Jump to content
Българският форум за музиканти

MachineheaD

Members
  • Мнения

    50
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от MachineheaD

  1. Препоръчвам ти китара втора употреба за тези пари,с хъмбъкери,без тремоло и задължително да подрънкаш на нея,например: http://mmg-music.com/
  2. MachineheaD

    Dean Guitars

    Не знам от къде си,но тук можеш и да я пипнеш: http://gemamusic.net/product/1768/elektricheska-kitara-dean-michael-batio-mab3-classic-black.html Иначе аз имам Dean Custom 450 и мисля,че е супер за тия пари
  3. То и в оригинал солото го свири ритъм китарата т.е. James ,така че добре си
  4. Импулс-Ако ти си отидеш за миг- Ре Мажор
  5. Към автора на темата ....Аз съм слаб музикален теоритик,но как определям тоналност и свиря сола върху непознати парчета т.е. импровизирам - Взимам китарата и слушам парчето,търся по грифа тона който звучи най-стабилно по време на цялата фраза (това е тоналността),понякога баса свири точно него и като го намеря свиря соло в скала от съответната тоналност на този стабилен тон.Ако се свирят пауър акорди (като почти всички акорди в метъла) можеш да използваш и минорна и мажорна скала защото те нямат 3-та степен,която да им придава маж или мин характер,а дали ще звучи добре солото е въпрос на усет,талант,опит и умения.Очаквам вашите критики и поправки,но при мен този метод почти винаги работи без да навлизам в дълбините на музикалната теория...Поздрави!
  6. MachineheaD

    Tuning DGCFAD

    А защо трябва да свириш всяко парче в оригиналната му настройка.....те питам аз ?
  7. От мажорна в мажорна може,от мажорна в минорна НЕ може
  8. https://www.youtube.com/watch?v=e7l1H1WHcoo От 1:50 почва солото..страхотно
  9. Значи на електрическа китара се свири С усилвател и ако звучи добре значи всичко е ок.Иначе допускам,че китарата ти се нуждае от качествен set up за да не ти закачат струните по прагчетата.
  10. Абе тва на Trooper-а и аз мога да го изсвиря така без проблем,ама ако искаш да изсвириш нещо раздвижено на повече струни и с 3-ти и 4-ти пръст вече постановката има голямо значение при мен поне...споделям лични наблюдения А ,,правилното,, свирене би трябвало да е следствие на ,,удобното,,
  11. Това,което аз съм установил при тази техника на свирене е,че е много важна правилната постановка на ръката(лявата), т.е. палеца по-ниско зад грифа и натискаш струните с връхчетата на пръстите,иначе Dough Aldrich също доста добре ги владее тия пинизи ))
  12. Почти съм сигурен,че става въпрос за същия случай като при мен и смятам,че проблема не е в свиренето с много gain,въпреки че при усилване на кривоча и шума се усилва естествено...но явно има нещо щом говорим за еднакви китари и (така предполагам )еднакъв проблем.
  13. Моята е с открити адаптери и не бяха ваксирани,ма както и да е...ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!
  14. Аз не съм специалист,но ще се включа в темата защото имам преки лични впечатления.Имам Gibson Les Paul Studio,което брумеше по същия начин и то почти навсякъде където съм свирил с него,само че в различна степен и това си ме дразнеше доста.Това което направих е да си екранирам сам китарата и то с домакинско алуминиево фолио.Факт е,че китарата ми вече почти не бруми и съм доволен,въпреки че си беше играчка голяма.Между другото направих и парафиниране на адаптрите,но това едва ли има връзка с конкретния проблем.В крайна сметка не съм забелязал отрицателни промени никъде.Поздрави!
  15. Здравеѝте,хрумна ми нещо и реших да го споделя.Педи няколко дни си купих нова бас китара и направо отидох на репетиция с нея,свирих и всичко беше ок.Два дни след това я взех да посвиря и установих,че има много яко бръждене на първа свободна струна,без да съм пипал нищо по настроѝките на хардуера,не се чува чист тон изобщо даже.Дотук ясно,но се сетих нещо друго...преди една година си купих електрическа китара и след известно време забелязах,че само на някои позиции на първите 2-3 прагчета като ударя малко по-силно струните се чува подобно бръждене.И двете китари ми стоят в калъфи,легнали на гардероба,защото там е наѝ-безопасното място за тях според мен,та замислих се може ли това,че са легнали да е оказало някакво влияние върху грифа и как всъщност е наѝ-добре да стои китарата вкъщи...подпряна на стената,права на стоѝка,висяща на стената,легнала и т.н. и има ли това значение изобщо?!Благодаря за вниманието!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.