Baby Thomas Отговорено Ноември 8, 2012 Отговорено Ноември 8, 2012 С голяма доза DIY vibe. Поздравления, дано си доволен от звукчеца! Цитирай
maxim09 Отговорено Ноември 8, 2012 Отговорено Ноември 8, 2012 Поздравления за ефекта! Ако имаш възможност пусни някое демо да чуем как звучи. А откъде си намери 3PDT бутона, защото и аз си направих такъв, само нямам бутона, да стане както трябва? Цитирай
bir4o Отговорено Ноември 8, 2012 Отговорено Ноември 8, 2012 Ето го творението ми: MXR Dist+ Преди години си бях направил този ефект в такава кутия и се огъна след няколко натискания - наложи се да направя извита пе-образна железна планка за да подпира под ключа . После ми мина мерака и го разглобих. 1 Цитирай
8rts Отговорено Ноември 8, 2012 Отговорено Ноември 8, 2012 Ако имаш възможност пусни някое демо да чуем как звучи. Добавих в началото на статията примерен звук (със светодиодите - уж по-твърдото звучене). Преди ефекта сигнала минава и през предусилвател. А откъде си намери 3PDT бутона… Открих го в локалната бакалия, но наистина не навсякъде го има. Преди години си бях направил този ефект в такава кутия и се огъна след няколко натискания - наложи се да направя извита пе-образна железна планка за да подпира под ключа . При мен за сега няма проблеми, но ще внимавам да не му скачам много. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 9, 2012 Отговорено Ноември 9, 2012 Добавих в началото на статията примерен звук (със светодиодите - уж по-твърдото звучене). Преди ефекта сигнала минава и през предусилвател. Имаш предвид, вграден в китарата предусилвател, или отделен предусилвател. По принцип този тип ефекти най-често са направени за да включиш китарата директно в тях, в противен случай увеличаваш шума. В какво включваш педалчето, така ми звучи много директно, за да се получи свестен китарен звук, трябва да в включено в подходящ китарен усилвател. Всъщност, както казах по-горе, тоя тип класически педалчета всъщност са направени да се ползват именно в комбинация със китарен усилвател. За по-правдоподобно звучене, можеш да ползваш някоя програма за симулация на китарна апаратура, примерно можеш да прекараш ефектчето през някой усилвател и кабинет от Guitar Rig. Цитирай
8rts Отговорено Ноември 9, 2012 Отговорено Ноември 9, 2012 Имаш предвид, вграден в китарата предусилвател, или отделен предусилвател. Предусилвателя си направих сам по схемата от тази страница: http://www.till.com/...s/GuitarPreamp/ Той е включен много близо до изхода от китарата. В какво включваш педалчето, така ми звучи много директно… По принцип го включвам в усилвател Thunder THC-1000, но за да запиша демото го включих директно във входа за микрофон на компютъра си. За по-правдоподобно звучене, можеш да ползваш някоя програма за симулация на китарна апаратура… Ползвам Rakarrack. Ето как изглежда и звучи: Но има едно пукане, вероятно причинено от софтуера. Аудио картата ми е обикновена, вградена в дъното. А това ми е тунера: Lingot. Цитирай
tzolov Отговорено Ноември 12, 2012 Отговорено Ноември 12, 2012 А по-дебели жици не намери ли ? Цитирай
maxim09 Отговорено Ноември 13, 2012 Отговорено Ноември 13, 2012 А този бутон http://radimexbg.com/index.php?pid=1%20%20%20%20%20%204278 дали е 3PDT бутон? С колко крачета трябва да е, с 6 или 9 ? Цитирай
synchu Отговорено Ноември 13, 2012 Отговорено Ноември 13, 2012 Този не е. 3PDT е с 9. (Triple pole double throw - както предполага наименованието ) 2 Цитирай
Valeri_pj Отговорено Ноември 17, 2012 Отговорено Ноември 17, 2012 Но и този върши работа стига да е със задържане,защото има и без Цитирай
maxim09 Отговорено Ноември 21, 2012 Отговорено Ноември 21, 2012 Ето приблизително как звучи моя http://soundcloud.com/maxim10/demo1 На записа звучи зле разбира се повече, като фъз ефект, но това е от микрофона за скайп Свирено е с бридж адаптер сингъл койл и гейна е излишно усилен. С по-малко гейн може би ще е по-добре на запис, но не ми се играе. Честно казано, този съвсем евтин и лесен за изработване ефект, с достъпни за намиране електронни компоненти, спокойно може да конкурира драйвчетата на повечето малки транзисторни ампчета. Цитирай
lyu_records Отговорено Февруари 4, 2013 Автор Отговорено Февруари 4, 2013 Този ефект звучи по корено различен начин направен правилно с правилните части. Много хора го подценяват и са разочаровани поради факта че не са ползвали правината схема за целта или частите са кофти. Най трудно се откриват диофите и антилогаритмичния потенциометър за кривоча. Цитирай
maxim09 Отговорено Февруари 5, 2013 Отговорено Февруари 5, 2013 (Редактирано) Може и така да е, но повярвай ми включен в лампа звучи по коренно различен начин, макар и с "калпавите" електронни компоненнти. А за такъв направен с "правилните" части и включен в "правилния" лампов усилвател, чак не ми се мисли Но който каквото си има в крайна сметка Редактирано Февруари 5, 2013 от maxim09 Цитирай
synchu Отговорено Февруари 5, 2013 Отговорено Февруари 5, 2013 К'ви правилни части от всичките десетина? Обикновени резистори, най-евтиния оп-амп от серията, керамични кондензатори и масово разпространените навремето германиеви диоди (например 1N34, които и сега не са проблем за намиране) ............ звучи добре, ама айде чак пък толкоз. Антилогаритмични потенциометри се намират елементарно -> musikding.de, banzaimusic.com, ebay.co.uk, ebay.com, mammothelectronics.com и още поне двайсетина сайта. 2 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Февруари 5, 2013 Отговорено Февруари 5, 2013 Едно си баба знае, едно си баба бае... Този ефект звучи по корено различен начин направен правилно с правилните части. Много хора го подценяват и са разочаровани поради факта че не са ползвали правината схема за целта или частите са кофти. Най трудно се откриват диофите и антилогаритмичния потенциометър за кривоча. А, бре liu, нали се беше оттеглил с гръм и трясък, защо пак си тук? Или се променяй, или пак ще има конфликти! Цитирай
Recommended Posts