Jump to content
Българският форум за музиканти

funkyto

Members
  • Мнения

    97
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

funkyto's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Обществена Репутация

  1. http://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html#toc_intro
  2. Фаст трак серията от няколко месеца не принадлежи на м-аудио а на авид, които обръщат повече внимание на про туулс решенията и мбоксовете, зарад туй по-добре се насочи към скарлетт 2и4, който има и алуминиево тяло, докато фаст трака е изцяло пластмасов, което при носене наляво надясно определено е предимство, от друга страна с400 изглежда някак си по-класи, докато скарлета с това червено е с некъв тийнейджърски вид, но фокусрайта е с много добър лайв съпорт, и с много добри преампове. За тоя новия стайнберг чувам хубави неща, таскама въобще не съм чувал, но в общи линии смятам че е нужна поне половин година от пускането на някой продукт за да се добие по-добра представа за качествата му.
  3. Аз му давам оптимален вариант за парите, които е казал че може да отдели, и за разлика от теб моите съвети са с точно определена техника че и цени дори, докато твойто кво е? "ми земи си некви слушалки" ама че трябва да са затворени е без значение нали? Разликата със магазините е че там ще му дадат съвети продиктувани от това каква стока имат и каква е изгодата за тях, докато аз не печеля нищо и мога да му предложа варианти които са работещи. Ама то надали го чете въобще вече след тея атаки, добре че има чуждестранни форуми в които баш истински музиканти свирещи десетилетия дават всякакви съвети без да се заяждат и са учтиви за каквито и неща да става въпрос.
  4. А ти като не си лаик, а си големото про, по-добре дай съвети на момчето вместо да се заяждаш с мен, такива индивиди в сума ти форуми ме отказаха да давам съвети на който и да било, както и отказва хора да търсят съвети, явно и в тоя форум ще се случи същото.
  5. Най-големия проблем на теми пуснати от лаици е че не знаят точно какво искат или по-скоро как да го формулират примерно това искам да е пея е тоооолкова обширно понятие че има хиляди вариации, а все пак никой не е ясновидец, но приемам че искаш да си заредиш някакъв инструментал в аудио програмата да натиснеш рек и да почнеш да записваш гласа си, та в тоя случай за 600 лева, приемайки че имаш некви колони и компютър с юсб 2.0 слотове: аудио интерфейс - scarlett 2i2 - 274 лева микрофон - behringer b1 - 162 лева слушалки - senheiser hd201 - 38 лева стойка - 30 лева поп филтър - 30 лева хлр кабел 3 метра - 16 лева Всичко може да се намери в онлайн магазини в страната, разбира се не очаквай да звучиш, като тея дет им се получавало добре, щот за това трябва бая четене и практика, всъщност първоначално най-вероятно ще звучиш много зле, но проблема няма да е от техниката.
  6. Тя не клипва щот е 24 или 16 битова, а защото при инструменталния вход минималния гейн е на +10 дб, и в тея случаи идват на помощ падовете, които вече ги има в 2и4, щот тогава са се усетили.
  7. B1 за вокали грам не ми харесваше, прекалено стерилен звук, виж за инструменти според мен би бил добър избор, защото е с много чист сигнал, но за вокали определено бих предпочел 2020, а и конструкцията му повече ми харесва построен като танк, но по тежичък, без включен шокмаунт и всъщност не е широко диафрагмен микрофон, но и аз по-скоро за тея пари бих си взел един по-скъп но по-хубав микрофон.
  8. Това е кондензаторен микрофон с вграден предусилвател, който се включва в юсб порт на компютъра, а специално този мик има и вход, където да включиш слушалки за да няма латенция, а стойката е такава малка за маса. Драйвери не са нужни, тъй като използва генерични такива от уиндоус или мак, тоест включваш го и се разпознава от ос-а.
  9. Първи вариант (и с оглед на това какви въпроси задаваш е най-добрия за теб поне за момента) - http://eshop.bg-audio.com/vmchk/Sekwenseri-i-zwukozapis/M-Audio-Avid-Vocal-Studio.html (има включена и малка стойка) включваш и записваш като ти остават и пари за поп-филтър. Втори вариант - http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_36688/BEHRINGER_XENYX302_USB.html http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_5485/BEHRINGER_XM8500.html http://www.musicworld.bg/bg/c_2258/i_21149/Proel_CHL250LU3.html + някаква стойка и поп-филтър. Трети вариант - http://www.musicworld.bg/bg/c_1508/i_15635/BEHRINGER_C_1.html http://www.musicworld.bg/bg/c_2258/i_21149/Proel_CHL250LU3.html и следиш за някой аудиоинтерфейс втора ръка, + стойка и поп филтър Разбира се не трябва да се очакват някакви фантастични резултати, щот не техниката а човека който работи с нея прави нещо да звучи качествено или некачествено.
  10. Това май е някаква хардуерна несъвместимост с лаптопа и хп-то по друг начин не мога да го обясня, щот и аз съм го пробвал с уиндоуския фаст трак драйвър и си е вървял перфектно.
  11. Много странно, по принцип повечето проблеми се получават при седмицата докато хп-то е доста стабилно откъм интерфейси, сигурен ли си че го включваш в юсб 2 порт, можеш да пробваш с хъб дали няма да се оправи.
  12. Ако искаш пробвай с тези http://dox.bg/files/dw?a=dcd9107be6 макар че с последните не би трябвало да имаш проблем също така можеш да пуснеш тая програмка за латенция и да видиш ако има от какво се появяват червени пикове http://dox.bg/files/dw?a=7c190b1de5 също как инсталира драйверите след като беше включил фаст трака или преди това, при мен се получи такъв шум само в началото когато свързах фаст трака уина си инсталира някакъв драйвър и след това инсталирах официалните драйвери, след като ги ънинсталирах направих систем рестор и ги инсталирах наново преди да включа интерфейса не ми се е случвало,
  13. funkyto

    Apple MacBook A1181

    В общи линии при епълски продукти плащаш единствено заради името епъл и по-готиния изрисуван дизайн, ама да даваш двойно повече пари само заради такива неща след като за много по-малко пари можеш да вземеш писи със същите спецификации и без десетките тъпи ограничения които вкарват епъл определено ми се струва глупост, ама в крайна сметка всеки има правото да набутва своите пари щом са му в излишък.
  14. Ми може да пробва с аналоговия изход.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.