Jump to content
Българският форум за музиканти

Gibson LP Studio vs Gibson LP Standard


kolio_k

Студио и Стандарт  

58 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

От известно време исках да пусна такова сравнение. Надявам се да е от полза на тези, които се чудят дали си струва да се дават значително повече пари за Стандарт . Аз лично харесвам и двете китари, саунда им различен до известна степен и за някои неща харесвам Студиото повече , но като цяло предпочитам Стандарта. Има малко повече байт в средите, което на мен ми допада.

 

И двете китари са от 90те, единствената съществена разлика между двете реално са адаптерите/ Студио - 490/498, Стандарт - Бърстбъкър Про. Не бих казал че лично за мен едните са по добри от другите, използвам и двата типа на различни китари и ги намирам за много подобно звучащи (така или иначе и двата типа са реплики на ПАФ с малки вариации). Все пак саунда на двете китари е доста различен (в детайлите разбира се, иначе като цяло разбира се са доста подобни

 

http://youtu.be/ZvAJZ2wG2Q8

 

Надявам се темата да ви допада!

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двете за различни неща.

студио - с по clean tone.

стандарт - с гейн.

Адаптерите на стандарта са мисля с по-висок аутпут.С този midrange може ли изобщо да я нагласиш с балансиран плътен clean tone, без да кривва изобщо, малко като джаз китара?

Вида на китарите повлиява оценката. стандарта изглежда по атрактивно и hot, без видео не знам колко разлики щях да усетя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може, въпрос на корекции от ампа (кривенето е умишлено, обичам леко задиращ чист канал :D ) като Студиото повече се справя за джаз клиин (по мое мнение де), не че и Стандарта не може, но ми идва малко винтидж за вкуса

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено на мен студио-то ми звучи осезаемо по-мътно. Най-вероятно ефекта иде най-вече от различните адаптери. Други разлики има ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не, като изключим, че Стандарта по принцип трябва да е правен с по подбрани материали. Иначе конструктивно, разлики няма.

Между другото, 490/498 би трябвало да са по ясно звучащи адаптери, поне според описанието от Гибсън. Макар че лично за мен разликите между двата комплекта са доста символични, а не веднъж съм ги сравнявал на една и съща китара. Разликата в звука се чува още по ясно на изключени китари, та не ще да е от адаптерите :-)

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не гласувам, защото просто не мога да реша, коя ми харесва повече.

(може би довечера пак да прослушам на спокойствие и да реша)

Нещата са точно така, както ги казвате.

На външен вид и на звук и двете ме кефят (бих казал еднакво), става ясно, че студиото ще е подходящо в едни случаи повече,

стандарта - за други.

Оттук следва едно конструктивно предложение, Гибсън да свалят цената на стандарта, ама надали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не съм гласувал,че го прослушвах на Галаксито , въпреки това разликите се усещат.На мен на чист канал ми допадна повече Студиото,а на драйв- Стандарта.Кольо с Месата ли е правен записа,че Студиото ти звучи доста различно от моето?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, с Engl Thunder 50. Но то две еднакви ръце няма, така или иначе, нормално е да звучи различно, ако саунда е динамичен и предава добре пипането на съответния свирач. При това надали използваш точно същите педали

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,абсолютно си прав! Аз ползвам същият амп, но при мен чистия канал мътнее повече,довечера ще го чуя по-добре.Благодаря ти, за хубавото демо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен и двете ми харесват :)

Аз не мога да избера една честно казано.

 

Но клийна ти си е направо овърдрайв :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха,тая тема е точно за мен,аз имам такава дилема от известно време и за съжаление видеото не ми помага особено да я разреша ..Може би като свириш лично на двете китари ще е по-осезаема разликата,така на слушане има минимална,стандарта ми звучи някак си ..по-богато,не знам точно,ама то нормално ,бях взел за ден-два в нас две студия и звучаха доста различно едно от друго,а уж еднакви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо? От видеото се вижда и чува. Кольо свири подобни неща, но Стандарта има по-отворен звук във всички регистри.

Бих попитал струните еднакви ли са и на каква възраст са? Сигурен съм, че Кольо като професионалист ги сменя доста често.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.