jabs Отговорено Юли 13, 2015 Отговорено Юли 13, 2015 ЧичоМито, сбъркал си си призванието. Трябвало е да станеш журналист, от това образно описание ми се събра направо слюнка в устата ... И ние искаме проба 2 Цитирай
synchu Отговорено Юли 13, 2015 Автор Отговорено Юли 13, 2015 Искаме и звуци и проба Аз честно казано на темата fuzz face, както неколкократно вече в рамките на досадното, съм споменавал - фен на германиевите транзистори. Трябва да изровя Бонамаса фъза от купчината и ще трясна някой друг запис за сравнение. Да не съм капо открих някой нови нюанси в чистия звук на последния амп, които окончателно ме убедиха (мен де ) че това е един от най-добрите чисти звуци, които съм пипал - и повтаряйки както казва едно ревю на сходен като архитектура амп - it is not the end of the road, ....but it is 5 Цитирай
travelcaster2 Отговорено Юли 13, 2015 Отговорено Юли 13, 2015 (Редактирано) Толкова е хубаво, че ми идва на ум заглавие "Носталгия". ^^ Не съм си сбъркал професията. Музиката е език и най-подходящ за рокендрол е гаменският жаргон. Редактирано Юли 13, 2015 от travelcaster2 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 13, 2015 Отговорено Юли 13, 2015 (Редактирано) @jabs: Надрасках ето тази схема. Тя е същата с тази, която изпълних, като не съм нарисувал единствено уейвшейпърите, защото там има поле за експериментиране. Например, ако в първия уейвшейпър се ползват два диода 4148 и резистор 680R-1K, ще работи, според очакванията. Във вторият, може да се пробва с 4148 и червен LED във всяка посока, а съпротивлението се подбира на вкус (може и с тример). Основното правило е, че е добре шейпърите да заоблят плавно, и винаги да имат още малко аванс, за допълнително малко нарастване на изходната амплитуда с входния сигнал. По принцип, може да се направят още подобрения, примерно за изходния импеданс, обаче колкото повече промени се правят, толкова повече се отдалечаваме от оригинала, което в един момент, може да обезмисли идеята. Буферът товари китарата винаги, дори когато не се ползва, но мисля, че това не е проблем, особено предвид фактът, как първото FF стъпало я товари, когато няма буфер. Ето схемта. В зависимост от избраните транзистори и режими, консумацията не трябва да превишава 0.8-4 мА. В последният кой случай - 1.25мА. Поради топологията на схемата, в зависимост от избора на транзистори, режим и стойности, ефектът може да има най-различен звук и до голяма степен може да се настрои според вкуса и инструмента на китариста. Следващо усложнение може да бъде DC серво на стъпалата, особено когато се ползват германиеви транзистори, но точно за този ефект, мисля да пропусна . Редактирано Юли 13, 2015 от Evtim Djerekarov 2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 13, 2015 Отговорено Юли 13, 2015 (Редактирано) ^ забелязах грешка относно тримерите, първият трябва да е на мястото на 27К съпротивлението в колектора на първия биполярен транзистор и трябва да има стойност 50-100К, а вторият, в колектора на втория биполярен транзистор, има стойност 10К. Редактирано Юли 13, 2015 от Evtim Djerekarov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 15, 2015 Отговорено Юли 15, 2015 (Редактирано) Понеже трябва, да запишем, а и да организираме някакво пробване на ефекта, крайно време е, да го сложа в кутията. Разбира се, може първоначално, да го сложа в гола кутия, но с чичо Митко обсъждаме вариант за ситопечат, което от друга страна ме кара, да мисля, за кисунки и шрифтове. Засега, в средата на ефекта (където няма да има контроли) мисля, да отпечатаме нещо такова, или негова вариация: Също, мисля, че сега е моментът, да си измисля шрифт и стилистика, които да ползвам и за надписване на бъдещи ефекти. За пробването - вероятно ще разпробия кутията утре-другиден и ефектът ще е готов за пробване. Кажете, кои сте свободни и имате желание, да го пробваме и да поприказваме, да кажем, следващата седмица, за да измислим някаква организация. Редактирано Юли 15, 2015 от Evtim Djerekarov 5 Цитирай
travelcaster2 Отговорено Юли 15, 2015 Отговорено Юли 15, 2015 Аз се записвам и предлагам при Боби (MMG). Той е отворен, има изолирани помещения и всичко. Там можеш да направиш официалната презентация на живо. Ще драснем и видео. HD естествено. Евтим, хората трудно биха повярвали, че за един ден се прави нещо уникално. Обясни, че проектът е минал през "кабинетен анализ" и още преди да го направиш ти знаеше, че ще се запази познатия "стандартен, класически фъз", както и модернизирането му в желани от теб насоки. Аз го чух вчера в реална обстановка на нашата група с живи барабани, бас, кийборд и апаратури. Той (ефекта) "надвика" всички. Започнаха предложения: "Дай интрото на Double Vision - Foreigner, дай сега Born To Be Wild - Steppenwolf, дай Ain't No Love" и т.н. Всички, а ние сме стари групари, го харесахме. 3 Цитирай
jabs Отговорено Юли 15, 2015 Отговорено Юли 15, 2015 Браво хора !! Ще поканите ли съфорумци на теста? (правя си устата ако не стана ясно ) 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 15, 2015 Отговорено Юли 15, 2015 Нищо не пречи, да го пробваме и подомашно, преди "официалности". Вкъщи може, но не е много гот, а и няма в какво толкова да го включа, като усилватели. Ако искаш, може да погостуваме в твоето студио? 1 Цитирай
jabs Отговорено Юли 15, 2015 Отговорено Юли 15, 2015 (Редактирано) При мен е много тясно, правилното място е при Иван. Нека се прибере от морето тази неделя, аз поемам организацията (Ако всички са съгласни разбира се) Редактирано Юли 15, 2015 от jabs 1 Цитирай
synchu Отговорено Юли 15, 2015 Автор Отговорено Юли 15, 2015 Тъй де - да организираме парти на чужд терен, а? Нали обещах да изровя JB Fuzz-a е го те го в нетипична употреба с телекастър и слайд ... (май трябва да правя и втори тейкове понякога, така като слушам - ама се разбира де за звука поне) Нямах време да запиша комбинацията, в която ми хареса най-много - Гибсън ->JB Fuzz->Overdrive (почти какъвто и да е) .... като се върна в Сф ще го направя. 1 Цитирай
jabs Отговорено Юли 15, 2015 Отговорено Юли 15, 2015 Ама на чужд гръб и 50 халби бира са малко 2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 15, 2015 Отговорено Юли 15, 2015 (Редактирано) ^^Ефектът звучи много добре, бих казал, относително далече от този, който сглобихме, но е трудно да се прецени - ти пипаш китарата по съвсем различен начин, и изобщо имаш своя стилискика на свирене, доста различна от моята, пък и записи, усилватели.... Може и вкъщи (тук, където сега живея) да се съберем, обаче тогава трябва да носите усилватели, пък и жилището не е от най-комфортните (купувано от предишните собственици към края на 70-те и никога не е пипано). От друга страна, правя (мисля) хубаво кафе и имам доста кафени чаши . Другото място, където мога да ви приютя пък е по-приветливо, но твърде тясно за начинанието. Нека и чичо Митко да каже, какво мисли по въпроса, и ще измислим нещо. Редактирано Юли 15, 2015 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
Recommended Posts