Jump to content
Българският форум за музиканти

Emotional solo


DANEV
 Share

Recommended Posts

Хареса ми! :thumbup:

Бекинг трак не, но понеже чат пат ми се налага някой да добави някоя китарна импровизация върху нещо, ако нямам на разположение някой местен колега, мога да те ползвам дистанционно за някое соло, стига да нямаш нищо против.:yes:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Благодаря! Нямам нищо против, ще се радвам да помогна. 
 

Същото соло с Gibson Les Paul Studio, кой вариант ви допада повече?

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Лес Пол-а с една идея повече. :)

Идеята тук е друга - когато човек чувства музиката и има техниката за свирене, почти е все тая на каква китара ще го изсвири, защото филингът си го има всеки път. Един мой колега (преподавател по английски, но върл любител на китарното свирене и у тях на всичките му стени седят окачени най-различни модели китари), та този самоук мой колега вече почти направи техниката на свирене, но все още му липсва чувството и въплътяването на това дето свири, в подложката която върви докато той свири - и като движение на тоновете от импровизациите спрямо хармонията в конкретния момент, и като вкарване на чувство в цялото си изпълнение. Просто грешно е приел, че техниката е най-важна, важно е да може да свири бързо, а останалото не е от такова значение, докато при теб виждам/чувам една хомогенност на всичко това...дори само от едно соло. ;)

Link to comment
Share on other sites

Техниката е свързана с чувството, и основно това, което хората наричат "чувство" са малките детайли в свиренето - хубаво вибрато на точните места, точни и сигурни бендове, слайдове, всичко да звучи уверено и разбира се да си запознат с хармонията, да си личи, че знаеш къде си, което изиксва и теоретична подготовка, другото е много слушане, вадене, имитация на големите и то не само при китарата - различни стилове, инструменти... и всичко това те прави подготвен, когато свириш да звучиш на място, и както каза ти - да се въплъщаваш и да звучи изсвирено с чувство, то според мен е свързано със знание и познание. 

Благодаря отново, радвам се, че ти харесва свиренето ми! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Това с "техниката" малко детска болест идва- да се покаже колко е бърз и някоя новозаучена хватка,а реално не слуша музиката,върху която свири.Виж,като слушаш какво свириш,владеенето на инструмента блесва-като в този случай.Китарата е от значение на каква ти се свири в момента☺️..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.