Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за Behringer Xexyx 502 и Rode NT1-A


Duke

Recommended Posts

Здравейте , от време се занимавам с музика и главно записване на вокали и до сега използвах като микрофон samson c01u и нищо друго . Та на скоро разбрах , че мога да изкарам много по-добър звук с микрофон с фантомно захранване и външна звукова карта . Но варианта с звуковата карта не ми допада ,та въпроса ми е дали мога да използвам въпросния миксер - http://eshop.bg-audio.com/Analogowi-mikseri/BEHRINGER-XENYX-502.html (и как той се свързва с компютъра ) и микрофона http://eshop.bg-audio.com/Studijni-Mikrofoni/RODE-NT1-A.html за да имам по-добро качесво на звука.

 

Мерси предварително .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще е да ползваш този миксер, по-добре изобщо не хаби усилия и пари, резултата ще е по-зле. Правилно си разбрал, че ти трябва прилична звукова карта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какво по-точно ще правиш с този миксер? Трябва ти някакъв сравнително свестен микрофон за домашни записи, динамичен или кондензаторен с голяма мембрана и звукова карта с микрофонен предусилвател. Фантомно захранване е необходимо само за кондензаторен микрофон. Освен това ще ти трябва стойка и поп-филтър. За около 250-300 лв на старо може да се оборудваш с неща, които няма да са върха на сладоледа, но ще звучат осезаемо по-добре от това, което ползваш в момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.Звукова карта,що годе читаво- добра напр. M-audio Audiophille 2496

2.Микрофонен преамп с фантомно захранване 48v напр.TUBE ULTRAGAIN MIC100 Behringer

3.Мониторни колони студиен тип напр. на Алесис или Берингер

Микрофона който си избрал не е чак толкова лош.Все пак става въпрос до колкото разбирам за ниско бюджетна схема на задоволително качество.Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако картата ти е вградената е съмнително дали ще изкараш по-добър звук (тоест ще изкараш по-добър но шума ще е същия), трябва ти добра саунд карта, защото в крайна сметка през нея минава звука и като е скапана това роде, което се води един от най-тихите микрофони в света ще вади шум колкото самсона, щом не искаш външна звукова карта ако имаш обикновен пси слот минимума е това http://eshop.bg-audio.com/PCI-zw-karti/M-Audio-Audiophile-2496.html макар и вече старичка все още си остава добър и евтин вариант, тъй че ако можеш да отделиш още пари си я купи и нея, ако не можеш и трябва да се вместиш в тея 500 лева (колкото ще ти излезнат родето и миксера), по-добре си купи въпросната саунд карта и по-евтин микрофон по-добър звук ще изкараш, а относно това как се свързва миксера към саундкартата, ако картата ти е обикновена с 3.5 мм вход се купува кабел два 6.3 мм моно жака към един 3.5 мм стерео жак и двата 6.3 мм се свързват в main out (двете букси под надписа 502),а 3.5 мм се свързва в line-in или микрофонния вход на саундкартата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.thomann.de/ie/metric_halo_uln_8.htm

http://www.thomann.de/ie/manley_voxbox_combo.htm

http://www.thomann.de/ie/brauner_vma.htm

http://www.thomann.de/ie/pauly_pr120t30.htm

 

Готов си. Устройва ли те списъчето? :slap:

Ми недей така бе човек. Ние да не сме доктори тука, че рецепта да ти изпишем. Никаква информация не даваш, а списък на готово искаш. Хвани се, прочети малко за тези неща. Тоя занаят не става само с техниката да имаш, иска четене, знания. А като те мързи да четеш, ще ти напише някой сега, криво ляво, някаква конфигурация, ти ще отидеш, ще я купиш, и мислиш че всичко ще е наред...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах предвид дали ми трябва и миксер и карта или мога да си взема само карта и микрофон .... Не да се напраивиш на интересен и да пуснеш най-скъпото което си намерил . ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. това, което е "намерил", не е най-скъпото.

2. миксер не ти трябва.

3. вземи да прочетеш нещо, както ти е препоръчал колегата!

4. не бързай да "храниш" човек, който най-малкото е по-образован от теб в областта, от която се интересуваш

5. липсата на образование не извинява незнаещия!

6. Успех в трудния и трънлив път на звукозаписа!

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дюк ако картата която купуваш има фантомно захранване нямаш нужда от миксер или предусилвател ако няма такова захранване тогава имаш нужда

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

картата определено ще върши работа. аудиотехниката са малко "твърди" микрофони (в този ценови клас) - не пасват на всеки глас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако микрофона е за тебе - отиваш в Динакорд на 5-те кьошета и почваш да пробваш наред микрофони - този, който прозвучи най-добре с твоя глас, без корекции, него взимай. Микрофон се избира като обувка - трябва да ти пасне, готови рецепти няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.