Jump to content
Българският форум за музиканти

Jordan_J

Members
 • Content Count

  2,405
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

Jordan_J last won the day on April 12

Jordan_J had the most liked content!

Community Reputation

1,054 Excellent

About Jordan_J

 • Rank
  Owner at DANN Studio, Studio Two & CUSTOM Covers Ltd.

Previous Fields

 • Инструмент
  guitar, voice, piano

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/dann.studio.varna/
 • Skype
  visiondann

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Varna, Bulgaria

Recent Profile Visitors

3,767 profile views
 1. Имах възможност и чух песента по-подробно преди малко. Според мен положението е изтървано още на етап микс. Изпълнението няма да коментирам. Но като баланс - не е добре - има много силна (и бизи) каса, тихи китари за този стил. Вокалът също не е добре балансиран и стърчи. Това парче изобщо не е за мастериране още. Върни се на чертожната дъска и премиксирай всичко както трябва, пък после ще мислиш и за мастеринг.
 2. Ами качи го на пъблик сървър и дай линк.
 3. Пусни я във .WAV формат, а не МР4
 4. Ако под 100 херца има тътен, то той се е появил на етап запис или при неправилно миксиране поради "билд-ъп" (примерно) от няколко инструента в тази зона. Премахване на тътен не е операция за мастеринг фаза, това се оправя на етап запис/микс още. Ако можеш - пусни файла ти да може да се тегли, за да може да бъде пипнат. Така и да го слушаме, няма как да помогнем.
 5. Jordan_J

  "Angel's Touch" CD - (feat. Göran Edman)

  Видео с последната песен от албума - The Letter. Надявам се да ви хареса!
 6. Здравейте! Струва ми се, че това мастериране е правено сякаш напук на всички правила, съдейки по еквилайзъра. Не зная какъв точно е материалът, но като гледам еквилайзера, имам съмнение, че резултатът ще е добър. Имам няколко бързи препоръки (но това е мое лично мнение и не ангажирам никого с него): 1. Лоу-кът да е 25-35 Hz (съвсем образно) 2. В зоната на 60-90 Hz е зоната, където трябва да преобладава "шутът" на касата и да бъде орязана бас китарата на ниво микс още. 3. Тягата на целия микс е около 110 Hz - липсва. 4. Около 220-230 Hz е зоната на "маса" на китарите. Орязана е. Реже се често, но внимателно около 375 Hz, особено когато тази продукция ще се пуска по радио и ТВ. 5. Напук на всички "правила" - зоната на "боксинес" (обикновено 500 или 750-800 Hz) е бустната ... 6. Високите е хубаво да се бустват около 4000 Hz, а презънсът на 8000 Hz и нагоре. За да звучи по добре и "музикално", "бел" кривата трябва да е широка в тези зони, а не така на "хълмчета". 7. "Въздухът" 10-12 кHz - със shelf Все пак, това е чисто визуално, без да съм слушат материала. Но опитът ми показва, че каквото и да е аудиото - с такова EQ едва ли ще ми допадне много Мога само да предположа, че този мастер ще тънее и ще му липсва маса и плътност. Много неща се съобразяват още на ниво запис. Качественият и правилен запис спестява 75% от работата на ниво микс, защото инструментите се "саморазполагат" в честотните си ленти и няма "бой" помежду им. Постни линк с материала, и ако имам време, мога да опитам да го пипна, а после - ще ги сравним Поздрави!
 7. Jordan_J

  "Angel's Touch" CD - (feat. Göran Edman)

  Благодаря много!
 8. Здравейте, приятели! С радост искам да споделя, че новият ми албум с аустични балади, в който пее шведския рок-вокалист от световна величина Göran Edman, излезе в Япония. Скоро мисля да го тиражираме и за Европа и Америките. Поздрави!
 9. Не съм влизал тук от доста време. Честито на всички за придобивките! Със здраве да си ги ползвате и много красива музика да правите с тях! Ето и нещо ново от мен, което пътува от Щатско насам - BREEDLOVE Pro Series C25/CRe-H Поздрави на всички!
 10. https://www.youtube.com/watch?v=L3qV6e0VUAM Един нов вариант на тази моя песен. Надявам се да ви хареса! Поздрави!
 11. Всичко може да свърши работа, ако човек знае какво иска. Kакто се казва - зад всеки вокалист спечелил Грами има аудиоинженер който се подхилква (спомняйки си количестовото използван Мелодайн)
 12. Естествено, че ще ти свърши. Даже ще е по-добре Аз (и не само) бих ги степенувал така, ако имаш възможност да избираш: 1. ReVoice Pro (SynchroArts) 2. Melodyne (Cеlemony) 3. Auto-tune (Antares) 4. Tune (Waves) Има нови на iZotope и други, но не съм ги чувал и не мога да споделя мнение. Предполагам, че са добри. Но без съмнение (за мен) - RevoicePro е най-доброто за тази цел. Поздрави!
 13. Jordan_J

  шум от Friedman Be-Od

  Причините може да са различни: - захранващ кабел към педалерата (мой качествен микрофонен преамп шумеше зверски от известно време, и се оказа, че погрешка съм разменил оригиналния захранващ кабел с китайски боклук; след като сложих оригиналния кабел отново - шумът изчезна); - захранващата мрежа в помещението - при участията ни на различни места установих, че иначе супер безшумни апаратури могат да шумят зверски заради лоши мрежи тук и там; - лоша връзка в китарата - слаба спойка, разбит потенциометър и подобни; - аудио кабел (нов кабел не означава хубав кабел; а хубав кабел не означава работещ към момента кабел); - електро-магнитни излъчвания в помещението - невидим, но важен фактор; може да причини безобразни шумове. Много е трудно от разстояние да се каже каква е причината при теб. Трябва методично и последователно да я откриеш и решиш проблема. Вероятно не съм изброил и много други възможни причини.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.