Black Bird Отговорено Февруари 27, 2015 Отговорено Февруари 27, 2015 В Гитар Риг 5. С ТЦ Електроникс карта. 1 Цитирай
bluelemon Отговорено Февруари 27, 2015 Отговорено Февруари 27, 2015 Колко добре звучи не знам. Всеки кривоч си има чар. Но това си е поредното доказателство че който си го може и в носЪ да си включи кабела пак ще звучи 4 Цитирай
jabs Отговорено Февруари 27, 2015 Отговорено Февруари 27, 2015 ^ Тъй, тъй .... Edit + offtopic: В носЪ няма да стане, пробвал съм. Имаше един стар филм "Призраци в замъка Шпесарт". Там едно джудже летеше на прахосмукачка, като щепсела буташе в носа и се ядосваше много, за да произведе ток Ама с китарата е друго End offtopic. 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Февруари 28, 2015 Отговорено Февруари 28, 2015 DOD 250, MXR +, tube screamer са емблематични ефекти на които съвременната екзотика дължи милиарди. На скоро попаднах на това: В общи линии marshall shredmaster с бая модове и си има врътка sub bass Някакви мнения и някой да го е пробвал? Цитирай
bluelemon Отговорено Март 1, 2015 Отговорено Март 1, 2015 Аз съм правил на барбър LTD silver. Беше ми първия ефект който правих и стана доста нескопосано. Въпреки всичко от всички драйвове които съм направил имам най-добри впечатления от него. Ако се навиеш да го налепиш бих чул с удоволствие как звучи. Цитирай
synchu Отговорено Март 7, 2015 Автор Отговорено Март 7, 2015 Не съм "изоставил" темата, просто напоследък времето е доста кът, но да пуснем станалите традиционни закачки: to be continued... 5 Цитирай
Black Bird Отговорено Март 10, 2015 Отговорено Март 10, 2015 Снимки нямам, но ето завършения ми Богнер Екстази педал. Спийкър симулация 4х12. Малко ехо. https://soundcloud.com/diminalbantov/diy-bogner-ecstasy-pedal-preamp 4 Цитирай
jabs Отговорено Март 10, 2015 Отговорено Март 10, 2015 (Редактирано) ^ Нямам вече плюсчета в склада, ама е*ахти свирнята, майна... Мивкокърт !! :) Редактирано Март 10, 2015 от jabs Цитирай
Black Bird Отговорено Март 10, 2015 Отговорено Март 10, 2015 (Редактирано) Мерси! Да споделя! Има супер корекции, естествено след като поръчах една чанта потенциометри от Ибей, "Алфа" Има проблем с осцилации, но с буфер всичко изчезна и сега се държи както подобава! Изумен съм. За буфер ползвам бос педал в байпас режим. Довечера ще правя буфер , за да го добавя вътре в кутията. Не знам кой обаче. http://tagboardeffects.blogspot.com/2011/04/klon-buffer.html http://tagboardeffects.blogspot.com/2014/05/jhs-little-black-buffer.html http://tagboardeffects.blogspot.com/2012/02/cornish-buffer.html http://1.bp.blogspot.com/-6glRUvDGhR8/T5_MiMmedvI/AAAAAAAAAU8/-FnqOFgN-00/s1600/Buffer.gif.gif Някой да знае лейаут на босс ефектите. В смисъл буфера? А и да е без пулдаун резистор... Редактирано Март 10, 2015 от Black Bird Цитирай
synchu Отговорено Март 10, 2015 Автор Отговорено Март 10, 2015 Аз ще чуя после. Не мога да видя сега кои буфери си написал, наборе, но аз препоръчвам този на Клон. Цитирай
jabs Отговорено Март 10, 2015 Отговорено Март 10, 2015 (Редактирано) ^+1 Me agree Правил съм Корниш буфера и за мен със или без него е все тая... Редактирано Март 10, 2015 от jabs Цитирай
Black Bird Отговорено Март 10, 2015 Отговорено Март 10, 2015 (Редактирано) Аз говоря да оправи импеданса на този Богнер преамп. С Босс ДС1 в байпас положение всички шумове и осцилации изчесват, по цялта верига. Навързал съм 10 камиончета. Боса най отпред. Редактирано Март 10, 2015 от Black Bird Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 10, 2015 Отговорено Март 10, 2015 (Редактирано) Звучи жестоко! Много яка схема, а и добре си се постарал с донастройката. Както вчера ти казах по телефона, най-добре е, ако е възможно буфера, да е в самата букса, или заедно с нея, да е в малка метална заземена кутийка (или да са омотани заедно с общ изолационен материал, който е заземен), така от тази кутийка ще има проводник за земя, сигнал и положително захранващо напрежение (за буфера вътре). Ако се гони минимален размер, най-подходящи са JFET буферите, като на педалче BOSS. Такъв буфер, като на тази снимка, около транзистора Q011 горе отляво: . Схемата може да се ползва с транзистор от рода на 2SK30A / BF245A. Така започва да отрязва сигнала, при амплитуда 1.5-3 волта, в зависимост от транзистора. Ако искаш по-голям входен диапазон без изкривяване, може да ползваш BF245C примерно, но тогава трябва да намалиш сорсовия 10-килоомов резистор на нещо от сорта на 1-4 килоома, а също трябва да се сбогуваш и с 2-7 милиампера захранващ ток. При такъв дрейнов ток, може да се появи и чуваем шум, но трябва да се пробва на практика. Най-добре е, да се ползва транзистор с голяма отсечка от сорта на 4-6 волта и малка стъръмност (примерно Idss = 1-5mA), но толкова малко стръмни транзистори се намират по-трудно. Сънчо, за коя схема на Корниш говориш, тази с биполярния транзистор ли? PS: Дими, можеш да ползваш буфер, точно като на БОС-а на схемата горе, обаче да ползваш транзистор BF245C, запазвайки сорсовия резистор 8-10К. Така ще имаш входен диапазон от около 4-6волта пик, преди ограничаване и ток на покой около 400-600 микроампера. Повече от достатъчно добре, за това приложение, според мен. Редактирано Март 10, 2015 от Evtim Djerekarov Цитирай
synchu Отговорено Март 11, 2015 Автор Отговорено Март 11, 2015 Aз съм препоръчал този на Клон-а jabs спомена Корниш, но по-скоро с негативни впечатления, доколкото разбирам. Цитирай
Recommended Posts