Jump to content
Българският форум за музиканти

Ламби

Members
 • Content Count

  422
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ламби last won the day on January 30 2018

Ламби had the most liked content!

Community Reputation

94 Excellent

About Ламби

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Recent Profile Visitors

896 profile views
 1. Трябва се пилят всички прагове равномерно с плочка за да останат равни,,после се заоблят.Тук трябва да се свалят няколко десети от всички прагове,тези изглеждат от месин и ще се пилнат сравнително лесно.Добре е да облепиш дървото с хартиено тиксо.Ако по грифа няма мъртви позиции след смяна на праговете може и да не е така.
 2. Честито изглежда много добре за парите.
 3. Ламби

  Купувате ли на сляпо?

  Не е ли по добре да хвана китарата за грифа и да му взема мярка за шапка с тялото.От Томан предлагат и професионален сетъп за 30 евро.Добре,че са на далеко.
 4. Ламби

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Почвам да ровя,щот нямам друга работа.Опита ми с такива китари е скромен,но тези дето съм барал са пълна скръб.Направо се чудя как е записана всичката рок музика с такива дръвца.Явно е,че къстъм шоп няма нищо общо с масовото производство.Всяко ЛТД 1000 е произведение на изкуството в сравнение със студио или стандарт.
 5. Ламби

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Да смениш 20 китари Гибсън докато уцелиш,това и при Чибсон изглежда невероятно.Там поне цената е 300 не 3000.Тази работа изобщо не е за хвалба.
 6. Ламби

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Аз съм фен на Китайските стоки.Нямам никакви сантименти към останалите.Да ми обеснява някой,че нямало да видя това или онова благодаря.Добре,че поизлязохме из чужбина да видим и магазини и стока и отношение на търговците.Представям си какъв Рай е била търговията в България преди интернет.От 10 смотани китари взимаш най хубавата щото няма друга и всичко е точно.Сега изобщо не е така.
 7. Ламби

  Купувате ли на сляпо?

  Това с нъта е някакъв майтап сигурно.Даже на Китайските инструменти тези работи са точни,като размер може да са залепени на криво,но шеста струна да е на ръба на праговете,а първа да е на три мм навътре и видимо струните да са на различно разстояние.При това при скъп инструмент.Гибсън седи на стара слава.
 8. Ламби

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Сега може да съм селски тарикат,но отказвам да ям доматите с колците,още по малко да правя баровец някой татуиран магазинер от Шопландия.Скоро гледахме едни барабани тама и продавача страшни са империял стар аз го спирам чакай бе пич това са най ниския клас барабани какво като са Тама.Хубавите работи навсякъде струват пари,но понякога в западните магазини се намират добри намаления.
 9. Ламби

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Българските музикални магазини ще си фалират ако продължават така.Предпочитам да останат два на една и съща фирма и да имитират конкуренция.Не,че западните не са същите мизерници връщал съм гаранционна китара със снимки и видео какво не е наред и след месец се връща същата със същите кусури.Даже ме съмнява дали изобщо е разопакована.Дано нещата тръгнат към подобрение и поне има наличности цените ще си дойдат на мястото,като никой не купува,а само се ебава с тях.
 10. Ламби

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Българските търговци и аз ги избягвам доколкото е възможно.Това обаче не пречи да ходя да пробвам това,което имат и да се ебавам с тях.Даже обмислям да пробвам някоя стотарка усилена на 10 ще изтърпя някакси ако се навият.
 11. Ламби

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Като казваш,че имаш опит с лампови усилватели е хубаво да споделиш какви са на какви нива на усилване звучат гадно.Моите наблюдения са,че големия звучи супер на всички нива на усилване.
 12. Ламби

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Колко трябва да е усилен един амп за да е овъркил.Щото аз,като гледам изходящия траф на моя е колкото целия 20 ватов амп.И казват,че били еднакви долу горе.
 13. На първо четене изключваш го от мрежата изчакваш една нощ отваряш го и с прахосмукачка премахваш пепелта после затваряш и си свиркаш.Без да му има нещо е неразумно да ходиш при майстор.Инак всеки радио тв техник преди набор 1960г.има нужните познания.
 14. Ламби

  Epiphone SG Standard'61 или Firebird Vintage

  Музик уорълд или Динакорд нямат ли налични или и там скръб.
 15. Ламби

  Epiphone SG Standard'61 или Firebird Vintage

  Е поне трябва да пробваш някое не е задължително да го плащаш.Така ще си наясно дали си заслужава парите или е само име.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.