Jump to content
Българският форум за музиканти

stonsa

новаци
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Последни посетители

467 профилни разглеждания

stonsa's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

13

Обществена Репутация

  1. И гледай да е добре подплатен за да пази китарата ти от удари.
  2. С шлайфпаста и кече не става ли? И аз имам една антика и се чудя как да я излъскам.
  3. Да се чуди човек този страт за лява или дясна ръка е.
  4. Като я гледам тази китара според моето скромно мнение на този етап лютиер едва ли би могъл да направи много без драстична намеса която , ще струва не малко пари.Тези идеи със инжектиране на лепило и подобни няма да помогнат при връзката на грифа с тялото .Единствено цялостното му демонтиране и залепване на ново с пребоядисване репаратурно или цялостно, ще оправят нещата.Имал съм китари с подобни пукнатини понякога от старост друг път от някаква брутална намеса .Според мен ако не се променя пукнатината и настройките по добре не я барайте а си я ползвайте така, може да "кара" още 20 години! Относно проблема с фретборда виждам,че пукнатината продължава в двете посоки надолу към задната част на грифа и там нещата отиват към сериозни.Добре е да вземете мерки по отношение на това място защото може да ви изненада неприятно.Работата пак е само за лютиер!
  5. Здравейте, искам да попитам някой има ли за продаване пич бенд за Корг ПА1Х про елит. Може и употребяван да е стига да работи.
  6. Разбрах,че електрониката им е еднаква остава дали пасват като размер.
  7. Колеги да попитам някой от вас знае ли дали пичбенд от ПА1Х ще стане на ПА 50 CD ?
  8. Връзката е ,че безплатен обяд няма.Нормално е човек да си занесе инструмента за ремонт и да помоли в сервиза след като го диагностицират да го уведомят за стойността на евентуалния ремонт и при отказ от негова страна да си заплати стойноста на диагностицирането която понякога може да е по висока и от самата стойност на ремонта което е разбираемо.
  9. stonsa

    Chranov

    Имал съм 3 китари от Владо Хранов и не мога да кажа ,че са лоши.Последната ми е от орехово дърво и изобщо е далеч от шпертплата.А това че лака е нанесен дебело според мен създава изключително приятна гледка за окото а колкото до напукването то е свързано по скоро с вида на лака който е използван и с начина му на нанасяне а не с дебелината.И не на последно място да се говори за Иван Вълчинов ,че е посредствен лютиер ми звучи доста несериозно а и мисля ,че не е етично такива теми да се обсъждат по този начин.Всеки от изброените лютиери има и силни и слаби страни както и възходи и падения.Нека проявим малко уважение към тези хора защото благодарение на техните умения и труд доста от нашите стари ,но любими китари живеят втори живот.
  10. А аз мисля,че за да се научиш да свириш не е достатъчно само желание а трябва да има и дарба и тя е най важното.Човек когато има дарба се разбира още на 6 години при отговорни родители, а понякога и на 50 години.Актьора Луи дьо Фюнес е започнал да се снима в киното на 46 години ако не се лъжа, но пък какви филми ни е оставил нали?За желанието на човек да се занимава с музика няма пределна възраст а относно това доколко далеч, ще стигне живота ще покаже!
  11. Най лошото е ,че Асан е съвсем прав в думите си. Заобиколени сме от злоба, безпаричие и безразличие.Идват празници , дано малко повдигнат настроението на всички ни!
  12. Тези дни ми се отдаде възможност да посвиря на Корг ПА 600. За възможностите му няма какво да говорим , но като го сравних с моя ПА1Х и останах крайно разочарован от него.Абсолютно нискокачествено китайско дърво! Уж разполага с 20 ватов вграден усилвател а се оказва ,че дори усилен до край едва се чува а за саунда му нямам думи просто дрънчи като тенекиен.И клавиатурата му една тегава. Радвам се че си купи ПА1Х уникална свирка е.
  13. Ако китарата от снимката е крайния продукт на мен ми харесва много.С какво е намазана последно?
  14. Не не идеята ми не беше да препоръчвам на когото и да било да си купува китарата на дядо а при положение че я има от финансова гледна точка да завърти колелото с нея пък когато му дойде времето и вече има поне малко опит и реши ,че има смисъл да тръгне по учители и да се занимава сериозно тогава и по правилно ще си избере подходящ инструмент.През мен също са минали много китари и ни най малко не отдавам някакъв култ към тези щайги макар ,че имаше доста добри екземпляри между тях както акустични така и електрически но това си бяха редки птици и човек трябваше с дни да просвирва за да ги открие .Общо взето не ме дразнеше толкова звука колкото гадния им гриф.Дебел и неудобен подходящ по скоро за дръжка на лопата отколкото за музика.Та това ми е мисълта.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.