Jump to content
Българският форум за музиканти

maxim09

Members
 • Posts

  362
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

maxim09 last won the day on February 25 2018

maxim09 had the most liked content!

About maxim09

 • Birthday September 17

Previous Fields

 • Инструмент
  Squier, Кремона

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  В. Търново

Recent Profile Visitors

1655 profile views

maxim09's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

17

Reputation

 1. Попаднах на трансформаторен адаптер 6 V / 0,5А . При замерване без товар дава 10,5 V. Казаха ми, че при натоварване от ефекта от порядъка на 30 mA, напрежението би трябвало да падне на около 9 V. Доколкото разбрах след прочетеното във форума става въпрос за нестабилизирано захранване. Предполагам е по-здравословно да не го използвам! Може ли да се стабилизира по дадената схема в темата?
 2. Обърнах се към инж. Манов по повод на дефектирало практис комбо. И тъй като политиката на големите производители на такова оборудване е да закодират и не разкриват схемите на техниката, която продават, се обърнах към него за съвет как да процедирам при този казус. Инж. Манов напълно безвъзмездно и всеотдайно отдели от времето си, за да ми помогне от разстояние да диагностирам проблема, както и да организирам ремонта. Не се чудете дали да се обърнете към Парния Валяк. За малък или голям и скъп усилвател или оборудване, стига да сте достатъчно търпеливи, инж. Манов ще Ви включи в графика си и ще оправи нещата акуратно и точно. Благодаря Ви, инж. Манов!
 3. Здравейте, имам леко разлепване на свързването на грифа към корпуса, около розетката. Грифа е неподвижно и стабилно свързан към корпуса, също може и така да кара, подозирам, че при изработката не е достигнало на това място лепило. Но съм си махнал в момента струните и е подходящ момента да го залепя. Какво лепило да използвам Ц200, Ц300 или Момент waterproof D3 https://www.masterhaus.bg/bg/product/7569-vodoustojchivo-lepilo-za-dyrvo-d3-250-g-moment Последното го имам, купувал съм си го по друг повод. А също и за залепването на горното мостче към грифа, че ме дразни че е разлепено. Също така, две от царгите вътре в корпуса са се сцепили с течение на годините, китарата е от 1997г., явно са били от не добре изсъхнал дървен материал, но по корпуса външно нищо не се забелязва, т. е., това по никакъв начин, не е повлияло на геометрията му и цялостта му.
 4. Използвам темата за следния въпрос. Как се държи Squier Standart strat на чист тон? Разбрах вече, че тялото е от агатис, което е минус. Питам, ако някой може да сподели лични впечатления, а иначе е ясно, че ще се пробва и избира в магазин китарата.
 5. Здравейте! Вдъхнових се от песента. Ако може някой да помага със солото. Идеята е бавното на хармониката да бъде изсвирено на китара, също ме интересува и солото на ел. китарата. Благодаря Ви, приятели!
 6. Поздравления за китарата Burns. Марката има не лека съдба през годините, но през 60-те е във възход. Ето още https://www.youtube.com/user/VintageGuitarClub/videos
 7. Има много стари инструменти, запазени до наши дни. Има много хора, които ги колекционират. Някои от тях правят ревюта на инструментите с демо записи и видео. Ако имате такива инструменти и впечатления от тях, както и знаете за сайтове, хора които колекционират такива инструменти, предлагам да систематизираме информацията в тази тема. Повече от качествените инструменти, поради възрастта на дървото предполагам, звучат много автентично и приятно. http://drowninginguitars.com/guitars/
 8. Здравейте! Използвам темата за следния казус: Лепене на магнит на стар адаптер. Всъщност трябва да залепя два материала, магнит и пластмаса. Въпроса е с какво лепило. Иначе мисля леко да ги прихвана двете повърхности със стяга за едно денонощие. Адаптера е стар, но ми харесва като саунд. Помагайте с идеи за лепилото! На ум ми идва да използвам само моментните лепила.
 9. Много хубава песен, видео и представяне. Както и удачно подбрана дата за премиерата.
 10. Може би няма да минеш без професионална намеса, но ето ти една статия за твоята китара, с подробен снимков материал http://sovietguitars.com/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?186740 Желая успех и да не забравиш да пуснеш снимки и семпли да видим и чуем как е станало!
 11. Мисля, че тук има доста за четене по въпроса http://sovietguitars.com/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?63865.0
 12. Тези соц. китари имат различен от обичайния тон на стратокастера. Ако на автора на темата му харесва този топъл, дори ретро тон, може и да е доволен от резултата. Не вярвам обаче, да може коренно да го промени с подмяна на хардуера. Аз имам подобна кремона, на която смених един от адаптерите с такъв от Squier. Тона стана по-стегнат, по-добре звучи с драйв, и за ритъм и акомпанимент е супер, но инструмента не може никога да придобие тон за извисяване над останалите инструменти, за соло. Освен това е важно тези ретро инструменти да се включат в правилния усилвател, например при мен кремоната звучи по-добре в усилвател с 12 инчов говорител, отколкото в 8 инчов. Казвали са ми, че добре звучат също включени в лампов усилвател на чисто без драйв, или със съвсем малко драйв. Ето как звучи Орфей зебра, който по принцип е изработен и от по-добри материали, махагон. Нека и други съфорумци, с голям опит в реставрацията и ремонта се изкажат в полза на темата. Иначе чакаме с нетърпение да видим и да чуем резултата от подобренията.
 13. Какви са сингъл адаптерите ,с които възнамеряваш да подмениш старите? Нови прагчета купувал ли си и ако да, то какви? Ако искаш съвет, не прибързвай съвсем с изхвърляне на старите кремонски адаптери в кофата. В случай, че ти се занимава има колеги от форума, които биха могли да ти ги пренавият и подменят винтчетата, ако все още се занимават с такива неща разбира се. Има стари теми по въпроса. Четох някъде също, пак тук във форума, че на тия китари добре пасват алнико адаптери на seymour duncan.
 14. Здравейте! Обзеха ме носталгични чувства, да си посвиря със стария бг дистър, но времето безмилостно му е поизхабило потенциометрите. та въпроса ми е, ако някой се е занимавал с казуса, за подмяна на потенциометрите, да помага. В смисъл, доколкото знам, освен стойностите за съпротивленията имат значение и други параметри, като оси и т. н. От къде мога да намеря нови такива? Благодаря!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.