Jump to content
Българският форум за музиканти

BassTraffic

VIP listed
 • Content Count

  606
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

BassTraffic last won the day on December 7 2014

BassTraffic had the most liked content!

Community Reputation

511 Excellent

About BassTraffic

 • Rank
  Tree hunter...
 • Birthday 10/14/1976

Previous Fields

 • Инструмент
  Bass "KD"... of course!

Contact Methods

 • AIM
  k.dimitrov
 • Website URL
  http://www.kdbasses.com
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Нова Загора
 • Interests
  ...разни.

Recent Profile Visitors

4,954 profile views
 1. BassTraffic

  Среща на басисти

  Аз бих се включил към сбирката като донеса един от моите модели басове, който е и обявен за продан. Става дума за този модел: http://kdbasses.com/?item=56 Ще може да се пробва, тества и измъчва без никакви ограничения. До тогава!
 2. BassTraffic

  K. D. Зона

  Другари, здравейте! Хиляди и безкрайни благодарности за честитките и пожеланията! Да сте живи и здрави и вие и "Нека муз(ик)ата бъде с вас"!
 3. BassTraffic

  K. D. Зона

  "REV II" е модел, който направих на базата на своя предшественик "Revelation". Промених много неща: визия, технически детайли, електроника. Промени, които някой от колегите във Форума успяха да видят и пипнат по време на събирането на басиситие в репетиционната на Илийката и могат да споделят впечатление дори. Честитна Нова Година!
 4. BassTraffic

  K. D. Зона

  "Phen S-series" - един различен модел китара!
 5. BassTraffic

  K. D. Зона

  Да, може, но аз не го правя. Не считам това за подходящо в моя случай. Ползвам доста и различни ТОМ струнници и с времето установих, че това е разстоянието, което е най-удачно и най-ефективно за мен. Пробвал по-близо и по-далечено поставен tailpiece и ферули, но винаги е имало някакъв момент, в който нещо трябва да се съобразява. За инструментите, които изработвам (моите модели), съм установил един модел и марка ТОМ струнник - Gotoh, и спрямо него фиксирах останалите елементи. Nashville style TOM е по-широк от ABR-1 (последният не го харесвам и избягвам всячески) и при определянето на ъгъла, под който струната да лежи на седлото аз гледам при необходимата интонационна и височинна настройка, струната след седлото да не опира в корпуса на струнника. Или кратко казано две са основните причини, които ме карат да не местя ферулите към струника: - конструктивна причина; - дизайнерско решение. а) Не знам, защо го правят. Вероятно поради същата причина поради която аз вече не ползвам и не искам да ползвам т.нар. TOM stopbar или TOM tailpiece. б) Не, ъгълът не се нарушава, защото teilpiece се сваля надолу.
 6. BassTraffic

  K. D. Зона

  Жоре, на друг модел са ламБите - "Phen S-series"! Той ще е следващия изтипосан тук.
 7. BassTraffic

  K. D. Зона

  "Magnifica II" e поредният модел 6-струнна китара, която направих специално за "The Holly Grail Guitar Show". Китарата впечатли не само с визия, а и с характер на звучене, който до голяма степен се дължи на адаптерите, които направих за нея.
 8. BassTraffic

  Нашо Бас Видео (айде да ви видим)

  Още едно демо-видео с изпълненние, което Алекс Нушев специално композира и изсвири за представянето на бас KD, Phen - Chabby. https://www.youtube.com/watch?v=Sjh3XUAYEOY
 9. BassTraffic

  K. D. Зона

  ^ Хубави въпроси, благодаря за задаването им! На много малко хора им направи впечатление, че струнникът е вкопан и то не просто така за хубост. ТОМ струнниците са характерни с това, че изнасят струните доста високо над тялото с около 6мм над стандартен фиксиран бридж и че са предназначени за archtop китари предимно. Много харесвам тези струнниците като визия и звук и винаги съм гледал да ги употребя в мои инструменти. Не харесвам обаче високо подведените от тялото струни и затова ги вкопавам. Особеното в случая не е само самото вкопаване, а това как ще са закачени и подведени струните зад бриджа. Ако не се подсигури необходимият ъгъл на струната спрямо струнника - започват проблемите. Затова и string ferrules са също вкопани точно толкова, колкото да се подсигури и гарантира този ъгъл дори при повдигане и сваляне на струника за различен сетъп. Височината на струните е толкова, колкото е на стандартен hipshot фиксиран бридж. Не мога да цитирам милиметри в момента, не ги помня.
 10. BassTraffic

  K. D. Зона

  След кратко прекъсване продължавам по темата "The Holy Grail Guitar Show", Berlin 2014. Направи ми впечатление, че имаше много силно "течение", което много от колегите изложители бяха поели и това е течението на декорацията на китарите. Боядисване, рисуване, оцветяване, "Мики маус" картинки, цветове ярки... Много малко бяха (мое мнение) тези, които имаха концепция при правенето и декорирането на инструмента. Има декорация, но е концептуална е свързана с формата, цвета или конструкцията на инструмента. Jersey girl бяха тия, които ми направиха впечатление, че не използват хаотична декорация, а следват идея. Освен моделът Silvia", китарата, която предизвика спонтанен интерес е моделът "Pandora II". Никой не беше виждал подобна дървесина, никой не си представяше, че има такава изобщо - Ash, spalted-flame-burl, 3 в едно. Изключително рядък материал.
 11. Митак, дупчи, мале! Нямай кахъри, важното е да си доволен! п.п. На мен предстои монтаж на същата джаджа, на същото тремоло като твоето...мога да кажа, че е и на почти същата китара. Ще видим как се развиват нещата и ще обменяме опит.
 12. BassTraffic

  K. D. Зона

  Те така.... tatkoogi - Да, има недоразумение и точно затова реагирах така - въпросително, учудено, объркано. Иначе най-лесното нещо на света е да се докоснеш до нещата, които правя :-) a_panov - Алекс, всеки си има ръбове за дялане (считай и мен в това число), но до този момент от никъде и по никой начин не успях да разбера причината, идеята и целта на въпросния ти пост. Сега също не ми става ясно, но поне в едно нещо съм 100% сигурен в момента - не искам да знам. Очевидно си бил добронамерен в намеренията, които съм изтълкувал погрешно и затова ти се извинявам, ако съм реагирал неправилно и съм те засегнал. Dean - Ти си за сега човекът, който има цял арсенал от китарки изработени от мен, което считам за изключително доверие. Благодаря ти! Обръщам се към модераторите на Форума с молбата да преценят, дали има нужда да се чисти темата или да се остава така! Ако решите, че е добре да се подреди малко, за да могат да се свържат следващите ми постове с предходните - няма нужда да ме питате
 13. BassTraffic

  K. D. Зона

  Нека да изчзкаме a_panov да коментира поста си и тогава ще се разбере дали да се чисти темата. Може да е имал нещо конкретно предвид и да не се е изразил правилно, знам ли....
 14. Hillbilly Отдавна на всички е направило впечатление хейтърският ти нрав, който е разпръснат чрез безкрайно много твои постове (в голямата си част безсмислени) тук във форума, но точно на този ти коментар по-горе не мога да остана безразличен. Считам начина ти на писане тук във Форума и отношението ти към хората като цяло за непристоен. Не знам дали правиш всичко това от скука или просто си търсиш малко внимание… Споменатият по-горе от теб лютиер съм аз и нямаше никак да ти се обидя ако имаше смелост да споменеш името ми, та да можем да си говорим открито. Ето кореспонденцията ни: Hillbilly - Изпратено 13 август 2014 - 08:26 Колко ще струва свалянето на боята/лака от тялото на Гибсън СГ,(на грифа го свалих но за тялото няма се справя)? BassTraffic - Изпратено 13 август 2014 - 08:44 Привет! Извинявам се за късния отговор, сега видях съобщението! За съжаление не извършвам подобна операция. Чувал съм, че се изполва пистолет за горещ въздух, но аз лично не съм ползвал такъв и не мога да гарантирам за качество. ………………………………………. Ако наистина си толкова и безобразно информационно и технически запознат с ремонта и изработката на китари то е логично да започнеш да предлагаш свой продукт и тогава да видим как този твой продукт ще изглежда поставен в конкурентна среда. Лесно е с охота да разливаш навред „познания”, които не са подплатени експериментално и най-вече да цитираш примери от свой личен опит. Бих се радвал да науча как ще се повреди тялото при свалянето на лака с пистолет за горещ въздух. Ще се радвам да науча нещо от теб, сериозно го казвам. Ето един съвсем бърз пример от Интернет. Изгледай клипчето и ми кажи къде точно е грешката? https://www.youtube.com/watch?v=sWH4SnJrWf4 П.п. Продължавай да се удряш по челото, изглежда точно от това се генерират твоите гениални умосътворения. п.п2. Обръщам се към автора на темата като първо се извинявам, че я замърсих и второ считам, че от написаното от мен могат да се извадят някой полезни за ремонт на китари изводи.
 15. BassTraffic

  K. D. Зона

  Алекс, искам да направя едно уточнение, което е важно, защото ако не се подчертае дебело, нещата отиват на друго място! Аз нямам проблеми с влагата при моите инструменти! Това, което се е получило при теб е нещо, което си е заложено в китарата при нейната изработка. Това по-горе на снимките са инструменти частично ремонтирани или само прелакирани от мен, но само толкова. Те не са мои! Има една единствена китара, която се казва "Галица империтрели", която е направена изцяло от мен. Това на снимките са различни инструменти, които нямат нищо общо с горепосоченият инструмент. Това е важно да се знае! А има нещо много важно, кето се нарича поддръжка - импрегниране на фингърборд с масла например. Дискусия по темата НЕ водим! Казах ти, че като се върнеш ще видя какви са пораженията и после ще мислим, как да се действа. п.п. Не очаквай от стар Пълдин да има поведение на класен инструмент при екстремни атмосферни условия. п.п2. Ако в настоящи си пост се опитваш да вкараш ирония - не мисля, че е правилно от твоя страна.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.