Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор м/у две китари Epiphone


Recommended Posts

@Ламби - Шектър са страшни цепеници =)))

 

@SLipknot - може ли да сравняваш нисък модел Гиби с топ модели на други марки? Ами ако извадиш Лес Пол къстъм шоп срещу Ibanez Prestige? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какво, ще има по-добър финиш, но ще си остане същата дебела тежка и неудобна талпа, осакатена откъм хардуер :) Нали колегата твърдеше, че еволюцията в конструкцията и електрониката е ненужна, и тези цепеници звучат зле? Не е казал нищо за евтини или скъпи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SlipKnoT (и Ламби) - прави сте. Игнорирайте поста на synchu: не сте го разбрали и никога няма да го разберете.

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пристрастие и предубеденост! Дори и известна доза снобизъм и още разни такива... Това е мнението на всеки един от нас. 

Има много истини - не е само една... в дадения случай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тука темата беше за избор между две келяви китари,после отидохме на гибсън средна хубост,после на китари дето сме гледали по телевизията.Точно студиото и мелодито и джуниора ще са ми фаворити при евентуална покупка има къде по примамливи предложения.Фенове на гибсън има достатъчно и няма нищо лошо в това,че аз харесвам ЕСП примерно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ламби, тук съм съгласен с теб. Аз също бих избрал студио поради простата причина че Стандарт по-трудно бих си позволил (особено ако е нов). Иначе и аз свиря на ЛТД, и за това което е си е супер.

 

@Slipknot - има и леки и тежки лес пол китари, както има и тънки и дебели грифове. Днес имах честта да пипна една лес пол къстъм '79 на която грифа и беше прилично тъничък :) Разликата между LPJ и Стандарт не е само в боята и лака, използват различно като качество дърво. Ако звучаха 1:1 никой нямаше да купува скъпите им модели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^^^^ в продължение на написаното от Бицев....

 

<<<оффтопик>>>

 

мОмци,

Господинът в частност (цитирам Slipknot) има некоя и друга китара от лекинко по-височък клас спрямо изброените Майонез, Кетчуп и особено Айбъниц :) Нищо лично.

Няма да изброявам какви, защото ако искаше, горепосочения Господин щеше сам да ги опише една по една :)

Не съм бил с него на въпросния тест, но сме били заедно на други тестове и щом този Господин ми каже че е намерил талпа за отбелязване аз му вярвам :)

 

Смея да твърдя също, че като си разглезен да посвирваш от години на подобни класове инструменти и влезеш в един магазин за китари да речем,

не е нужно да си мъкнеш всичките китари с тебе за да ги сравняваш. Просто като пипнеш китара която има "моджото" го усещаш, защото вече си го пипал въпросното "моджо" и преди.

Не е голяма мистерия и не се изисква да можеш да свириш като Пертучи и Бонамаса заедно :) Викат му опит, годинки и слух :)

 

<<<край на офтопика>>>

 

Да му е честита на KeepRollin новата придобивка :)

Редактирано от jabs
  • Like 5
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се сдържах да добавя мнение че така наречените "консервативни производители" започващи с Г и Ф, са достатъчно еволюирали,  че все още да успяват да ти махнат главата. ;-)  Колкото до еволюиралите хипер лъскави, мега ергономични и богати на хардуер китари ..

Бих дал едно алегорично сравнение с пътуване с влак  което казва достатъчно красноречиво:

"Пътуването"

Казано е, че за всеки влак си има пътници. Един иска да се вози вакумиран и излолиран от външния свят на влакът стрела, докато друг предпочита емоционално изживяване с локомотив - теснолинейка  по планинска линия изградена в живописно скално ждрело. 

Стерилност и перфекционизъм срещу класическо усещане и мирис на гора. 

Въпрос на вкус!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Важно е, според мен разбира се, когато си избираме китара, да решим кое ни е важно, ние да си я харесваме или хората да ни я харесват. Аз имам няколко китари, болшинството от тях са Ф и Г, но най ми допада Ямахата, с която свиря почти през цялото време и за която ми е абсолютно все едно дали хората мислят че е ОК или не. Също така, въобще не ме интересува с какво свирят съвременни или не съвременни групи, музиканти и тн, никой не знае по добре от мен какво ми харесва

  • Like 9
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Така е, ама имаш Фендер и Гибсън за отправна точка ;) В смисъл според мен човек трябва да е свирил известно време с Гибсън и Фендер ( класическите модели ) за да има някаква представа какво е "стандартен звук" ( или ако щете ширпотреба звук ) за да може да мине на следващото ниво и той сам да определя кое е по-добро за него.

 

Малко като избор на обувки е. Трябва първо да знаеш какви обувки се носят в момента ( отправна точка ) за да не идеш да си купиш галоши, после да ги премериш и ако са ти ОК, си ги купуваш и носиш заедно с другите ти обувки. В крайна сметка всеки си има едни предпочитани обувки, които носи повече от другите.

 

За това е много важно отправната точка да ти е добра и да е стандартна. В противен случай, лутането е доста голямо и продължително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Има и друго нещо. Много важно е какво свириш и как го свириш. Ако си шредираш на воля или пък си джент манияк, класическите китари няма да те удовлетворят, но ако си класик-рокаджия или пък джаз китарист .. си има китари и модели.

Инак мнението за марките с Ф и Г и това, че ти дават отправна точка съм много съгласен. Отправната точка и усещането за някакъв стандарт на звук е много важно за по нататъшния ти ориентир.

 

Относно мнението на Ламби, че съвременна група свиреща с Ф и Г няма само искам да кажа... Ламби недей го казва друг път това човече ;-)

Редактирано от DaftFunk
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвременна група с ф и г почти няма все е стара слава.В тоя ред на каква гора мирише японски еклипс 2 примерно.

 

Това спечели класацията за глупост на годината. Звучи почти толкова тъпо, колкото и твърдение от рода, че почти няма съвременен мъж, който да не се епилира.

 

ПП: Момчето си купи китара и вече забрави, че е влизало тук, Вие продължавате да ръсите мозък...

  • Like 6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност всеки ден влизам във форума да преглеждам, но понякога само логнат. Китарата и усилвателя за начално ниво са ми супер. Не знам, какво не им харесахте. Много съм доволен от нещата си. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.