Jump to content
Българският форум за музиканти

Ламби

Members
 • Content Count

  366
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ламби last won the day on January 30 2018

Ламби had the most liked content!

Community Reputation

81 Excellent

About Ламби

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Recent Profile Visitors

636 profile views
 1. Ламби

  Бридж тип Флойд Роуз

  Надявам се си осъзнал,че си отървал предишния собственик от неволите му.Всички тия кахъри вече са твои.Съветът ми е да разгледаш внимателно Солар китарите с флойд,нещо такова трябва да постигнеш с ъпгрейдите.Няма да ти се получи най малкото защото Солара на Енглунд е сет нек,айде със здраве.
 2. Ламби

  Бридж тип Флойд Роуз

  И какво има за 200 лева в тая талпа?Вероятно адаптри за 300 лева.
 3. Ламби

  Бридж тип Флойд Роуз

  Силно се съмнявам да си върнеш инвестицията,но поне ще ти остане един флойд за резерва.След,като си достатъчно напреднал си купи хубав инструмент и не се занимавай с глупости.
 4. Ламби

  Бридж тип Флойд Роуз

  За мен най добро съотношение цена качество има при Солар.За 800 евро оригинален флойд на махагонова китара,с абаносов фретборд,заключващи ключове и хубави адаптри.Разбира се е над бюджета,но каквито и донори и ъпгрейди да направиш едва ли резултата ще е задоволяващ.В общи линии така стоят нещата.Вариянт втора употреба също става ако инструмента ти хареса и продавача е склонен на пазарлъци.Успех с начинанието.
 5. Ламби

  Roland JC-40 or Roland BC - Stage

  Съветът ми е да не даваш пари за такива неща.
 6. Ламби

  Gibson въпрос

  Е то и новата продукция на Гибсън не може да се мери с ESP няма по какво.
 7. От батерията няма да е по скоро прави късо някъде.Най вероятно буксата където влиза кабела,ключа за превключване на адаптрите или окабеляването на батерията и потенциометрите.Ако батерията е изтощена китарата започва да звучи по глубо,но не пращи.
 8. Ламби

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Значи ако в описанието пише 1 парче махагон би трябвало да е така,ако пише три парчета махагон са надлъжно залепени и така са доста,ако пише само махагон значи е със напречно залепен хедсток.Марки няма да споменавам.
 9. Ламби

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Трябва трезъв поглед.Ясно е,че няма как качествен инструмент да е без пари.Когато разгледаш детайлите внимателно се виждат разни несъвършенства и компромиси.Хедстока се лепи за грифа за икономия на материял.Тялото също е от три парчета пак за икономия.Топа ако изобщо е такъв е две парчета.Ключовете са имитация,всичко останало също.Виж финиша бива.Акустичните качества вероятно и те биват и т.н.
 10. Ламби

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Става още по забавно ако разгледаш цените на ключовете,адаптрите,праговете,бриджа и струните всички са елитни марки и излиза ,че ако си купиш китара майстора и търговеца са на загуба.Значи на Харлито хедстока е лепен за грифа вижда се ясно.Може да се окаже,че клена и махагона са майсторски залепен фурнир.Без да пробваш е късмет,като в алиекспрес.Там поне са китайски всички части.
 11. Ламби

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Хубавите ЛТД започват от ЕС 600 нагоре,като нямат нищо общо с японските стандарти,сигничъри и къстъм китари.То и цената им е различна.За Епито не знам тоя надпис Про ме забавлява.Пробваш и което ти хареса.
 12. Този проблем го има и на скъпи инструменти.Цената не е определяща за качество.Снимай седлата,че така е общи приказки.
 13. Интонацията няма нищо общо със състоянието на праговете.Ако ти бяга,дължината на струната трябва да се промени.В някои случаи това няма как да стане,просто седлото опира в крайно положение.
 14. Ламби

  Съвети за бързо свирене?

  Напредъка при различни хора е различен.Някои достигат някакво ниво и това е максимум.Други за 10 минути разглеждат нотите или табовете и почват да свирят сложни неща.Грешно е да упражняваш нещо докато стане,може да отнеме много време.
 15. Ако нямах понятие щях да си купя готов кабел за 8 лева.В случая ще се правят опити за направа на кабел.Като цяло не познавам китаристи дето имат апаратура за няколко хиляди и да ползуват прозрачен кабел за тонколони и такива жакове.Дори и да заработи без да пращи няма да е за дълго.Сега очаквам следващите алабализми ниско съпротивление,жълти жакове,дължина на веригата,магнитни полета,мрежов брум все работи дето нямат никакво значение при такъв тип апаратура.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.