Jump to content
Българският форум за музиканти

Goshev

Members
  • Мнения

    39
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

1 Последовател

Previous Fields

  • Инструмент
    KORG Pa4X 76 Keys

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Благоевград

Contact Methods

  • Skype
    algoshev

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Goshev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

19

Обществена Репутация

  1. Колега, Langoff, не е трябвало да купуваш такъв инструмент! Обзалагам се, че не само бутоните, но и целият му външен вид, е съсипан. Очевидно е бил в ръцете на абсолютен хамалин. Казвам го съвсем отговорно, защото след 4 години и половина редовна домашна експлоатация, моя Pa3X, с който се разделих преди седмици, нямаше нито един намек за употреба, да не говорим за счупено, или хлътнало. Ако не ти се слуша конско, ето ти и съвет по същество: Гената, така го наричат, е прекрасен майстор (и музикант естествено), който преди години работеше в сервиза на Gemamusic - София и смени 1/3 от бутоните на моя Pa2X Pro. Сега работи на свободна практика. Мога да дам телефон за контакт на ЛС. Иначе препоръчвам сервиза на Gemamusic в столицата, или на MCI - Благоевград.
  2. Като допълнение пускам последната версия преди да се разделя с клавира, както и допълнителни банки със стилове (поради ограниченото пространство от само 64 позиции), готови за зареждане и ползващи звуци от същия сет. Естествено, последния сет в голяма степен покрива горе посочените. Algoshev_04_05_2014.SET.rar Algoshev_STYLES.SET.rar Algoshev_STYLES1.SET.rar Ето още нещо за Pa500 от мои колеги, също добра основа за надграждане и развитие. JULIAN_NEW.SET.rar Iwo_16.04.2013.SET.rar
  3. Асане, благодаря за оценката! Разбира се, че може. Забравил съм точно кой ъпдейт на сета съм ти дал, защото до самия край - м. май 2014 г., добавях и редактирах по нещо. Пусни го, аз също ще проверя какво имам и ще дам линк към него в DOX-a.
  4. Elfish, респект! Нямам музикално образование, нито дори един час при учител, но както добре го каза, нося музиката в себе си и това гарантира непреходността на моето увлечение и страст. Удоволствието да възпроизвеждаш хубава музика на класен инструмент е като водовъртеж. Той ни въвлича в една безкрайна поредица от търсене, задоволяване и нови копнежи. Тъй като не сме деца, а мъже и играчките ни все по-скъпи, вярвам, че всеки един от нас-любителите, цени придобивката си и се гордее с постигнатото. Нещо повече, копнежите не са капризи, а осъзната потребност и постигането им става с цената на много лишения. Затова трябва да се подкрепяме и да сме особено признателни на хората, които ни дават рамо, дори само с разбирането и благословията си при задоволяване на музикантската страст.
  5. Добре юнаци, Първия си клавир закупих през есента на 1999 г. – YAMAHA PSR340. Само седмица по-късно, осъзнал прибързания избор, върнах същия в магазина и се споразумях за замяна. Понапънах се и взех следващия модел в любителската серия – YAMAHA PSR540. После се кротнах, така започна същнското учене. Изядох ръководството с кориците, свирех почти всеки ден, създавах стилове, редктирах песни, записвах мои изпълнения. 2004г. преди Коледа продадох инструмента на мераклии от Сандански – непокътнат с цялото оборудване.....Последвалата пауза ме потисна, но целта беше ясна. През февруари 2005 г. стигнах до YAMAHA PSR A1000. Насладих му се максимално. Нов беше и така неразличим от нов остана до лятото на 2012 г., когато отпътува към втория си собственик в Севлиево. По това време вече имах съприкосновение, както физическо, таки слухово и визуално с актуалните модели на KORG. Дебютът в тази марка направих с Pa500 от MCI. Трескаво събирах и подобрявах информацията си, но все не достигаше нещо.... Май 2014 г. – Раздяла с Pa500 и събиране на кинти за бестселъра в сериата. Пустите кинти все не достигаха и през август 2014 сглупих с един „запазен” Pa800. Желанието да се отърва от него по-най бързия начин дойде още на следващия ден, но нейсе.....бе необходим цял месец за да го продам с поне минимална загуба. „Парен каша духа”, затова следващия ми избор бе внимателно премерен. На 16 септември същата година, отворих кашона на почти нов/неупотребяван Pa800, стандартен модел, последна генерация от тези с яркия тъч дисплей с LED осветление. Април 2015 г. транспозицията /един си тръгва, друг идва/ ме срещна с KORG Pa2X Pro. От добри ръце, в пълен комплект, с документи за произход, аранжорът попадна в още по-добри. Усещането за солиден корпус, здрава клавиатура, качествена изработка и безкомпромисен звук до последния детайл, са емблема на PaХ серията. От февруари 2016 до момента Pa3X (76 keys) Всъщност, той бе последния наличен нов инструмент в БГ от тази версия. Радвам му се, като на всяко от децата ми и ..точно така, свиря само за удоволствие - вкъщи, пред роднини и приятели по сбирки, за да пълни душата ми в добро и лошо.
  6. Goshev

    Korg PA 500

    Да ти е честит и дълго да те радва! Нов Pa600 ли взе, или употребяван? Знаеш, че и аз имах Pa500 за около 2 години /от лятото на 2012 до лятото на 2014 г./. С него на практика влязох в дебрите на KORG. Преди това YAMAHA. Без да развалям удоволствието от придобивката си мисля обаче, дали избора на Pa800 не е по-удачен пред Pa600. Писали сме по въпроса, но е факт, че все още 800 в перфектно състояние е по-скъп от нов, да не говорим за употребяван Pa600. Сигурно има защо.
  7. Хубава тема отваряш. Заради тази краста, не един и двама души в БГ притежават висок клас инструменти само за да свирят вкъщи. Малко на брой, но ги има. Въпрос на приоритети, възможности и най-вече мерак. Та, нека да се преброим, поне пишещите тук във форума. Нека всеки притежаващ профи инструмент само "за кеф" да сподели през какви клавири е минал в годините, какво е искал и получил, нов, или употребяван...какъв има в момента, как и колко често го ползва. Моля, админа да премести това мнение с цитата в темата за Pa серията, защото само с редактора не стана.
  8. Напълно съгласен с горните два поста! Хората много отдавна и в други /английски / форуми са написали просто и ясно каква представлява Pa3X Le: Pa3X Lе е Pa900 в кутия като на Pa3X, със 76 клавиша... Всички възможности, ОС и т.н са от Pa900. Чудесен клавир , с всички водещи нови звуци от Pa3X, (като Pa900), в който са включени някои Dr.samples от т.н New Ambient Drum Kits на Pa3Х Pa3xLe може да зарежда информация от всички предходни модели от Pa серията – звуци, стилове и пълен сет, стилове и звуци от Pa3Х, както и PCM звуци с големина до 192MB. http://www.synthzone.com/forum/ubbthreads.php/topics/392807/Re_Korg_PA3X_le_vrs_PA3x_origi#Post392807
  9. Има сайтове за обяви. Опиши нещата - състояние, произход, комплектовка, посочи цена, приложи достатъчно на брой реални и качествени снимки на инструмента, а тук само дай линк към обявата. Ако има интерес, ще се свържат с теб.
  10. Въпросът горе вече не е актуален, а покупката е отказана. Все пак нека стои за протокола: YAMAHA PSR 740 (модел 1999 г.) няма стояща хармония, или бутон на контролния панел, който активира такава функция /"LEFT HOLD", наличен при PSR 1000/1100/1500/2000/3000/8000/9000/ и аналогичен на бутона "MEMORY" при KORG Pa серията. Липсва и FADE IN/OUT
  11. Обмислям покупка на YAMAHA PSR-740 с учебна цел за децата и като помощен клавир при мои изпълнения. Състоянието му според обявата е "като нов" Не откривам, обаче една съществена подробност: Има ли PSR -740 стояща хармония в лява ръка /запазване на VOICE L, при включен акомпанимент, дори при вдигане на ръката/ ? Моля за инфо, колегите в час с тази генерация на PSR серията. Проверих детайлно ръководството но не намерих отговор. При PSR A1000, който имах до 2012 г. въпросната функция беше налична и ясно дефинирана с бутона "LEFT HOLD" на контролния панел.
  12. natalka, дано не е късно, но и без да познавам добре въпросния инструмент, те насочвам към възможността за тези пари да вземете Pa2X Pro! Каквото и да изберете, избягвайте трошките и търсете "гледан" клавир, с безупречен вид.
  13. Дай Skype да ти я пратя belfi4o96 е скайпът ми Изкушен от Zlatnik попаднах на MIDI EX-YU Богата колекция от сръбска музика в миди и караоке формат, с лесно търсене по азбучен ред. А ето и линк към инструментала в mp3, звучи прилично
  14. KORG Pa2X Pro Advanced Edit Manual Advanced Edit, като напечатана книжка, не съпровожда нито един от аранжорите Pa800/2X Pro/3X Сваляш, четеш и прилагаш наученото.
  15. Споделям радостта ти, Lorimar Ползвай новия KORG Pa2X Pro дълги години със здраве, радост и удоволствие!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.