Jump to content
Българският форум за музиканти

Предложение за продажбите.


Recommended Posts

Привет,

 

Като цяло тази идея ми дойде в доста късен(ранен) час от денонощието, затова може да не е много адекватна. Целта е да се постигне разпределение на инструментите и техниката, които се продават. Знам, че ще е трудно да се постигне, но мисля, че ще е от полза, както за нас, така и за модераторите на секциите.

Така, предложението ми е следното. Така или иначе има вече разделени музикалните секции по инструменти. Защо например не се направи едно ново разделение и на секцията продажби. Пример:

Секция Бас да има и секция Търси/Продава

Секция Китара - Търси/Продава

И така за всики инструментални секции.. Така няма да има разпиляване и нечовешко търсене когато някой има нужда от нещо, свързано с определения инструмент. Според мен ще е практично и няма да има ненужно теми именно в тези секции, които после да се местят. Даже ако се сложи и пин на секциите, за да са изнесени над всички коментари, ще е още по-отчетливо. Преди време ми се наложи да си търся бас тук и полудях да обръщам страниците и да се ровя, докато намеря това, което ми трябва като инфо. Ако това се направи, просто ако търся бас, ще вляза в Секция бас и в Търси/Продава там, която ще е специално ориентирана към баса като китара, ефекти и аксесоари.

Ако има мнения, ще се радвам да ги прочета. Интересно ми е дали ще срещна единомислие по този въпрос.

 

Написал тоз топик в 5.15 минути сутринта в работно време,

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абсолютно ЗА,но нека е обратното-

 

купувам/продавам да е разделено на подсектори за да може да има и подсектор "друго",ок?:cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...купувам/продавам да е разделено на подсектори за да може да има и подсектор "друго",ок? :)

Много по-логично и удобно от предния вариант! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Пак посред нощ... и пак рискувам да кажа глупост...

 

ОК, аз при ваианта на Катско си го представям така:

Да се направят секции:

 

Китара - за китари купуване/продаване.

Басс - бас китари купуване/продаване.

Перкусии - барабани, други перкусии като например конги и т.н.

Клавири - само клавири купуване/продаване.

Духови инструменти - кларинети, тромпети и т.н. Все пак и такива музиканти има сред нас.

Ефекти - ефекти, като камиончета, ракове, каквото и да е.

Комбота и колони - една приятна секцийка за озвучение :happy:

Оборудване - става дума за аксесоари, като калъфи, колани, кабели и т.н.

Хардуеър - което включва именно компютърен хрдуеър, защото попадам и на такива обяви за търсене и продаване.

Други - както се казва не може да се предвиди какво може да му хрумне на човек да продава... Затова да има и такава секция или да хвърлим боб, за да предвидим.

 

Ако съм пропуснал нещо, моля да се допълни и да бъда смъмрен... Леко е 3 часа посред нощ и ми гръмна главата от проблеми на :inlove: клиенти :inlove:

Редактирано от IgniteAll
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и като сложим:

...микрофони

...предусилватели

...пултове/стъпала/подстъпала...

...студийни ефекти

...нотни писания/списания/новели/разкази

...смея ли да кажа и софтуер...

и направо останалите секции на форума да ги режем.

 

Фен, идеята като идея винаги е идейна, ама дай да го обмислим малко - т'ва се пак не е оказион.дир.бг. Аз каквото ми е трябвало до момента всичко съм си намерил в съществуващия формат и използване на функцията търсене. По-скоро хората трябва да се научат как се казват нещата, които продават и да ги слагат като подзаглавия на темата, отколкото да опънем 10-15 секции, които повече ще объркват отколкото да помагат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, за сега няма ресурс да стане това...

Представете си какво ще стане ако направим 15 раздела и който реши да продава нещо почне да пуска обяви и в 15-те... както сега има хора дето пускат което и където им падне... само ще се отвори работа на модераторите...

после трябва да се реорганизират сегашните обяви... абе лудница

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мхм, не мисля, че ще е такава лудница чак...

Секция за китари (вкл. басове и ефекти), за барабани, за клавишни и "друго"... И готово...

Сега да се намери някоя стара тема е кошмар и единствения начин да се "побутне" е да се пусне отново, което прави хаоса още по-голям с 2390483 повтарящи се теми...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не мисля, че идеята е добра за този форум. Форума ще стане огромен, освен това има много смесени обяви. Ако продавам инструментален микрофон, къде да пусна обявата - в друго, в китара, или във всички раздели!? Примери много, идеята ясна.

 

Аз имам друго предложение. Когато бях модератор, в началото триехме старите и неактуалните обяви и се стараехме "Купувам-Продавам" да е компактен и актуален. После решихме да ги оставяме, за бъдеща справка, в случай че нещо се препродава във форума. Мисля обаче че тези неща далеч не са много, или поне не става ясна връзката, докато раздела става огромен и задръстен със стари и невалидни обяви. А и от 140 страници, хората гледат максимум първите 3 :metalist:

 

Затова предлагам невалидните и старите (примерно на 6 месеца) обяви да се трият.

 

 

 

Ако някой пък много го гони носталгията по стари обяви, могат да се шибнат в някой зачукан раздел, подобен на кошчето. Но мисля че и това е излишно.

 

 

Относно труда от страна на модераторите - дали ще се заключи една вече невалидна обява или ще се премести/изтрие - същото цъкане на копчета отнема. Единствено в началото ще трябва да се разчистят 100ина страници стари обяви :metalist: Но при положение, че теми могат да се местят/трият групово - няма да е чак къртовски труд. А и не е нужно да стане за 1 ден.

 

Вашите мнение :arrow:

Редактирано от AXE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не мисля, че идеята е добра за този форум. Форума ще стане огромен, освен това има много смесени обяви. Ако продавам инструментален микрофон, къде да пусна обявата - в друго, в китара, или във всички раздели!? Примери много, идеята ясна.

Точно така! Ами ако някой продава, микрофон, китара и хард диск?

Трябва да пусне поне 3 съобщения. А ние точно от това избягахме да се пускат по 1000 съобщения от един автор. За това има ограничение до 2 съобщения на седмица. Но!!! Ако сутрин като си отворя форума видя 2 -3 страници с нови оферти - няма да имаме друг избор освен да направим сегментация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро хората трябва да се научат как се казват нещата, които продават и да ги слагат като подзаглавия на темата

 

 

Това ми хареса. Защо не въведем такава препоръка в "засега пожелателния шаблон за пускане на обяви" :( на musicman? Според мен ще е стъпка към овладяване на хаоса ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Моля преди да пуснете да продавате НЕЩО, научете как се казва НЕЩО-то и за какво служи. Сега напишете новонаученото в заглавието и подзаглавието на обявата."

:(;)

Така добре ли е ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

перфектно.

хехехе :headbang: култ :)

:headbang::headbang:

[rant start]

ам като погледнеш броя на обявите - продавам усилвател един такъв абе никъв ама май свири ....или продавам китара има струни, ама са малко ръждясали... иначе е електроакустичнокласическаполутурбодизелкомби и ела ме ритни, демек не знам ква е ..ама я продавам...

и хората след тва разпитват (и с право) като ЦРУ китайски шпионин к'во точно продава...

[rant end] :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ОК, щом и шефа каза, че не става, значи не става... Но, нямаше да го пиша, ако не бях убеден, че нама да има полза... Както и да е... АХЕ, форумът няма да стане голям... напротив, ще се сбие доста, поне по начина, по който аз си го представих. Това, дали пускаш коментар с размер примерно 15КБ, не е по-различно от това да пуснеш 15 коментара по 1КБ. А това, че всеки ще пуска обявата си където му дойде, това е не заради друго, а от зор да си продаде нещото, което не му е нужно... А 6 месеца за триене на не-активни обяви не искам да се изказвам крайно, но е много дълъг период.

Ако не сте обърнали внимание, малко от правилата на форума се уважават... което лично мен много ме ядосва, но гледам да се въздържам, защото това няма да промени хората. Когато някой не знае какво продава и го продава се очаква ние да му обясним на догадки всичко и да го научим от какво се лишава, което не е правилно. Некоректна обява - трие се. Обява, пълна, но има неяснотии, пита се, ако не се знае за какво иде реч. Пренареждането на топиците само щеше да доведе до създаване на нови таблици в базата, в които ще се преместят обявите... Както и да е...

 

Секцията Купува/Продава за мен е занемарена доста, което не искам да обиди модераторите... и те имат много работа по форума, което се вижда. Има тоновете ненужни вече обяви, които или са невалидни вече, или са били още с пускането им. Просто казах какво мисля... Щом не може, здраве да е :) Но като цяло, колкото и гадно да звучи тази секция е като общ магазин. Където са "гуменяците" за работа на нивата, там е и "комбайна". Но! Както казах, това си беше чисто предложение... Нека търсенето в 140 страници да продължи... :)

Редактирано от IgniteAll
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.