Jump to content
Българският форум за музиканти

korifei

новаци
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    2

korifei last won the day on Юни 2 2023

korifei had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    не-ПИЯ,но...

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bulgaria
  • Interests
    Любител музикант.

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

korifei's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • One Month Later Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

14

Обществена Репутация

  1. Опитай с Google Images, да не се мъчиш да питаш за всеки намерен иснтрумент както те съветва по-рано @Baby Thomas ...да кажем, че този е ДУДУК ( само се майтапя, не зная как се казва )...
  2. Здравей, по средно образование съм електротехник ( инженер по висше, но леко незавършено, в леко по-различна посока - леко цифровизирана )... правил съм доста неща в слаботоковата сфера, имама околко 9 години опит във фирма с изработка на индукционни елементи и не само ... помагах на приятел многократно с пренавиване и ремонт на електромотори и сродни... имам известен опит в тая сфера и ще те посъветвам какво да направиш, но държа да подчертая, че казаното от мен е субективно мнение и не го приемай за напълно точно. Изказаните по-горе от теб "предположения" са само предположения, а не реална експертизна оценка, аз лично като бях по-млад се подвеждах по информация на "клиенти", което водеше до грешни заключения в повечето случаи и накрая винаги правех сам цялостна диагностика на конкретната схема и установявах проблема автономно. 1. Буксата "прекъсва", тоест не затваря верига, разкачена спойка или прекъснато кабелче - ако това е варианта след отстраняване вероятно няма да има никакъв дефект... Но ако буксата е "окъсявала" е много вероятно да се е появил проблем някъде по схемата. 2. Като цяло "трафа" може да "окъси", обикновенно намотките в него са изолирани с някакъв тип смола и др. и при "късо" ще си проличи и наглед, вероятно ще има някъде нещо черничко като пушилка и няма да работи при пълно прекъсване, но е възможно да не е "прекъснат" напълно ( при нарушена изолация ), но да загравя при продължителна работа и да дава леки дефекти, което е много кофти ситуация и ще доведе до прекъсване рано или късно - най-често това положение се хваща по "миризма", започнал ли е да загрява и намерисва е хубаво да се смени, защото неизбежно ще "окъси" в даден момент и вероятно няма да изгори само "трафа". 3. Като съвет мога да кажа, ако имаш някакво основание за притеснения по отношения на "усилвателя" е хубаво да го занесеш за "оценка" при опитен електротехник, който вече може да си мери елементите според конкретната схема и да си каже мнението според това, което е измерил - в електониката всичко е много "конкретно" и се съмнявам някой да ти даде конкретен отговор според тази информация по интернет. П.С. - преди години ремонтирах електронен уред купен от Германия ( втора употреба ) и когато го отворих намерих лепенка с име, дата и подпис на немски техник който е правил профилактика на уреда в уписанта вътре дата. Ние в България нямаме тоя навик на профилактика, което не е много за хвала, отделно пък някой да носи лична отговорност за изправната работа на уреда с името и подписа си...
  3. Аз попропуснах малко от темата ... много ядове ми се събраха тия дни на главата и не зная как ще се оправя ... иначе @yamaha по отношение на бъговете имах предвид "събирателно" за голям брой от безплатните програмки с които съм патил ... по отношение на Cakewalk-а съм резервиран като опции ( ограничават те към технте продукти - леко порочен кръг, който прилагат и други ... но за мен най-големия проблем с "FREE" програмките са авторските правя, затова често цитирам Сингапур, защото доколкото зная Китай няма подписани договори за авторски права никъде с никой и си тръсят вратички със страни като Сингапур, Хонг Конг и прочие --- просто в тия географски ширини нищо "авторско" няма тежест --- без проблем мога да се кръстя например MJ ако бях локализиран там, да си пускам моите аматьорски глупости и да си грача както зная - независимо как се наричам и чий престиж уронвам ... ама това си е широка тема и просто не искам говоря по нея .... ...Доколкото юзера дето пита за безплатната програмка, от факта, че го е постнал в клавишни и като инфо за неговия инструмент - пиано, просто го сравних със себе си и си изказах мнението да не си губи времето с "експерименти" - трупайки умения с нещо което вероятно ще трябва да промени след време, а директно да си търси нещо "прилично" с бъдеще --- защото аз имам лош опит с безплатните програмки и съветвам другите да не се занимават с тях, защото могат само да изгубят ... както считам за себе си от работата си с тях.
  4. Да съгласен съм с всички вас, идеята ми беше просто да не си губи времето с безплатни програми, които ту биха свършили някоя работа, ту не биха ... директно да си пробва тестовите периоди на някоя от горните и тази, която го устройва най-много да я взема според способностите си ... въпроса е да се отработят навици, които ще се надграждат с времето и да не си губи времето с програми, които например не подържат 64 битова операционна с-ма или утре вече ги няма или отново ще му се наложи да си я купи, защото я правят платена. @yamaha относно Cakewalk, ако това беше единствения DAW или никакъв, по-скоро бих изгубил 3 години да си напиша сам някакъв първобитен DAW отколкото да използвам този отново ... той определено е лицензиран в Сингапур, отделно те винаги си работят със собствени файлови разширения ( Cakewalk ) поне за по-читавите им неща и ако искаш някакво разнообразие, трябва да им кихаш за "допълнения"... Тези които съм изброил ги познавам от 2006 година и си ги има и доднес, за мен всяка една от тях си струва парите ... може би просто въпрос на навици или индивидуални предпочитания едната спрямо другата ... мой личен фаворит е FlStudio, защото съм работил най-много с него --- отделно за мен Fl - ския пиано ролл е най-добрия, като прибавя и FPC - то за направа на ритми, само с една вързана MIDI клавиатурка - както казах въпрос на навици и предпочитания, всички са добри - основно защото са платени и успяват да се развиват благодарение на това.
  5. @donas аз имам доста опит с безплатни програми и моят съвет е изобщо да не се замисляш за тези варинати, лично аз изгубих много време и "проекти" с такива евтини алтернативи. Преинсталирах поне два пъти лицензираната си Win10, дори тествах и на Linux ( Manjaro ) с доста различни ядра. Дори и за "аматьорски" цели е хубаво да си вземеш нещо професионлано или полупорфесионално на прилична цена - според моя опит. Отделно повечето такива са лицензирани в Сингапур и ако се позачетеш малко повече в "условията за ползване" сам ще решиш да си "купиш" програмка, те търгуват и с лична информация, да не говоря че повечето от тях имат приблизително 5 базови ефекта, които са само ориентировачни - самите програми са доста бъгави и неинтуитивни за работа и често си търсят сървърите поради незнайни причини, отделно доста ограничени файлови разширения, неясна metadata политика ( не е трудно да се нулира инфото все пак ) и куп още мотиви да не ги използваш ( за които не се сещам в момента ) .... а споменах ли, че често бъгват... Интересно как не бе споменат Cakewalk ... Има доста приемливи алтернативи според мен на известните "марки" в областта от рода на 50 до 100 долара за "поурезани" но "достатъчни" за норамална работа програмки, също се предлагат и абонаменти планове и дори "разсрочени". Не искам да правя реклама на фирми, но ще понахрвърлям някои идеи на програмки пък ти си прецени сам според личен анализ --- Reason ( мисля, че все още се води DAW ), Cubase, FlStudio, Samplitude ( студийна програмка за звукозапис, мисля фирмата производител се казваше Magix ), AdobeAudition ( вече не се води DAW ползва се основно за подкасти ) с която работя и аз ( само абонамент, но включва и много бонуси към плана - други промо версии на техни програми ) ... взех си AU понеже преди работех много с кракната 1.5, но в съвременните версии са премахнати доста хубави неща от миналото като MIDI Едитора ( вече не работят с MIDI файлове ) и много съжалявам за премахнатия ( макрос едитор май беше ), като сега се работи с "пресети", но не е същото като преди. Но за запис става ( може да се спменя bmp-a ) само на метронома, но не и на проекта ( поне след дълго търсене не успях да намеря как става във версията от 2023 ) ... Както винаги "поулях" се в подробности, но те съветвам вземи си нещо "прилично", което ще дигне нивото ти на работа и ще ти спести много време и усилия и няма да се притесняваш да споделяш работата си в публичното пространство. Вярвам, че @yamaha и @Koobenot могат да ти нахврълят поне 10 пъти по-добри алтернативи от моите.
  6. Ще използвам израз от "The X Files" - "Истината е някъде там..." ... иначе интересна руска песничка е сложена в клипа ... така и не се научих да свиря "Катюша"....
  7. Ето една забавна простотия, която бях забравил ... на БГ може да се преведе като "Луди Пипъл"
  8. korifei

    RENDEZVOUS

    Страхотен е резултата, мерси, че послуша съвета ми да публикуваш песента в авторски - определено заслужава да се "чуе" и " види" ... Иначе на мен страшно много ми харесва интрото - пианото е страхотно, поздравления за унгареца ( разбира се и за всички други ), соло китарата в средата буквално цепи ... всеки ден като се логвам във форума си я слушам по няколко пъти - уви не зная как се лайква във форума, но като се логна в тубата със сигурност ще и дам лайк... Имам само една забележка, която не е от музикално естество - занапред изписвай имената на авторите и съавторите с главни букви - особено при такава работа. Успех с този и настоящи проекти !
  9. @jabs много професионална работа - невероятна музика, невероятен клип - пусни си я в авторски парчета, защото определено заслужава "индивидуално" внимание ... исках да добавя, че преди не чувах 8кХц + ( м/у 20 и 30 годишен ) - и сега просто се учудих като видях 13.5 горна граница ( 30 - 40 почти годишен ) - и понеже преди не се "щадях", явно и слуха си има "характер" и аз мисля, че си е индивидуално...
  10. Да - съгласен съм и приемам забележката напълно - леле @yamaha колко труд за такава дреболия --- сега предлагам да се търси нещо готово и лесно за тая цел --- аз ще се въздържа от предложения --- все правя, правя и накрая все изпускам по нещичко - така съм си с всяка работа дето правя...
  11. Накрая ще си пусна ПЦ то от 2004 г. и ще видя дали XP-то още работи и ще ъплоадна оригиналния линк на стария сайт дето работеше с бутони и .wav файлове -- не знаех, че сте стане таква тема - да бях пуснал реклама на кебабчета. Иначе сега се сетих, че преди годни написах код със звукови файлове, който управляваше машина за направа на намотки - просто моя човек беше аналогов :) ... Та в тая линия мисля, че макс. съм писал във .wav 44100 16 bit - 22.050 КHz ( 44100/2 = 22050 ( за 16 битов низ ) или една точка на 32768 и една на -32767 ) - сега работя по спомен, не съм сигурен в момента и съм забравил алгоритъма по който се смяташе ( не че не съм направил 10 генератора на звук ), просто ме мързи да проверявам ... идеята ми е и че другите файлове си имат граници ... а иначе гледах клипчето на тоя пич отгоре и ако наистина режат над 15 К ( не е трудно да се провери ) --- то тоя тест дето съм постнал е пълен фалшификат ... "Лъжа еееее"
  12. ... Ааа не така , усещам по-нисък резултат от моя ( в което не вярвам - мн съм зле с високите ) - все пак казах: и вероятно под добро имам предивд "проверено" ( пък стария сайт е някъде заровен в старите ми ПЦ-та, дето си избираш с бутонче кои честоти искаш да провериш и спираш когато си поискаш ) и пуснах линк, който няма да блокират половината известни браузъри... А доколкото YT "режат честоти" мога да кажа,че почти всички известни сайтове за ъплоад "режат честоти" и това се дължи на "компресията" която е интергрирана в тях, защото ако в този момент кача "Моя_Файл.файл" те правят "Компресирано_Копие_на_Моя_Файл.файл" според техния капацитет, иначе ако не правеха това вероятно трябваше да имат поне 10 пъти по-голям капацитет за хардуер... много си патя ( от години ) с тия визуални ефекти дето правя в социланите мрежи поради тая причина ( оригиналите са много по-качествени ), не че нямам лек за тоя проблем - просто ме мързи... Иначе шегите и философията настрана, @Baby Thomas забележката ти наистина е уместна и няма лошо да се постне нещо по-добро за тая цел, аз просто дадох пример - в крайна сметка по-добрият резултат е този който има смисъл.
  13. @DJ Hursa разбирам мотивите ти от цитата: ... но аз лично се съмнявам да намериш това за което питаш, просто мисля че трябва да си го "изградиш" сам - поради простата причина, че в BG сме много назад с тия работи, основно с авторските права - и понеже няма няма "надеждна" защита за авторство тук, едва ли някой ще си прави труда да "дарява", дори и да е способен да го направи - не казвам, че не може да намериш, вероятно има и малки изключения като Strezov и вероятно други, но те съветвам да си търсиш среда която може да ти предложи неободимото, като например "читалища", "младежки дом" и сродни дейци на народно творчество - аз лично преди много години правех миксове на "местните бреайкари" за публични изяви - напълно безвъзмездно, защото ги съжалих как правят "презаписи" на касетофон в дигиталната ера.
  14. @Koobenot За стотен път си прав по отношение на забележка към мен --- изобщо забравих вокалния елемент --- но мисля си, че VST или Plugin няма как да измести истински автентичен вокал ( ли ), по-скоро някакви бакгроунд напеви --- и аз тия експерименти дето си правя с 2D звуците не стават --- гледам налага се сега 5.1 стандарт и 1М кбит файлови разширения, но уви реалния звук ( вокал ) е просто "Реален"... Спомням си ( не изцяло ), че след смъртта на MJ доуправиха някои негови студийни версии с Melodine ( май беше ) и пуснаха няколко "нови" - "следсмъртни" песни --- аз мисля съм слушал само една и изобщо не ми хареса.... Та в тая линия - за вокала си трябва "Вокал" - мое мнение :)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.