Jump to content
Българският форум за музиканти

funkyto

Members
  • Мнения

    97
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от funkyto

  1. http://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html#toc_intro
  2. Фаст трак серията от няколко месеца не принадлежи на м-аудио а на авид, които обръщат повече внимание на про туулс решенията и мбоксовете, зарад туй по-добре се насочи към скарлетт 2и4, който има и алуминиево тяло, докато фаст трака е изцяло пластмасов, което при носене наляво надясно определено е предимство, от друга страна с400 изглежда някак си по-класи, докато скарлета с това червено е с некъв тийнейджърски вид, но фокусрайта е с много добър лайв съпорт, и с много добри преампове. За тоя новия стайнберг чувам хубави неща, таскама въобще не съм чувал, но в общи линии смятам че е нужна поне половин година от пускането на някой продукт за да се добие по-добра представа за качествата му.
  3. Аз му давам оптимален вариант за парите, които е казал че може да отдели, и за разлика от теб моите съвети са с точно определена техника че и цени дори, докато твойто кво е? "ми земи си некви слушалки" ама че трябва да са затворени е без значение нали? Разликата със магазините е че там ще му дадат съвети продиктувани от това каква стока имат и каква е изгодата за тях, докато аз не печеля нищо и мога да му предложа варианти които са работещи. Ама то надали го чете въобще вече след тея атаки, добре че има чуждестранни форуми в които баш истински музиканти свирещи десетилетия дават всякакви съвети без да се заяждат и са учтиви за каквито и неща да става въпрос.
  4. А ти като не си лаик, а си големото про, по-добре дай съвети на момчето вместо да се заяждаш с мен, такива индивиди в сума ти форуми ме отказаха да давам съвети на който и да било, както и отказва хора да търсят съвети, явно и в тоя форум ще се случи същото.
  5. Най-големия проблем на теми пуснати от лаици е че не знаят точно какво искат или по-скоро как да го формулират примерно това искам да е пея е тоооолкова обширно понятие че има хиляди вариации, а все пак никой не е ясновидец, но приемам че искаш да си заредиш някакъв инструментал в аудио програмата да натиснеш рек и да почнеш да записваш гласа си, та в тоя случай за 600 лева, приемайки че имаш некви колони и компютър с юсб 2.0 слотове: аудио интерфейс - scarlett 2i2 - 274 лева микрофон - behringer b1 - 162 лева слушалки - senheiser hd201 - 38 лева стойка - 30 лева поп филтър - 30 лева хлр кабел 3 метра - 16 лева Всичко може да се намери в онлайн магазини в страната, разбира се не очаквай да звучиш, като тея дет им се получавало добре, щот за това трябва бая четене и практика, всъщност първоначално най-вероятно ще звучиш много зле, но проблема няма да е от техниката.
  6. Тя не клипва щот е 24 или 16 битова, а защото при инструменталния вход минималния гейн е на +10 дб, и в тея случаи идват на помощ падовете, които вече ги има в 2и4, щот тогава са се усетили.
  7. B1 за вокали грам не ми харесваше, прекалено стерилен звук, виж за инструменти според мен би бил добър избор, защото е с много чист сигнал, но за вокали определено бих предпочел 2020, а и конструкцията му повече ми харесва построен като танк, но по тежичък, без включен шокмаунт и всъщност не е широко диафрагмен микрофон, но и аз по-скоро за тея пари бих си взел един по-скъп но по-хубав микрофон.
  8. Това е кондензаторен микрофон с вграден предусилвател, който се включва в юсб порт на компютъра, а специално този мик има и вход, където да включиш слушалки за да няма латенция, а стойката е такава малка за маса. Драйвери не са нужни, тъй като използва генерични такива от уиндоус или мак, тоест включваш го и се разпознава от ос-а.
  9. Първи вариант (и с оглед на това какви въпроси задаваш е най-добрия за теб поне за момента) - http://eshop.bg-audio.com/vmchk/Sekwenseri-i-zwukozapis/M-Audio-Avid-Vocal-Studio.html (има включена и малка стойка) включваш и записваш като ти остават и пари за поп-филтър. Втори вариант - http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_36688/BEHRINGER_XENYX302_USB.html http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_5485/BEHRINGER_XM8500.html http://www.musicworld.bg/bg/c_2258/i_21149/Proel_CHL250LU3.html + някаква стойка и поп-филтър. Трети вариант - http://www.musicworld.bg/bg/c_1508/i_15635/BEHRINGER_C_1.html http://www.musicworld.bg/bg/c_2258/i_21149/Proel_CHL250LU3.html и следиш за някой аудиоинтерфейс втора ръка, + стойка и поп филтър Разбира се не трябва да се очакват някакви фантастични резултати, щот не техниката а човека който работи с нея прави нещо да звучи качествено или некачествено.
  10. Това май е някаква хардуерна несъвместимост с лаптопа и хп-то по друг начин не мога да го обясня, щот и аз съм го пробвал с уиндоуския фаст трак драйвър и си е вървял перфектно.
  11. Много странно, по принцип повечето проблеми се получават при седмицата докато хп-то е доста стабилно откъм интерфейси, сигурен ли си че го включваш в юсб 2 порт, можеш да пробваш с хъб дали няма да се оправи.
  12. Ако искаш пробвай с тези http://dox.bg/files/dw?a=dcd9107be6 макар че с последните не би трябвало да имаш проблем също така можеш да пуснеш тая програмка за латенция и да видиш ако има от какво се появяват червени пикове http://dox.bg/files/dw?a=7c190b1de5 също как инсталира драйверите след като беше включил фаст трака или преди това, при мен се получи такъв шум само в началото когато свързах фаст трака уина си инсталира някакъв драйвър и след това инсталирах официалните драйвери, след като ги ънинсталирах направих систем рестор и ги инсталирах наново преди да включа интерфейса не ми се е случвало,
  13. funkyto

    Apple MacBook A1181

    В общи линии при епълски продукти плащаш единствено заради името епъл и по-готиния изрисуван дизайн, ама да даваш двойно повече пари само заради такива неща след като за много по-малко пари можеш да вземеш писи със същите спецификации и без десетките тъпи ограничения които вкарват епъл определено ми се струва глупост, ама в крайна сметка всеки има правото да набутва своите пари щом са му в излишък.
  14. Ми може да пробва с аналоговия изход.
  15. За тея пари външна аудио карта с инструментални входове е почти невъзможно, погледни за м-аудио 2496, щот съм имал и тази и аудигито и разлика в звука и в шума определено има.
  16. мда верно не става уцелил си единствената делта която не го може e тогава вариантите са ти допълнителен софтуер като total recorder или virtual cable (или пък да свържеш ин и аут с реални кабели ама това не ми се струва много удачно)
  17. просто ти казвам че нещата които искаш да вземеш са неподходящи за това което искаш да правиш, защо след като искаш да включваш китара директно в саунд карта си се насочил към такава която няма 1/4 изход, ав30 има само рса входове докато ав40 има и балансирани такива беринджъра пък има дигитални
  18. В контрол панела на м-аудио в първата графа монитор миксър уаваут1/2 го увеличаваш догоре демек вместо -144 до 0 (както е мастър волумето) след това в програмата с която работиш в рекординг девайсес избираш мон миксер и воала можеш да записваш каквото чуеш.
  19. Единствената разлика между това да се включи в миди ин аут портове или в юсб е че при първия вариант освобождаваш един юсб порт, за интерфейс взимай фокусрайта, а ако си с компютър, а не с лаптоп и не ти трябват микрофонни и инструментали входове с предусилватели най-малката латенция се постига с вътрешна саунд карта демек на пси слот (не някой саундбластър де).
  20. Нито картата е подходяща нито колоните са мониторни (ама в общи линии то под 500 няма и такива), ако ша взимаш м-аудио взимай ав40 и далеч от ав30, или на беринджър мс40, за саунд карта вземи някоя юсб или файъруайър, предложения много
  21. Дали ша е оня първия или ша е такъв двоен се тая.
  22. Освен линк със снимки можеше да дадеш повече информация и за миксера, никой не е длъжен да помага, а още по-малко когато е принуден да си губи времето за да търси допълнителна информация, ма айде, включваш миксера с юсб кабел към работещ юсб порт на компютъра, там където е юсб входа на миксера има два изхода speaker output left и right към тях включваш колоните, които не се вижда ясно на снимката но предполагам са с rca изходи, така че ти трябват два адаптера такива като тези на снимкатаили пък да вземеш два такива кабела микрофоните ги включваш в два хлр входа на миксера (горе вляво там където пише ch1 ch2 ch3 ch4)с такива кабели, а относно тъпаните и гадулките не виждам как биха могли да се включат в миксера (освен ако вече не произвеждат някакви модернизирани ) помисли малко преди да пишеш глупости.
  23. Да ще ти свърши работа и за лаик може би е най-доброто, щот включваш и тръгва и сега гледам някакъв го продава в продавалник.ком тъй че ако верно искаш юсб майк го купувай, но аз лично бих събрал поне още 100-200 лева и бих избрал друг вариант.
  24. Ако те интересува единствено софтуерното свирене в реално време по-добре си вземи само някоя пси карта (примерно от делта серията на м-аудио или нещо на ему), щот пси връзката все още си остава най-бърза и най-стабилна и не се набутвай за клавиатура ами продължавай да си свириш със синтезатора който имаш
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.