Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Ами незнам дали е удачно да попитам,но в единия магазин в който отидох незнаеха какво да ми кажат в другия колкото пъти да отида продавача го няма,та. Преди седмица ми щукна идеята за направата на кабинет и махането на транзисторното кубе бих попитал.

два говорителя Eminence http://www.musicworld.bg/bg/c_1203/i_2339/Eminence_ME10_1008.html биха ли паснали на глава crate v33h http://www.musicworld.bg/bg/c_432/i_22966/Crate_V33H.html или,по-точно ме интересува ще има ли опасност за самата глава. и ако има към какви 10инчови говорители да се насоча? благодаря предварително :blush:

Отговорено

Точно тия не съм много сигурен, че ще станат...не за друго, ами май не са китарни, а широколентови...

Отговорено (Редактирано)

:thumbs_up: . И един ще стигне, но при определени условия.

ПП. Понеже питащият е от Пловдив, ще му е добре дошло да тества на живо кабинет с такъв високоговорител.

Редактирано от Parni_Valjak
Отговорено

Rajin Cajun-a го дават със 100dB чувствителност! Послъгват сигурно леко, но пак е над 90. Аз дрънкам на едно 15W комбо с такъв и повече от 2 не засилвам. Ако изцепш 30 ватовия crate докрай, може и стъклата да паднат. И определено, ако е такъв трябва да е само един - няма как да вържеш два и да остане 8 ома товара (колкото изисква главата).

Отговорено (Редактирано)

crazy_train,

виж тази тема, в която говорителя е Rajin Cajun :

Проектиране и изработка на китарен кабинет by bluelemon

и виж резултатите:

http://forum.muzikan...post__p__693231

После се свържи с bluelemon , за да чуеш на живо за какво иде реч.

Ето и мнение на уважаван колега за резултата:

...

Накрая чухме кабинетът, направен от bluelemon и проектиран от него и Parni_Valjak. Забележителното в него беше, че е с 10-инчов говорител, а звучи като 2х12 - с доста солидни ниски.

...

Редактирано от Parni_Valjak
Отговорено

То и да станат дали ще ти хареса звука? Има доста добри примери на DIY кабинети, които звучат доста добре. Ще е интересно после да пуснеш и да чуем какви са резултатите.

Отговорено

Parni_Valjak Мерси за връзките,ще се свържа с човека,но незнам дали ще е тази седмица че малко ще заминаваме на почивка.ама ще го намеря :D .Иначе се отказах кабинета да е двоен първо заради съпротивлението и изходите на усилвателя второ китарните говорители били доста мощни :surprise:! преди малко като видях схемата от теста малко останах като гръмнат.И най-късно почвам да сглобявам,другия месец,за усилвателя ще го купя втори,да събера пари че нямам годините за да ме вземат където и да е на работа и чакам празници :lol: като е готово всичко ще пусна едно видео за резултатите.даже на първо време може да се свири и без усилвател ще взема преходник за уредбата.