Jump to content
Българският форум за музиканти

BassTraffic

VIP listed
 • Posts

  608
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

BassTraffic last won the day on June 8 2021

BassTraffic had the most liked content!

About BassTraffic

 • Birthday 10/14/1976

Previous Fields

 • Инструмент
  Bass "KD"... of course!

Contact Methods

 • AIM
  k.dimitrov
 • Website URL
  http://www.kdbasses.com
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Нова Загора
 • Interests
  ...разни.

Recent Profile Visitors

5423 profile views

BassTraffic's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Reacting Well Rare

Recent Badges

519

Reputation

 1. Привет, Кажи ми какъв материал точно ти трябва и размери. Ще видя какво имам налично.
 2. Здравейте, След доста трудности (пандемични и не само) датата за провеждането на третата Българска Музикална Работилница е вече факт. Събитието ще се проведе на 05.06.2021г. в клуб Joy Station. На сайта можете да разгледате графика с участниците и презентациите на сцена. https://www.bgmuzikalnarabotilnica.com/ Ще има интересни личности-изложители, с които можете да се видите и поговорите лично. Ще има две отделни стаи за тестове: една за тест на акустични инструменти и една за електрически инструменти и техника. Ще има томбола с интересни награди, част от тях са: Усилвател DULO 830 Limited Edition с колекционерска стойност, китарен предусилвател, Tremoline hadrware и т.н.. Събитието отваря врати за посетители в 10:00ч. Вход свободен!
 3. Аз бих се включил към сбирката като донеса един от моите модели басове, който е и обявен за продан. Става дума за този модел: http://kdbasses.com/?item=56 Ще може да се пробва, тества и измъчва без никакви ограничения. До тогава!
 4. Другари, здравейте! Хиляди и безкрайни благодарности за честитките и пожеланията! Да сте живи и здрави и вие и "Нека муз(ик)ата бъде с вас"!
 5. "REV II" е модел, който направих на базата на своя предшественик "Revelation". Промених много неща: визия, технически детайли, електроника. Промени, които някой от колегите във Форума успяха да видят и пипнат по време на събирането на басиситие в репетиционната на Илийката и могат да споделят впечатление дори. Честитна Нова Година!
 6. "Phen S-series" - един различен модел китара!
 7. Да, може, но аз не го правя. Не считам това за подходящо в моя случай. Ползвам доста и различни ТОМ струнници и с времето установих, че това е разстоянието, което е най-удачно и най-ефективно за мен. Пробвал по-близо и по-далечено поставен tailpiece и ферули, но винаги е имало някакъв момент, в който нещо трябва да се съобразява. За инструментите, които изработвам (моите модели), съм установил един модел и марка ТОМ струнник - Gotoh, и спрямо него фиксирах останалите елементи. Nashville style TOM е по-широк от ABR-1 (последният не го харесвам и избягвам всячески) и при определянето на ъгъла, под който струната да лежи на седлото аз гледам при необходимата интонационна и височинна настройка, струната след седлото да не опира в корпуса на струнника. Или кратко казано две са основните причини, които ме карат да не местя ферулите към струника: - конструктивна причина; - дизайнерско решение. а) Не знам, защо го правят. Вероятно поради същата причина поради която аз вече не ползвам и не искам да ползвам т.нар. TOM stopbar или TOM tailpiece. б) Не, ъгълът не се нарушава, защото teilpiece се сваля надолу.
 8. Жоре, на друг модел са ламБите - "Phen S-series"! Той ще е следващия изтипосан тук.
 9. "Magnifica II" e поредният модел 6-струнна китара, която направих специално за "The Holly Grail Guitar Show". Китарата впечатли не само с визия, а и с характер на звучене, който до голяма степен се дължи на адаптерите, които направих за нея.
 10. Още едно демо-видео с изпълненние, което Алекс Нушев специално композира и изсвири за представянето на бас KD, Phen - Chabby. https://www.youtube.com/watch?v=Sjh3XUAYEOY
 11. ^ Хубави въпроси, благодаря за задаването им! На много малко хора им направи впечатление, че струнникът е вкопан и то не просто така за хубост. ТОМ струнниците са характерни с това, че изнасят струните доста високо над тялото с около 6мм над стандартен фиксиран бридж и че са предназначени за archtop китари предимно. Много харесвам тези струнниците като визия и звук и винаги съм гледал да ги употребя в мои инструменти. Не харесвам обаче високо подведените от тялото струни и затова ги вкопавам. Особеното в случая не е само самото вкопаване, а това как ще са закачени и подведени струните зад бриджа. Ако не се подсигури необходимият ъгъл на струната спрямо струнника - започват проблемите. Затова и string ferrules са също вкопани точно толкова, колкото да се подсигури и гарантира този ъгъл дори при повдигане и сваляне на струника за различен сетъп. Височината на струните е толкова, колкото е на стандартен hipshot фиксиран бридж. Не мога да цитирам милиметри в момента, не ги помня.
 12. След кратко прекъсване продължавам по темата "The Holy Grail Guitar Show", Berlin 2014. Направи ми впечатление, че имаше много силно "течение", което много от колегите изложители бяха поели и това е течението на декорацията на китарите. Боядисване, рисуване, оцветяване, "Мики маус" картинки, цветове ярки... Много малко бяха (мое мнение) тези, които имаха концепция при правенето и декорирането на инструмента. Има декорация, но е концептуална е свързана с формата, цвета или конструкцията на инструмента. Jersey girl бяха тия, които ми направиха впечатление, че не използват хаотична декорация, а следват идея. Освен моделът Silvia", китарата, която предизвика спонтанен интерес е моделът "Pandora II". Никой не беше виждал подобна дървесина, никой не си представяше, че има такава изобщо - Ash, spalted-flame-burl, 3 в едно. Изключително рядък материал.
 13. Митак, дупчи, мале! Нямай кахъри, важното е да си доволен! п.п. На мен предстои монтаж на същата джаджа, на същото тремоло като твоето...мога да кажа, че е и на почти същата китара. Ще видим как се развиват нещата и ще обменяме опит.
 14. Те така.... tatkoogi - Да, има недоразумение и точно затова реагирах така - въпросително, учудено, объркано. Иначе най-лесното нещо на света е да се докоснеш до нещата, които правя :-) a_panov - Алекс, всеки си има ръбове за дялане (считай и мен в това число), но до този момент от никъде и по никой начин не успях да разбера причината, идеята и целта на въпросния ти пост. Сега също не ми става ясно, но поне в едно нещо съм 100% сигурен в момента - не искам да знам. Очевидно си бил добронамерен в намеренията, които съм изтълкувал погрешно и затова ти се извинявам, ако съм реагирал неправилно и съм те засегнал. Dean - Ти си за сега човекът, който има цял арсенал от китарки изработени от мен, което считам за изключително доверие. Благодаря ти! Обръщам се към модераторите на Форума с молбата да преценят, дали има нужда да се чисти темата или да се остава така! Ако решите, че е добре да се подреди малко, за да могат да се свържат следващите ми постове с предходните - няма нужда да ме питате
 15. Нека да изчзкаме a_panov да коментира поста си и тогава ще се разбере дали да се чисти темата. Може да е имал нещо конкретно предвид и да не се е изразил правилно, знам ли....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.