Jump to content
Българският форум за музиканти

stonsa

newbies
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About stonsa

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара
 1. stonsa

  Калъф за китара ?

  И гледай да е добре подплатен за да пази китарата ти от удари.
 2. stonsa

  Тромпет Weltklang

  С шлайфпаста и кече не става ли? И аз имам една антика и се чудя как да я излъскам.
 3. stonsa

  Най-грозната китара

  Да се чуди човек този страт за лява или дясна ръка е.
 4. Като я гледам тази китара според моето скромно мнение на този етап лютиер едва ли би могъл да направи много без драстична намеса която , ще струва не малко пари.Тези идеи със инжектиране на лепило и подобни няма да помогнат при връзката на грифа с тялото .Единствено цялостното му демонтиране и залепване на ново с пребоядисване репаратурно или цялостно, ще оправят нещата.Имал съм китари с подобни пукнатини понякога от старост друг път от някаква брутална намеса .Според мен ако не се променя пукнатината и настройките по добре не я барайте а си я ползвайте така, може да "кара" още 20 години! Относно проблема с фретборда виждам,че пукнатината продължава в двете посоки надолу към задната част на грифа и там нещата отиват към сериозни.Добре е да вземете мерки по отношение на това място защото може да ви изненада неприятно.Работата пак е само за лютиер!
 5. Здравейте, искам да попитам някой има ли за продаване пич бенд за Корг ПА1Х про елит. Може и употребяван да е стига да работи.
 6. Разбрах,че електрониката им е еднаква остава дали пасват като размер.
 7. Никой ли не знае?
 8. Колеги да попитам някой от вас знае ли дали пичбенд от ПА1Х ще стане на ПА 50 CD ?
 9. Връзката е ,че безплатен обяд няма.Нормално е човек да си занесе инструмента за ремонт и да помоли в сервиза след като го диагностицират да го уведомят за стойността на евентуалния ремонт и при отказ от негова страна да си заплати стойноста на диагностицирането която понякога може да е по висока и от самата стойност на ремонта което е разбираемо.
 10. stonsa

  Chranov

  Имал съм 3 китари от Владо Хранов и не мога да кажа ,че са лоши.Последната ми е от орехово дърво и изобщо е далеч от шпертплата.А това че лака е нанесен дебело според мен създава изключително приятна гледка за окото а колкото до напукването то е свързано по скоро с вида на лака който е използван и с начина му на нанасяне а не с дебелината.И не на последно място да се говори за Иван Вълчинов ,че е посредствен лютиер ми звучи доста несериозно а и мисля ,че не е етично такива теми да се обсъждат по този начин.Всеки от изброените лютиери има и силни и слаби страни както и възходи и падения.Нека проявим малко уважение към тези хора защото благодарение на техните умения и труд доста от нашите стари ,но любими китари живеят втори живот.
 11. А аз мисля,че за да се научиш да свириш не е достатъчно само желание а трябва да има и дарба и тя е най важното.Човек когато има дарба се разбира още на 6 години при отговорни родители, а понякога и на 50 години.Актьора Луи дьо Фюнес е започнал да се снима в киното на 46 години ако не се лъжа, но пък какви филми ни е оставил нали?За желанието на човек да се занимава с музика няма пределна възраст а относно това доколко далеч, ще стигне живота ще покаже!
 12. stonsa

  Темата на Асан

  Най лошото е ,че Асан е съвсем прав в думите си. Заобиколени сме от злоба, безпаричие и безразличие.Идват празници , дано малко повдигнат настроението на всички ни!
 13. stonsa

  Помощ за избор на клавир

  Тези дни ми се отдаде възможност да посвиря на Корг ПА 600. За възможностите му няма какво да говорим , но като го сравних с моя ПА1Х и останах крайно разочарован от него.Абсолютно нискокачествено китайско дърво! Уж разполага с 20 ватов вграден усилвател а се оказва ,че дори усилен до край едва се чува а за саунда му нямам думи просто дрънчи като тенекиен.И клавиатурата му една тегава. Радвам се че си купи ПА1Х уникална свирка е.
 14. Ако китарата от снимката е крайния продукт на мен ми харесва много.С какво е намазана последно?
 15. stonsa

  Каква акустична китара ?

  Не не идеята ми не беше да препоръчвам на когото и да било да си купува китарата на дядо а при положение че я има от финансова гледна точка да завърти колелото с нея пък когато му дойде времето и вече има поне малко опит и реши ,че има смисъл да тръгне по учители и да се занимава сериозно тогава и по правилно ще си избере подходящ инструмент.През мен също са минали много китари и ни най малко не отдавам някакъв култ към тези щайги макар ,че имаше доста добри екземпляри между тях както акустични така и електрически но това си бяха редки птици и човек трябваше с дни да просвирва за да ги открие .Общо взето не ме дразнеше толкова звука колкото гадния им гриф.Дебел и неудобен подходящ по скоро за дръжка на лопата отколкото за музика.Та това ми е мисълта.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.