Jump to content
Българският форум за музиканти

Подходяща ли е тази китара за heavy парчета?

mitafa

Recommended Posts

Здравейте, ще помоля за професионалните Ви мнения :) Извинявам се за ламерския въпрос, но съм що-годе начинаещ, имам голям интерес да се уча да свиря предимно метъл парчета (Metallica, Megadeth...) :)

Много ме кефи Les Paul формата и искам китара с такава форма и съм се спрял на тази ( !тук е момента да кажа, че това е тавана на сумата, която мога да дам! ) -> http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_34408/Flight_L300_BK.html

Ще съм много благодарен за мненията Ви, а ако из нета сте мернали нещо по-добро от това - моля споделете :)

Разгледай базара - не знам каква е тази, която си посочил, признавам си, но съм почти сигурен, че не е кой знае какво. За цената и със сигурност можеш да намериш по-приличен инстр. втора употреба. В базара бях мернал един Tokai Love rock напр, имаше и някакъв Hohner ... и т.н. Разгледай хубаво, ценното на втората употреба е, че купуваш горе долу на цена, на която евентуално би могъл да продаваш после. Ако тази спре да ти харесва след 2 месеца, ще трябва да я продаваш на половин цена :-) ... и то ако изобщо се намери някой да я купи. Успех!

• Like 1

щом си я харесал по картинка и финансите са толкова взимай я , като напреднеш малко повече ще разбереш че си си взел лопата и половина , продаваш я и си взимаш по-добра и после следва пак сьщата процедура , до кьде ще стигнеш зависи от финансовото ти положение

• Like 1

Благодаря за отговорите :)

щом си я харесал по картинка и финансите са толкова взимай я , като напреднеш малко повече ще разбереш че си си взел лопата и половина , продаваш я и си взимаш по-добра и после следва пак сьщата процедура , до кьде ще стигнеш зависи от финансовото ти положение

- Китарата съм я виждал и на живо в магазин и няколко човека казаха, че за цената си е доста качествена изработка. Втора ръка не ми се ще да взимам, а и току що разгледах базара и нямаше Les Paul в моя ценови диапазон :)

Въпроса е най-вече - става ли Les Paul-ска китара за heavy metal парчета? :)

Ето и характеристиката й:

• Body: Solid Mahogany
• Neck: Mahogany
• Fingerboard: Rosewood
• Scale: 648mm/22 frets
• Machine Heads: Gold Diecast
• Pickups: 2 X Humbucker W/Cover
• Color : Black

:)

^ Абе чак брутален метъл...:) Не си  представям Les Paul олят с кървища и парчета агнешки мозък! Ама саунд ще извади със сигурност /не визирам конкретната китара/ въпреки, че той /саунда/ май не се влияе от формата!

• Like 1

Всичко е подходящо за метъл, особено в началото докато изградиш представа какъв звук точно търсиш ;)

• Like 1

Имам тази китара и съм много доволен от нея .Имам я от почти година и ми върши страхотна работа. Свиря изцяло метъл и за моите нужди ми е перфектна. Hай-голямото предимство на модела е,че е удобен!

^ Абе чак брутален метъл... :) Не си  представям Les Paul олят с кървища и парчета агнешки мозък! Ама саунд ще извади със сигурност /не визирам конкретната китара/ въпреки, че той /саунда/ май не се влияе от формата!

:lol: е ти ме разхили,май и металица записват с ЛП-та,мани ракламодателите с рогатите форми и чернио цвет,а ако има агнешки мозък къде е мръвката от ягнето..па има един мощен китарист(дивио),който си е набил бирени капачки по ЛП-то и не му пука много - дървото звучи ли финиша е маловажен.

• Like 1

^

В интерес на истината Металика са фенове на Гибсън и си ползват LP, Explorer и V-та, но във по-голямата част от видеата, които съм гледат от студиото им (дали записи или просто свирня) най-често са си с ЕSP.

• Like 1

:lol: е ти ме разхили,май и металица записват с ЛП-та,мани ракламодателите с рогатите форми и чернио цвет,а ако има агнешки мозък къде е мръвката от ягнето..па има един мощен китарист(дивио),който си е набил бирени капачки по ЛП-то и не му пука много - дървото звучи ли финиша е маловажен.

Така де, и аз тва исках да кажа. Май... ама и леко да те допълня - не е лошо и пръсти да може да мести, тоз дето ще ги мести!

Пък агнето...

А колегата дали взе тая китара или?

Абе нещо оплесках работата с цитатите ама нека ми простят модереторите. Съжалявам!

• Like 1

Не знам за Flight-a, но мисля че си заслужава да погледнеш тази и тази, въпреки че за тези пари свестните китари са рядкост. Мисля, че Cort-a върви с чанта кабел, тунер и калъф...поне така пише в сайта, но понякога не знаят какво пишат....Важно е и какъв усилвател ползваш или някакъв свестен дисторшън педал......Както и да е, важното е на теб да ти хареса. Отиваш в магазина и ги пробваш...

Не знам за Flight-a, но мисля че си заслужава да погледнеш тази и тази, въпреки че за тези пари свестните китари са рядкост. Мисля, че Cort-a върви с чанта кабел, тунер и калъф...поне така пише в сайта, но понякога не знаят какво пишат....Важно е и какъв усилвател ползваш или някакъв свестен дисторшън педал......Както и да е, важното е на теб да ти хареса. Отиваш в магазина и ги пробваш...

Много ти благодаря :) ESP-то ми хваща погледа също :) А иначе амп имам Roland Micro Cube, но най-често използвам Behringer Guitar Link (UCG102) с Guitar Rig 5 :) Мисля да продам Roland-чето, че и без това не го ползвам никак и се чудех и за някакъв амп (около 200лв), който ще е подходящ за начинаещи?! :) Някакви предложения? :) пс: знам, че 200лв отново са малко за амп, но все пак тепърва се уча - по-натам нещо по скъпо ;)