Jump to content
Българският форум за музиканти

YosifBambin

Въпрос - Свързване на дист.педал с обикновен усилвател

Recommended Posts

Здравейте

Тъй като не съм много запознат искам да питам дали мога да свържа електрическа китара към дисторжън педал и педалът към този усилвател: http://www.ljclub.net/auto-audio/amps_new/Thunder%20TCA-2135/in.jpg и да се получи същият ефект като от усилвател за китара. Чудих се, защото ще си взимам ел. китара, но не искам да давам пари за усилвател за китара тъй като си имам този, който е свързан с колони.

Благодаря предварително.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Амп симулатор ти трябва да не жужи като комар,има и български копия на Сансамп,има и на Берингер евтин модел..пак няма да е като китарен усилвател,но са в къщи става.

Аз използвам VOX Amplug AC-30,принципно е за слушалки,но може и усилвател да се включи.

Edited by Hillbilly

Share this post


Link to post
Share on other sites
http://forum.muzikan...tion-%3B-s-amp/ добра цена за това, което може да ти свърши работа ;) Говорим за 2рия педал :) Edited by buy&sell

Share this post


Link to post
Share on other sites

В крайна сметка пак ще стигнеш до китарен амп. По-добре похарчи парите за кубе (комбо).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здрасти! Взимай китарата и я бучи в това което имаш. При правилно свързване, отначало ще се изкефиш, после ще си купиш китарен усилвател и ще се изкефиш втори път - този път истински!!! Успех!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Велики открития се правят в тази държава. Досега виждахме всякакви невъзможни комбинации, но сега имаме носител на жълтата фанелка...

Всичко съм виждал, но автомобилен усилвател да се използва за китарен - за пръв път!

Не мога да си представя какво ще е следващото постижение - може би китара в микровълнова печка?

Не , че не може, ама явно не случайно народа е измислил вица, в който Иванчо казва: И аз мога, и тате може, ама козата си иска пръч!

Сигурно името на Атанас Буров ще е непознато на почти всички, но той е бил един от умните управници на България, и знаменит политик. Та ето до какво умозаключение е достигнал :

"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество — винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава."

Ат. Буров

Амин, даи Боже!

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не съдете човека, толкова пари има толкова ще похарчи. Като няма - няма.

Аз преди 15 години си включвах китарата в един магнетофон (филипс), който за щастие е лампов (той още работи), но тогава много съм знаел какво правя. Щях и в микровълновата да се включа, ако имах такава и ако знаех, че ще издава някакъв звук.

Младежа ще се включи в усилвателя, ще посвири малко, ще види, че не е същото и ще започне да събира парички за китарен амп.

Хайде със здраве и без нерви - празници идват.

П.П.: не че не съм съгласен с мнението на Буров - аз съм на същото мнение.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Така си е. Аз като ученик съм ползвал касетофон с майк ин; линеен вход на ТВ; моднато радио "Селена"; стар уокмен с произволни говорители (директно на главата му :greenball: ) . Общо взето всичко, за което се сетих, че може да издаде звук. ;)

Естествено резултатът е от относително-гаден до мега-трагичен и няма НИЩО общо с китарния звук и усещане при свирене със специализиран АМР. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

На въпросът ти дали може-ДА...може да изкараш звук от този усилвател с електрическа китара,но тук веднага идва следващият въпрос-дали това което ще чуеш ще отговори на очакванията ти.Така като гледам обаче тук отговорът ще е НЕ.За това те съветвам да продадеш този услвател,да поспестиш около 200 кинта(плюс парите от продажбата)и да си вземеш едно китарно комбо на старо около 30вата с един говорител на два канала.Резултатът от това начинание ще бъде в пъти по-добър китарен саунд.Успех :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз съм си включвал китарата въе ВЕФ206 и в ламповото Концертино, но не бих съветвал никого да го прави. Сега има всичко - и евтино, и скъпо.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Във форума има едно комбо CRATE Flexwave 15R за 100 лв. Продавай твоя усилвател и го взимай. С 12 инчов говорител е. Ще си спестиш много проби и нерви. Поздрави!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By ognian
   Здравейте, имам въпрос за свирене на китара - постановка с лява ръка.
   Става въпрос за 9 годишно дете. Той е левичар - и в момента има интерес към класическа китара и учи основните акорди. Но хваща китарата като за дясна ръка. Пробвал е и обратната постановка (за лява ръка ) но поне за сега - казва, че не му е удобно така. 
   Въпроса ми е: Трябва ли в последствие да започне обучението си по китара с постановка за лява ръка?
   Благодаря!
  • By canev
   Здравейте!
   Опитвам се да свържа Marshall Valvestate 8040 със звуковата ми карта Scarlet 8i6 ( 3rd generation), но без успех. Маршалчето си има line output, картата си има line inputs , но.........
   Това е ръководството на Маршала, а това на картата.
   Прилагам и снимки от панелите на картата и Маршала.  • By wiseppman
   В този материал има много истини. И ми направиха впечатление изреченията: "Защо през 70-те и 80-те години и най-добрите музиканти са използвали традиционните усилватели и кабинети? Защото не са имали друга опция! Тогава не е имали истинско HiFi."
    
    
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.