Jump to content
Българският форум за музиканти

MachineheaD

Members
  • Мнения

    50
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно MachineheaD

  • Рожден ден 04/07/1983

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Gender
    Male

MachineheaD's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Обществена Репутация

  1. Препоръчвам ти китара втора употреба за тези пари,с хъмбъкери,без тремоло и задължително да подрънкаш на нея,например: http://mmg-music.com/
  2. MachineheaD

    Dean Guitars

    Не знам от къде си,но тук можеш и да я пипнеш: http://gemamusic.net/product/1768/elektricheska-kitara-dean-michael-batio-mab3-classic-black.html Иначе аз имам Dean Custom 450 и мисля,че е супер за тия пари
  3. То и в оригинал солото го свири ритъм китарата т.е. James ,така че добре си
  4. Импулс-Ако ти си отидеш за миг- Ре Мажор
  5. Към автора на темата ....Аз съм слаб музикален теоритик,но как определям тоналност и свиря сола върху непознати парчета т.е. импровизирам - Взимам китарата и слушам парчето,търся по грифа тона който звучи най-стабилно по време на цялата фраза (това е тоналността),понякога баса свири точно него и като го намеря свиря соло в скала от съответната тоналност на този стабилен тон.Ако се свирят пауър акорди (като почти всички акорди в метъла) можеш да използваш и минорна и мажорна скала защото те нямат 3-та степен,която да им придава маж или мин характер,а дали ще звучи добре солото е въпрос на усет,талант,опит и умения.Очаквам вашите критики и поправки,но при мен този метод почти винаги работи без да навлизам в дълбините на музикалната теория...Поздрави!
  6. MachineheaD

    Tuning DGCFAD

    А защо трябва да свириш всяко парче в оригиналната му настройка.....те питам аз ?
  7. От мажорна в мажорна може,от мажорна в минорна НЕ може
  8. https://www.youtube.com/watch?v=e7l1H1WHcoo От 1:50 почва солото..страхотно
  9. Значи на електрическа китара се свири С усилвател и ако звучи добре значи всичко е ок.Иначе допускам,че китарата ти се нуждае от качествен set up за да не ти закачат струните по прагчетата.
  10. Абе тва на Trooper-а и аз мога да го изсвиря така без проблем,ама ако искаш да изсвириш нещо раздвижено на повече струни и с 3-ти и 4-ти пръст вече постановката има голямо значение при мен поне...споделям лични наблюдения А ,,правилното,, свирене би трябвало да е следствие на ,,удобното,,
  11. Това,което аз съм установил при тази техника на свирене е,че е много важна правилната постановка на ръката(лявата), т.е. палеца по-ниско зад грифа и натискаш струните с връхчетата на пръстите,иначе Dough Aldrich също доста добре ги владее тия пинизи ))
  12. Почти съм сигурен,че става въпрос за същия случай като при мен и смятам,че проблема не е в свиренето с много gain,въпреки че при усилване на кривоча и шума се усилва естествено...но явно има нещо щом говорим за еднакви китари и (така предполагам )еднакъв проблем.
  13. Моята е с открити адаптери и не бяха ваксирани,ма както и да е...ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!
  14. Аз не съм специалист,но ще се включа в темата защото имам преки лични впечатления.Имам Gibson Les Paul Studio,което брумеше по същия начин и то почти навсякъде където съм свирил с него,само че в различна степен и това си ме дразнеше доста.Това което направих е да си екранирам сам китарата и то с домакинско алуминиево фолио.Факт е,че китарата ми вече почти не бруми и съм доволен,въпреки че си беше играчка голяма.Между другото направих и парафиниране на адаптрите,но това едва ли има връзка с конкретния проблем.В крайна сметка не съм забелязал отрицателни промени никъде.Поздрави!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.