Jump to content
Българският форум за музиканти

BassTraffic

VIP listed
  • Мнения

    608
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    20

Всичко публикувано от BassTraffic

  1. Привет, Кажи ми какъв материал точно ти трябва и размери. Ще видя какво имам налично.
  2. Аз бих се включил към сбирката като донеса един от моите модели басове, който е и обявен за продан. Става дума за този модел: http://kdbasses.com/?item=56 Ще може да се пробва, тества и измъчва без никакви ограничения. До тогава!
  3. Другари, здравейте! Хиляди и безкрайни благодарности за честитките и пожеланията! Да сте живи и здрави и вие и "Нека муз(ик)ата бъде с вас"!
  4. "REV II" е модел, който направих на базата на своя предшественик "Revelation". Промених много неща: визия, технически детайли, електроника. Промени, които някой от колегите във Форума успяха да видят и пипнат по време на събирането на басиситие в репетиционната на Илийката и могат да споделят впечатление дори. Честитна Нова Година!
  5. "Phen S-series" - един различен модел китара!
  6. Да, може, но аз не го правя. Не считам това за подходящо в моя случай. Ползвам доста и различни ТОМ струнници и с времето установих, че това е разстоянието, което е най-удачно и най-ефективно за мен. Пробвал по-близо и по-далечено поставен tailpiece и ферули, но винаги е имало някакъв момент, в който нещо трябва да се съобразява. За инструментите, които изработвам (моите модели), съм установил един модел и марка ТОМ струнник - Gotoh, и спрямо него фиксирах останалите елементи. Nashville style TOM е по-широк от ABR-1 (последният не го харесвам и избягвам всячески) и при определянето на ъгъла, под който струната да лежи на седлото аз гледам при необходимата интонационна и височинна настройка, струната след седлото да не опира в корпуса на струнника. Или кратко казано две са основните причини, които ме карат да не местя ферулите към струника: - конструктивна причина; - дизайнерско решение. а) Не знам, защо го правят. Вероятно поради същата причина поради която аз вече не ползвам и не искам да ползвам т.нар. TOM stopbar или TOM tailpiece. б) Не, ъгълът не се нарушава, защото teilpiece се сваля надолу.
  7. Жоре, на друг модел са ламБите - "Phen S-series"! Той ще е следващия изтипосан тук.
  8. "Magnifica II" e поредният модел 6-струнна китара, която направих специално за "The Holly Grail Guitar Show". Китарата впечатли не само с визия, а и с характер на звучене, който до голяма степен се дължи на адаптерите, които направих за нея.
  9. Още едно демо-видео с изпълненние, което Алекс Нушев специално композира и изсвири за представянето на бас KD, Phen - Chabby. https://www.youtube.com/watch?v=Sjh3XUAYEOY
  10. ^ Хубави въпроси, благодаря за задаването им! На много малко хора им направи впечатление, че струнникът е вкопан и то не просто така за хубост. ТОМ струнниците са характерни с това, че изнасят струните доста високо над тялото с около 6мм над стандартен фиксиран бридж и че са предназначени за archtop китари предимно. Много харесвам тези струнниците като визия и звук и винаги съм гледал да ги употребя в мои инструменти. Не харесвам обаче високо подведените от тялото струни и затова ги вкопавам. Особеното в случая не е само самото вкопаване, а това как ще са закачени и подведени струните зад бриджа. Ако не се подсигури необходимият ъгъл на струната спрямо струнника - започват проблемите. Затова и string ferrules са също вкопани точно толкова, колкото да се подсигури и гарантира този ъгъл дори при повдигане и сваляне на струника за различен сетъп. Височината на струните е толкова, колкото е на стандартен hipshot фиксиран бридж. Не мога да цитирам милиметри в момента, не ги помня.
  11. След кратко прекъсване продължавам по темата "The Holy Grail Guitar Show", Berlin 2014. Направи ми впечатление, че имаше много силно "течение", което много от колегите изложители бяха поели и това е течението на декорацията на китарите. Боядисване, рисуване, оцветяване, "Мики маус" картинки, цветове ярки... Много малко бяха (мое мнение) тези, които имаха концепция при правенето и декорирането на инструмента. Има декорация, но е концептуална е свързана с формата, цвета или конструкцията на инструмента. Jersey girl бяха тия, които ми направиха впечатление, че не използват хаотична декорация, а следват идея. Освен моделът Silvia", китарата, която предизвика спонтанен интерес е моделът "Pandora II". Никой не беше виждал подобна дървесина, никой не си представяше, че има такава изобщо - Ash, spalted-flame-burl, 3 в едно. Изключително рядък материал.
  12. Митак, дупчи, мале! Нямай кахъри, важното е да си доволен! п.п. На мен предстои монтаж на същата джаджа, на същото тремоло като твоето...мога да кажа, че е и на почти същата китара. Ще видим как се развиват нещата и ще обменяме опит.
  13. Те така.... tatkoogi - Да, има недоразумение и точно затова реагирах така - въпросително, учудено, объркано. Иначе най-лесното нещо на света е да се докоснеш до нещата, които правя :-) a_panov - Алекс, всеки си има ръбове за дялане (считай и мен в това число), но до този момент от никъде и по никой начин не успях да разбера причината, идеята и целта на въпросния ти пост. Сега също не ми става ясно, но поне в едно нещо съм 100% сигурен в момента - не искам да знам. Очевидно си бил добронамерен в намеренията, които съм изтълкувал погрешно и затова ти се извинявам, ако съм реагирал неправилно и съм те засегнал. Dean - Ти си за сега човекът, който има цял арсенал от китарки изработени от мен, което считам за изключително доверие. Благодаря ти! Обръщам се към модераторите на Форума с молбата да преценят, дали има нужда да се чисти темата или да се остава така! Ако решите, че е добре да се подреди малко, за да могат да се свържат следващите ми постове с предходните - няма нужда да ме питате
  14. Нека да изчзкаме a_panov да коментира поста си и тогава ще се разбере дали да се чисти темата. Може да е имал нещо конкретно предвид и да не се е изразил правилно, знам ли....
  15. Hillbilly Отдавна на всички е направило впечатление хейтърският ти нрав, който е разпръснат чрез безкрайно много твои постове (в голямата си част безсмислени) тук във форума, но точно на този ти коментар по-горе не мога да остана безразличен. Считам начина ти на писане тук във Форума и отношението ти към хората като цяло за непристоен. Не знам дали правиш всичко това от скука или просто си търсиш малко внимание… Споменатият по-горе от теб лютиер съм аз и нямаше никак да ти се обидя ако имаше смелост да споменеш името ми, та да можем да си говорим открито. Ето кореспонденцията ни: Hillbilly - Изпратено 13 август 2014 - 08:26 Колко ще струва свалянето на боята/лака от тялото на Гибсън СГ,(на грифа го свалих но за тялото няма се справя)? BassTraffic - Изпратено 13 август 2014 - 08:44 Привет! Извинявам се за късния отговор, сега видях съобщението! За съжаление не извършвам подобна операция. Чувал съм, че се изполва пистолет за горещ въздух, но аз лично не съм ползвал такъв и не мога да гарантирам за качество. ………………………………………. Ако наистина си толкова и безобразно информационно и технически запознат с ремонта и изработката на китари то е логично да започнеш да предлагаш свой продукт и тогава да видим как този твой продукт ще изглежда поставен в конкурентна среда. Лесно е с охота да разливаш навред „познания”, които не са подплатени експериментално и най-вече да цитираш примери от свой личен опит. Бих се радвал да науча как ще се повреди тялото при свалянето на лака с пистолет за горещ въздух. Ще се радвам да науча нещо от теб, сериозно го казвам. Ето един съвсем бърз пример от Интернет. Изгледай клипчето и ми кажи къде точно е грешката? https://www.youtube.com/watch?v=sWH4SnJrWf4 П.п. Продължавай да се удряш по челото, изглежда точно от това се генерират твоите гениални умосътворения. п.п2. Обръщам се към автора на темата като първо се извинявам, че я замърсих и второ считам, че от написаното от мен могат да се извадят някой полезни за ремонт на китари изводи.
  16. Алекс, искам да направя едно уточнение, което е важно, защото ако не се подчертае дебело, нещата отиват на друго място! Аз нямам проблеми с влагата при моите инструменти! Това, което се е получило при теб е нещо, което си е заложено в китарата при нейната изработка. Това по-горе на снимките са инструменти частично ремонтирани или само прелакирани от мен, но само толкова. Те не са мои! Има една единствена китара, която се казва "Галица империтрели", която е направена изцяло от мен. Това на снимките са различни инструменти, които нямат нищо общо с горепосоченият инструмент. Това е важно да се знае! А има нещо много важно, кето се нарича поддръжка - импрегниране на фингърборд с масла например. Дискусия по темата НЕ водим! Казах ти, че като се върнеш ще видя какви са пораженията и после ще мислим, как да се действа. п.п. Не очаквай от стар Пълдин да има поведение на класен инструмент при екстремни атмосферни условия. п.п2. Ако в настоящи си пост се опитваш да вкараш ирония - не мисля, че е правилно от твоя страна.
  17. Г-н Войков, за нас беше удоволствие пътуването и престоят ни заедно в Берлин! Благодарим! Адаш, господ здраве да ти дава и да ни ни радваш с таланта си! Скоро ще покажем и видетотo, което заснехме към модела китара "Turbulence", където ясно се чува моженето ти. Жив и здрав да си, адаш и ти благодаря още веднъж! Наско (evernas), да, точно така беше! Идеята на изложението е да се запази ниско нивото на шума, което да предразполага за водене на нормален разговор. Аз си бях поръчал електричество към щанда, като идеята беше поне басовете да могат да се пробват на самият щанд (маса), но за съжаление електричеството внасяше много шум. Имам EBS session 60, което съм го пробвал и използвам постояно и знам, че е прекрасно кубче за такива полеви тестове и въпреки това не могах да го ползвам - шумът беше ужасен. За сметка на това пук имаше около 10 sound booth, в които имаше всичко и там се правиха прекрасни тестове както на китари, така и на басове. Големи ендорсъри не видях, което не значи, че може и да не е имало. Аз лично не разпознах такова лице, а и това изложение е лютиерско, което само по себе си има за цел да покаже работата на истинските лютиери, а не на големите компании, които имат бюджети да купят всяка стара или новоизгряла звезда музикант. Имаше много немски музиканти, които са известни в Немско предимно. Имаше 22 планирани демо концерта с различни музиканти, чийто имена ми е невъзможно да спомена. Joe Berger беше само на съседния щанд, човек, който ми направи много приятно впечатление. Изложението беше най-добре организираното събитие, на което съм ходил. EGB се справи страхотно, организирайки това наистина нужно за Европа музикално събитие. Щастлив съм, че успяхме да представим инструментите и себе си пред лютиерският елит на Европа! А сега малко снимки: - обяснявам дървесината на "Pandora" и "Phen S-series": - показвам как работи електрониката на "Rev II": - Michael Spalt президентът на EGB ни приветства на събранието за членове на EGB: - членове на EGB по време на събранието, включително и моя милост: - Един комши от Турция ни обърна специално внимание по съседски. Журналист, пише статия за Немско списание. - William "Grit" Laskin изнесе лекция на тема "Инлеи". Прерасен човек, уникален талант, страхотно позитивно излъчване: - Много приятно впечатление ми направи Akiko от Jersey homemade guitars. Искрено се впечатли от "Phen Chabby". Японците са изключителни майстори и прекрасни хора:
  18. Здравейте, Дано не изглежда разбъркан начина, по който представям материалите, свързани с изминалото събитие "The Holy Grail Guitar Show", Берлин 2014г. Времето ми напоследък е в много голям недостиг. Сега ми се иска да обърна внимание на един човек, за когото малко говорим напоследък (или поне аз съм с такова впечатление), това е г-н Войков от "Лютиерският център", Русе. Той е човекът, който пръв от България стана член на EGB и представи лютиерската "гилдия" на България пред Европа. Същият този човек, с достатъчно опит и компетенция зад гърба си, продължава да прави така, че лютиерството и неговите предатавители да бъдат популяризирани подобаващо пред Европейският свят, който знае за нас българите не много неща. Много може да се каже за тази особа г-н Войков, но колкото и да се говори за него, все ще има още за казване. Аз ще се концентрирам върху това, което той направи по време на изложението в Берлин. Г-н Войков изнесе лекция пред членовете на EGB, лютиери, музиканти и гости на тема: "Китарата отвътре навън". Много интересна лекция, която бе информативна, забавна и най-вече полезна. За съжаление не успях да я документирам. http://holygrailguitarshow.com/the-guitars-inside-out/ Благодаря Ви г-н Войков за това, че не спирате да вървите напред!
  19. О, да! Благодаря за посочването на грешките! За някой грешки знам, за някой не. За съжаление те ще си останат там за този тираж, но по-важното е, че колкото повече критика има, толкова по-добре. За наше съжаление подготовката на материала по каталога отне много време и редакцията на текста се направи в последния момент - няколко часа преди да отида до печатницата. Преводът бе направен от Англичанин, но с уговорката нещата да станат веднага... Посочвайте и маркирайте нещата, които не са както трябва, само така може да се стигне до някаква форма на съвършенство. Истина е, че такива дреболии вадят очите - аз съм типичен пример за това, но все пак зависи кой, къде гледа. Каталогът тепърва предстои да се усъвършенства и модифицира и то в посока, която вие покажете.
  20. Здравейте, Малко се позабавих с материалите около изложението, но сега ще наваксам. Най-много и разнообразни снимки от самото събитие има във Фейсбук страницата ми KDbasses, а сега ще публикувам снимки от нашия щанд:
  21. Да, за да са подчертае текстурата и да се създаде контраст се обработва дървото първо механично и после се ползва съответният оцветител (байц). Може цвета да е друг, чеврен, зелен, всякакъв. Аз избрах черно, защото ми допада концептуално повече.
  22. Благодаря! Радвам се, че китарата ти харесва ! Цялата китара е обработена с Тунгово масло. Грифът е дълбоко импрегниран и отне малко повече време миризмата на Тунг-а да избледнее. Усещането при пипане е, че се пипа дървото и е сигурно защитена дървесината от влага.
  23. Дано не се омешат много темите и снимките, но ще започна с тази китара със "Silvia". После ще покажа снимки от самото изложение и след това ще пусна снимки на останалите модели китари и басове. Снимките ще са от каталога, в който има грешки в изписването на някои термините, но това са бели кахъри (поне за мен). При следващият тираж ще имаме достатъчно време да направим внимателна редакция на информацията подавана за печат. Както и да е, ето снимки на "Silvia" от каталога:
  24. Здравейте! Напоследък времето ми е много дефицитно и не остава време за нищо (оправдания). Ще се опитам съвсем накратко и на парче да споделя своята гледна точка за събитието The Holy Grail Guitar Show, което се проведе в Берлин преди 10 дни. Ще започна отначало... Това изложение се осъществаява за първи път в Европа, организирано от Европейската Асоциация на Китарните Производители (European Guitarbuilder association), организация, в която България е представена от "Лютиерският център" в лицето на г-н Войков и моя милост KD. На кратко идеята на изложението е да се съберат на едно място всичко онези лютиери, които изработват уникални и ръчни музикални инструменти на едно място и покажат на света (Европа), какво наистина представлява такъв инструмент. Възможността инструментът да бъде представен от неговият майстор беше едно от условията, които EGB имат при кандидатстване за изложението. Има много смисъл в това и само хората, които са имали възможност на такъв контакт могат да оценят, какво наистина е вложено в инструмента при неговата направа. В момента, в който ме одобриха за изложението всех решение да направя онова, което винаги съм искал - модели китари, които да покриват всичките ми изсквания като консрукция и тип. Затова изработих 7 инструмента 5 китари и 2 баса, които ще покажа тук малко по малко. Най-специалната за мен китара се казва "SIlvia", като на нея отделихме 2 страници от нашия каталог и която заслужено събра най-много овации на изложението. Публикувам демо-клипът, който записахме с Иван Манолов във студио Perfecrecords. п.п. Сайтът ми е в процес на сериозна промяна. Препрограмира се платформата с идеята да стане динамичен и това ще отнеме около още месец, което ще бъде причина да не се видят новите модели китари и като цяло няма да има никакво информационо обновяване докато не приключи процеса. Извинявам се, за което! п.п2. Още са разбъркани снимките от изложението, ще ми трябва малко време да ги подредя и публикувам тук. http://youtu.be/bBxtMxD55N8
  25. Наше си е видеото и си е със бас Алекс Нушев направи великолепно видео предствяне на новият ми модел 4-струнен бас "Phen Chabby". Записахме го на един дъх в неговото студио http://www.aleksnushev.com, за което безкрайно му благодаря! Надявам се да ви хареса https://www.youtube.com/watch?v=zTMysOkR7pI&feature=youtu.be
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.