пробвай дори със симулация че ако имаш мултибанд компресия на мастера ще излезат доста по-ясни китари. Ъ-ъ-ъъъъ... Какво общо имат Maxon OD808 и мултибанд компресията? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dickens Отговорено Януари 21, 2014 Share Отговорено Януари 21, 2014 Само аз ли разбрах ,че това си е чиста симулация на Kemper Всичко друго са настройки (прочетете още веднъж чейна и ще разберете защо) Наздраве! 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 21, 2014 Share Отговорено Януари 21, 2014 Here's one example for a modern tone (KSE Cover)...I also profiled this chain cause I liked it so much... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
docc Отговорено Януари 21, 2014 Share Отговорено Януари 21, 2014 Да кажа и аз 2 приказки! Усилвателите, които ще спомена, или ги притежавам, или съм ги имал и съм работил достатъчно с тях, за да имам впечатлението, което ще споделя! Работата със 'SLO-100' и усилватели от такъв клас (и съответно - цена), като напр. 'VHT Pittbull'; 'Fuchs ODS'; 'Mesa Mark IV / V'; Fender Tonemaster ... няма почти нищо общо с усещането при Peavey 5150/6505 и подобни (нищо против тези усилватели ... имат си и популярността, и мястото). Първият тип са осезаемо по-динамични, артикулирани... въодушевяващи, ако щете. Усещането е съвсем различно и променя/отваря, и начина на мислене, и отношението към звукоизвличането. ... Напр.: дори разликата в усещането при свирене, м/у преиздадените 'Super Lead 100' и 'Super Lead 100 HW' е значителна, макар и звученето да е доста близко! ... И ако някой смята, че '6505', ще "свърши работата" на SLO-100, с цялото ми уважение, нещо не е доразбрал! Професионалистите, които използват разни модели усилватели, по принцип не го правят по причина, че не могат да си позволят други! 6 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 21, 2014 Share Отговорено Януари 21, 2014 (Редактирано) Аз често свиря с 6505(с кабинет Randall) на репетиция, но за съжаление, не съм свирил с оригинален SLO-100, а само с тукашни копия. Това, което забелязвам при 6505, особено при по-мръсния му канал е, че той по принцип не е твърде динамичен, но има приятна, как да кажа.. текстура на звука. Но звучи така, все едно има бустер отпред, през цялото време. За музиката, която свирим, това е по-скоро предимство, но и на мен ми направи впечатление, че дори усилвателя до него, който не е скъп( не съм се заглеждал кой модел на Bugera ) е по-динамичен и без значение как точно настроя 6505-цата, винаги бугерата успява почти напълно да го маскира, при подобни нива на усилване. Та предполагам... имаш право в горното. Показателно е и мнението на човекът, който е правил сравнението между трите усилвателя в третия клип на TONY: OF COURSE this is not the best possible tone from the Soldano (how could it be without setting the amp up for a good tone), but it was not the goal of this clip to show how awesome this amp is) ПС: Като се замисля, SLO-копията, които съм пробвал бяха на Дими, и ако не се лъжа един от усилвателите bir4o също беше SLO-100 копие. И двата имаха наистина по-подчертана динамика от 6505-цата(която е ново Пиви), на която свиря. Интересно ми е, на какво се дължи тази разлика. Но това вече е технически въпрос, който не знам дали ще бъде интересен тук. Знам, че Дими преглеждал внимателно повечето схеми на популярни усилватели, та ще ми е интересно тук, или на ЛС, да обсъдим този въпрос. Редактирано Януари 21, 2014 от Evtim Djerekarov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts