Ивелин Отговорено Декември 22, 2010 Отговорено Декември 22, 2010 http://forum.muzikant.org/index.php?showto...t=0&start=0 Цитирай
мегатон Отговорено Януари 18, 2011 Отговорено Януари 18, 2011 Има една програма MixMeister Fusion в която вкарваш съответния музикален файл тя ти сканира тоналността както и темпото.Успех! Цитирай
emo_tion1 Отговорено Януари 19, 2011 Отговорено Януари 19, 2011 Това е един модерен начин , който ще ти свърше работа. Но ако искаш да не си постоянно зависим от компютъра може да научиш хармонията ( поне на някакво елементарно ниво ) и в частност акордите за да можеш да ги отгатваш в даденото парче Цитирай
Victor94 Отговорено Януари 29, 2011 Автор Отговорено Януари 29, 2011 Като за начало и електронния вариант ми върши работа. Благодаря за помощта! Цитирай
Лими Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 Тази тема и мен ме интересува, въпреки че съм изчел доста теория. "Парчета" като - "Полетът на бръмбара" ме озадачават. Ако вземем(по слух) негов фрагмент от средата без да гледаме арматурата му, мисля че е доста трудно(за мен) да се определи тоналността му. Освен това се "сблъсках" с необичайна(некласическа) хармония в регетата на Боб Марли. Например в Буфало Солджър(Ой-ой-ой) - ухото ми, подготвено за класическа хармония се изненада от странни и прости акорди, които ми разбиха представата за хармонизиране на мелодия. Май няма вечни правила, т.е. една мелодия може да се хармонизира по различни начини според локалните традиции, емоциите и модата в момента. 1 Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 При полета на бръмбара, определящи за тоналността и метрумът и хармонията и те съвсем ясно я показват. А правилата за хармонизиране, тип хоровата хармония на Шуберт и разни подобни, които се учат масово в Висшите учебни заведения в България, наистина отдавна не са на дневен ред. В днешно време всъщност няма толкова правила, колкото помощни средства (насоки, похвати) и стилови ограничения (в много случаи, променяйки хармонията, размиваме стиловите граници, а това не винаги е желано и често може да доведе до сериозно кичозни резултати, ако хармонизиращия не влага необходимата доза вкус ) Цитирай
emo_tion1 Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 Полета на бръмбара е произведение, които лично на мен ми е по-лесно да го извадя по слух цялото и ще ми отнеме 2-3 часа за да го направя, но е по трудно да го изсвиря както трябва с характер и най-вече с лекота без напрежение както е направено в конкретния случай А в на Боб Марлей случая интересната хармония се получава от беквокалите, които пеят ми,ре,до# и съответно до#,си,ла Цитирай
Steppenwolf Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 За "Полета на бръмбара" мисля, че говорихме в една друга тема, където зададе подобен въпрос? Панацейни правила няма. Има само стилови контури, а ти можеш да ходиш където си поискаш - да композираш с класическа хармония, алеаторно да "редиш" синусоиди и какво ли още не. Идеята, че музиката задължително трябва да носи нещо определено, е в миналото. 2 Цитирай
LP1 Отговорено Юли 16, 2015 Отговорено Юли 16, 2015 Здравейте, някои може ли да определи тоналността на парчето? https://drive.google.com/file/d/0By9H4Z-lrNzaNTlZZ0p1Vmc1c3c/view?usp=sharing Благодарности Цитирай
MachineheaD Отговорено Август 2, 2015 Отговорено Август 2, 2015 Импулс-Ако ти си отидеш за миг- Ре Мажор Цитирай
Recommended Posts