Jump to content
Българският форум за музиканти

Ламби

Members
 • Content Count

  359
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ламби last won the day on January 30 2018

Ламби had the most liked content!

Community Reputation

79 Excellent

About Ламби

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Recent Profile Visitors

439 profile views
 1. Ламби

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Значи ако в описанието пише 1 парче махагон би трябвало да е така,ако пише три парчета махагон са надлъжно залепени и така са доста,ако пише само махагон значи е със напречно залепен хедсток.Марки няма да споменавам.
 2. Ламби

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Трябва трезъв поглед.Ясно е,че няма как качествен инструмент да е без пари.Когато разгледаш детайлите внимателно се виждат разни несъвършенства и компромиси.Хедстока се лепи за грифа за икономия на материял.Тялото също е от три парчета пак за икономия.Топа ако изобщо е такъв е две парчета.Ключовете са имитация,всичко останало също.Виж финиша бива.Акустичните качества вероятно и те биват и т.н.
 3. Ламби

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Става още по забавно ако разгледаш цените на ключовете,адаптрите,праговете,бриджа и струните всички са елитни марки и излиза ,че ако си купиш китара майстора и търговеца са на загуба.Значи на Харлито хедстока е лепен за грифа вижда се ясно.Може да се окаже,че клена и махагона са майсторски залепен фурнир.Без да пробваш е късмет,като в алиекспрес.Там поне са китайски всички части.
 4. Ламби

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Хубавите ЛТД започват от ЕС 600 нагоре,като нямат нищо общо с японските стандарти,сигничъри и къстъм китари.То и цената им е различна.За Епито не знам тоя надпис Про ме забавлява.Пробваш и което ти хареса.
 5. Този проблем го има и на скъпи инструменти.Цената не е определяща за качество.Снимай седлата,че така е общи приказки.
 6. Интонацията няма нищо общо със състоянието на праговете.Ако ти бяга,дължината на струната трябва да се промени.В някои случаи това няма как да стане,просто седлото опира в крайно положение.
 7. Ламби

  Съвети за бързо свирене?

  Напредъка при различни хора е различен.Някои достигат някакво ниво и това е максимум.Други за 10 минути разглеждат нотите или табовете и почват да свирят сложни неща.Грешно е да упражняваш нещо докато стане,може да отнеме много време.
 8. Ако нямах понятие щях да си купя готов кабел за 8 лева.В случая ще се правят опити за направа на кабел.Като цяло не познавам китаристи дето имат апаратура за няколко хиляди и да ползуват прозрачен кабел за тонколони и такива жакове.Дори и да заработи без да пращи няма да е за дълго.Сега очаквам следващите алабализми ниско съпротивление,жълти жакове,дължина на веригата,магнитни полета,мрежов брум все работи дето нямат никакво значение при такъв тип апаратура.
 9. Нито жака е подходящ,нито кабела.Кабела трябва да е със сърцевина от меден многожичен плюс с дебела изолация,минуса е оплетка около изолацията.Жака също е кофти защото ще се държи само спойките.
 10. О официален представител на китайски и индонезийски Айбанец по добре Алиекспрес.Болтчета от неръждавейка може да има в големите вериги за железария.Недостатъка е,че няма да са оцветени.Цената им обаче е 1 лев за 20 броя.Успех.
 11. Е то има ли по какво да се сравнява с фендер това.Честито.
 12. За да не може да се интонира има фрапираща причина.Най вероятно грифа е монтиран накриво.Изключвам като възможност бриджа да е поставен на грешно място.Все пак бих измерил с линиал дали бриджа е перпендикулярен на грифа. Също бих измерил разстоянието от бриджа до нъта,после къде е половината.Ако всичко това е в норма и не стане бих си потърсил друг инструмент от по висок клас.
 13. Заначи за да промениш интонацията на трета струна трябва да и промениш дължината с шестограм от бриджа.Както и да го обръщаш е все тая.Нагласяш желания екшън и действаш.Ако седлото опре в крайно положение и няма интонация може да изпилиш челно,но едва ли ще се наложи.Добре е да капнеш масло на резбите предварително.В тубата има видеа с инструкции полезни са.
 14. Потове А250 се слагат на китари с активни адаптри,тази не е такава и е неразумно и неизгодно да се сложат такива.При пасивни адаптри 500 К си вършат работа и са евтини.В случая вероятно оголен плюс опира в боята(екранировка) или лоша маса на потове,адаптри,ключ.
 15. Ламби

  Combo to Cab - 16 Ohm

  Ако показателите на стоковите лампи са в норма е твърде вероятно да няма разлика в звука.В какво се явява разликата между стоковия говорител и новия твърде вероятно е там да няма разлика.Дано крайния резултат те устройва.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.