Jump to content
Българският форум за музиканти

Топ потребители

  1. CyberGene

    CyberGene

    Mods


    • Points

      6

    • Мнения

      1835


  2. blr

    blr

    VIP listed


    • Points

      5

    • Мнения

      1798


  3. synchu

    synchu

    VIP listed


    • Points

      3

    • Мнения

      5708


  4. jabs

    jabs

    Members


    • Points

      3

    • Мнения

      1715


Най харесвано

Showing content with the highest reputation on 09/22/18 във всички области

  1. Днес пристигна La Pavoni-то. Промих го два пъти (първия път с оцет) според упътването и направих един шот, мелейки с Kinu M47 - така както си ми беше настроен за делонгито и с Еспресо Виваче на Домани. Малко късичко излезе, около 30мл и мисля, че с едно помпене това е максималното, но ми се струва и че стана малко по-бързо, отколкото би ми се искало: общо 22s, в които влизат 5 секунди pre-infusion (най-горно положение на ръчката), така че ще трябва да понамаля малко едрината на смилане, това го бях чел - че павонито носи на по-ситно смилане. Получи се никак не лошо кафе, но има какво още да се желае, според мен трябва да оставя групата да се загрее малко повече, на температурната лентичка показваше 85, вероятно трябва да го оставя да стигне 90. Приключението сега започва, ще има да се занимавам, но като за първо кафе съм доста доволен
    3 points
  2. В темата пишем два типа кафеджии. Едните, (аз включително) искаме да пием хубаво кафе вкъщи и нищо повече. За други това се превръща в хоби с всичките му табиети и "фетишизъм" (не влагам нищо отрицателно) относно оборудване. Няма смисъл от спорове, просто сме хора с различни цели. В началото се започна от желанието на мнозина тук да пият сносно кафе вкъщи. Няколко души постигнахме целта и спряхме, но няколко други се зарибиха сериозно и продължиха, в което няма абсолютно нищо лошо-напротив. Аз хвърлям чат-пат по едно око за да видя как се развива темата, като си давам сметка, че отдавна вече не мога да бъда полезен с нещо в практически смисъл.
    3 points
  3. Благодаря! Ти отдавна си ме задминал. По-скоро аз бих се допитал до теб и другите момчета ако днес трябва да сменя нещо от оборудването. ПП: И за да съм полезен с нещо, преди малко се отбих до Columbus за кафе. 200г. City Blend вече е 11 лв, второ увеличение за последните 6-7 месеца, преди беше 10 лв. Няма да ми пробие дупка в джоба, но все пак си поскъпва.
    2 points
  4. Jabs, не се сърди, продължавай да пишеш по темата, ще чакам с интерес да споделиш мнение от новата техника Във форумите стават такива неща, то е донякъде неизказване, неразбиране, свръхреакция, четене между редовете. Сигурен съм, че EspressoH не искаше да се заяжда. Аз мога да ви разбера и двамата. Ти си се ентусиазирал яко, четеш, интересуваш се, взимаш някакъв избор и в следващия момент някой казва нещо, което може да ти убие ентусиазма... Неприятно е От друга страна аз и с него съм съгласен, понеже съм изминал дотук някакъв път, тръгвайки от нисък клас техника, постепенно към малко по-висок, макар че все още съм по-скоро около средата... И всяка една стъпка учи на доста неща. Но пък от друга страна, ако сега ме питаш, няма да имам против да започна директно с най-висок клас И съм напълно убеден, че няма нужда човек да е минал по целия път изобщо, за да се научи да прави хубаво кафе и на най-скъпата техника. Нека да се уважаваме и да се наслаждаваме на хубавото кафе
    2 points
  5. ИЗглежда доста добре първият опит с Ла Павонито честито
    1 point
  6. Не знам доколко са точни тези лентички, шота си изглежда напълно добре и по италиански стандарт ;). Кафе ъгъла също изглежда добре.
    1 point
  7. Концепцията с обратното позициониране на потовете е новаторска !
    1 point
  8. Мама му стара, просто имах кофти ден и подпалих моторетката в грешен момент, с ясното съзнание че още на вечерта ще ме е яд че съм се издразнил Ениуей, EspressoH, peace and love. Не ми беше адекватна реакцията и ти се извинявам Дано да имам повод да поднеса някаква свежа информация и гледна точка другата седмица, тоя уикенд е посветен на разкостване на стари радиа и подготовката им за донори на лампови усилватели. Ако намерите схема в нета за лампова кафемашина, казвайте, ще се пробваме
    1 point
  9. Адаш, ти си ми задочен ментор, най-много дотук съм се повлиял от твоите мнения Макар редовно да не се вслушвах и да правех други неща, само за да разбера после, че си бил прав
    1 point
  10. Съжалявам ако съм те засегнал по някакъв начин, споделих моето виждане по въпроса просто. Кафеманията е едно хоби, чийто път всеки преценя сам как да извърви. Определено си иска обаче време, любов и доста изхабени кг кафе и финанси донякъде.Та не се сърди сега ами продължавай да пишеш в темата. Аз не мога да свиря на никакъв инструмент иначе :), но се натрапих в музикантския форум.
    1 point
  11. Виж, с цялото ми уважение, с което спирам да пиша по темата: Сглобявам си сам лампови усилватели, свиря доста сносно на няколко музикални инструмента и имам висше образование в сложна дисциплина. Да не говорим че бизнеса, който ръководя е високотехнологичен. Не мисля че точно правенето на кафе ще ми се опре особено много, въпреки аурата в седми дом която взе да струи от темата.... След това, предпочитам да се уча да карам кола на Мерцедес, вместо на Опел, особено ако мога да си го позволя. И освен това мисля че Картаген трябва да бъде разрушен. Желая успех и хубаво кафе на компанията.
    1 point
  12. На такъв прилича и моя, но нищо не стана, дори платката не мож сряза. Несериозна работа, вероятно машинарийката е смотана и няма вътък. Надупчих го с тънко свредло да стане като пощенска марка и после с едни корави клещи го отчупих. Селско, но след малко пилене се получи добре. :) Снощи замръкнахме доникъде, но пак има лек напредък.
    1 point
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.