Jump to content
Българският форум за музиканти

8rts

новаци
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

8rts's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Я предложете някакви слушалки, от среден и висок клас. Не рабирам от слушалки. Тия за китара стават ли и по принцип за слушане на музика или имат нещо специфично? Благодаря!
  2. Предусилвателя си направих сам по схемата от тази страница: http://www.till.com/...s/GuitarPreamp/ Той е включен много близо до изхода от китарата. По принцип го включвам в усилвател Thunder THC-1000, но за да запиша демото го включих директно във входа за микрофон на компютъра си. Ползвам Rakarrack. Ето как изглежда и звучи: Но има едно пукане, вероятно причинено от софтуера. Аудио картата ми е обикновена, вградена в дъното. А това ми е тунера: Lingot.
  3. Добавих в началото на статията примерен звук (със светодиодите - уж по-твърдото звучене). Преди ефекта сигнала минава и през предусилвател. Открих го в локалната бакалия, но наистина не навсякъде го има. При мен за сега няма проблеми, но ще внимавам да не му скачам много.
  4. Ето го творението ми: MXR Dist+
  5. Сега като видях как се опроводява схемата в tonepad.com възникна още един върпос. Аз свързвам минуса на батерията към маса. Така ли трябва да е? Да не би от това да идва някакъв допълнителен шум? Така съм направил и с предусливателя си http://www.till.com/articles/GuitarPreamp/ но при него има едно бучене, което изчезва само като стисна силно всички струни с ръка. Пробвах да пусна истинско заземяване към земята, после и към тръбата за вода, но с тях бученето само се усилва Може би не ги правя добре. Предусливателя съм сложил в пластмасова кутийка, а цялата платка е поставена в найлонче и обвита с алуминиево фолио, което се допира до масата на жаковете. Но и това не помага. Мисля да си правя някаква медна гривна за ръката, която да свържа към маса Иначе MXR-а ще го слагам в метална кутийка от тоалетна вода.
  6. Имаш в предвид двата резистора и кондензатора, които вече добавих ли? Още от началото си е с цокъл Такъв има и за диодите, защото пробвах различни, 1N270, 1N4148, LED.
  7. Вече всичко работи Ще сложа един превключвател за N270 или LED и го вкарвам в кутията. Ще пусна снимки, когато е готов. Може да пробвам и с някой от операционните усилватели LF356 или NE5534 да видим как ще звучи, дали няма да е по-малко шумът. Благодаря за помощта!
  8. Да, на краче 7+ и краче 4-. Наистина оригиналът от първото мнение има още 2 резистора и 1 кондензатор в повече. Ще пробвам да ги дабавя днес. Освен тях май няма съществена разлика. Само потенциометрите са с по-различно съпротивление, но предполагам това не влияе особено. Кондензаторът C5 да не би да се добавя за допълнително усилване на високите честоти? Забелязах и една връзка от входа директно към изхода, това за „by pass“ ли е направено? Т.е. усилват повече? Това ще се отрази ли на самото звучене?
  9. Направих си MXR Distortion + по схемата дадена тук: http://www.gmarts.org/index.php?go=217 Но не работи - трябва да дъпрам струните силно за да се чуе нещо и то заглъхва бързо. Сякаш се мъчи да оптуши нещо. Операционният усилвател, който съм сложил е UA741CN, защото не намерих LM741. Дали е от това?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.