Jump to content
Българският форум за музиканти

Victor94

Members
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Victor94

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 10/29/1994

Previous Fields

 • Инструмент
  Саксофон

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

685 profile views
 1. Привет, От известно време ми се намира един тромпет, с който най-накрая реших да се сбогувам. Търсейки марката в интернет попаднах на доста различни цени за същия инструментя, та ми се иска някой, който е по-навътре в нещата, да ме ориентира за приблизителната стойност на инструмента, който аз имам. Както се вижда на снимките, лака му е започнал да пада, но като звук и функционалност е топ. Заради паднали лака не текста на корпуса не се чете много добре, но мисля, че модела е 37.
 2. Много ми харесва това, което сте сътворили, доста е интересно. Ако решите да интегрирате саксофон ми драсни едно лично. Мисля, че би се получило яко :))
 3. Здравейте, колеги Както заглавието подсказва, саксофона ми изведнъж започна да свири До# вместо До. Говоря за тона, който излиза когато нищо не е натиснато, и който би трябвало (и до този момент беше) да е До#. Гледах клапите и пружинките и уж всичко се отваря и затваря както трябва, но все пак не съм майстор, няма как да кажа със сигурност. Ясно е, че най-вероятно саксофона трябва да ходи да лекар, но все пак реших да попитам дали някой не би имал някаква идея от къде може да идва този проблем. Благодаря предварителн!
 4. И аз така предполагах. Дори и това ме устройва, тъй като както казах само заема място и пречи. Ще го пусна и ще се надявам някой да клъвне, мерси за отговора
 5. Здравейте, Имам едно пиано вкъщи, което само седи и заема място и тъй като правя ремонт в момента мисля, че му е дошло времето да му се смени собственика. Понеже съм духов музикант и нищо не разбирам от пиана, ще съм много благодарен ако някой даде малко повече информация за него, стойността му и евентуално къде мога да намеря някой, който да е заинтересован да го купи. Благодаря предварително
 6. Здравейте, искам да попитам къде мога да намеря някой, който ремонтира саксофони в София.
 7. Ми да, не е корка. Оправи се от само себе си. Сигурно устата ми не е била в кондиция
 8. Victor94

  помощ

  Не е ли редно преди да питаш да потърсиш в гугъл първо?
 9. Victor94

  Tony Braxton - UnBreak My Heart (Alto sax)

  Мундщук Zinner 4-ка и платък Rico Plasticover 2-ка
 10. Victor94

  Tony Braxton - UnBreak My Heart (Alto sax)

  Тромпет не съм докосвал от около 2 години, така че като нищо може и да го отпиша вече. Иначе благодаря за съвета
 11. Реших да запиша тази песничка, за да видя какво ще се получи, и ето го резултата. Моля за мнения
 12. Няма такова нещо като грешен вид кларинет. Вярно е, че един звучи по един начин, друг по друг, но всички тонове на кларинета могат да се изкарат от всеки кларинет. След като си абсолютно начинаещ, това обяснява всичко. Няма как да очакваш да си купиш кларинет, и вече да владееш всичките му тонове. За да започнеш да изкарваш хубав нисък тон, за да можеш да свириш в ниския регистър трябва много свирене. Трябва устата да ти свикне с инструмента, да започнеш да изкарваш тоновете без никакво усилие, и едва тогава ще започнеш да слизаш в ниския регистър и съответно ще се научиш да изкарваш "гърления нисък тон". При дървените духови инструменти, ниския регистър е доста по-труден за свирене, в сравнение с високия. Свирене му е майката!
 13. Привет! Въпроса ми е следния: задната част на корка, която остава неизползваема когато слагам мундщука, се отчупи от останалата част. Сега има е останал толкова корк, че като сложа мундщука, го покрива целия. Възможно ли е това да повлияе на звукоизвличането? Питам, защото откакто се случи, саксофона звучи по-различно, и съответно го усещам по-различно. Все едно нещо го запушва, някаква съпротива има като свиря, не мога да държа примерно ниски тонове дълго, защото по едно време започва да се усеща така, сякаш духам, а от другата страна си слагам ръката и запушвам мундщука. Въобще самото надуване е по-трудно, а пък дума да не става да се опитвам да свиря тихо. Само въздух излиза. Чудя се дали е от това, защото не знам какво друго може да се случи само за една вечер. Вчера вечерта всичко беше наред, днеска сутринта вече не е. Ако няма как този корк да повлияе, кажете от какво друго може да се случва това, защото аз нямам идея.
 14. Victor94

  Брас Съставче :)

  Здрасти, колега. Не съм точно представител на браса, но сакса се вписва идеално в такива съставчета, и съм навит ако излезе нещо. Пиши ми ако искаш: https://www.facebook.com/victor.todorov.7
 15. Victor94

  Dave Koz - You are me, I am you SAX

  Грешка, това е истинският линк. https://soundcloud.com/vicko7/you-are-me-i-am-you-2
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.