Bobolin Публикувано Ноември 12, 2010 Публикувано Ноември 12, 2010 Някой използва ли такова нещо при свирене? Обикновен накитник, използван най-често при тенисистите. Аз лично съм очарован от свиренето с такова нещо на ръката. Въпреки, че съм от хората, който се потят съвсем малко по време на свирене (визирам ръце, пръсти, длани), при по-продължителен контакт на дясната ръка с китарата (там където "влиза" в нея) се получава леко изпотяване, което се изразява в зацепване на кожата на ръката в лака на китарата. Mен това лично много ме дразни, защото определено внася дискомфорт и коства време засягащo бързината при свирене на неща изискващи промяна на постановката на дясната ръка - примерно преминаване към тапинг. Откакто ползвам такова нещо съм супер доволен. Между другото мисля, че Дейв Мъстеин от Megadeth винаги свири с подобно пособие. Та исках да попитам дали има и други ползващи с тази цел въпростният накитник? Изключваме настрана използването му с цел показност. Цитирай
TONY Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Dave Murray, Steve Harris също ползват накитник. Аз съм пробвал преди доста години, не помня вече какво впечатление съм имал. Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Кажи ми откъде да си купя! Цитирай
MrDeath Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Аз преди ползвах, щото изглеждам по-яко , а и си мислех че има някаква полза ако ми стяга китката, ама общо взето и с него и без него... Цитирай
Bobolin Отговорено Ноември 12, 2010 Автор Отговорено Ноември 12, 2010 (Редактирано) Кажи ми откъде да си купя! Предполагам в повечето спортни магазини би трябвало да се продават. Аз лично понеже съм леко мързелив по природа и ме мързи да обикалям по магазини си го поръчах от GET.BG Редактирано Ноември 12, 2010 от Bobolin Цитирай
yordaniy Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Ползвам (демек, полезно е и за басисти като свирят с перо). Комплект от 2 бр. такива на Marshall струваше някъде към 20-ина лв. в Икономов, само дето са малко по-къси от това на снимката. Цитирай
Slacoth Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Предназначението на накитниците е да предпазват китката от травми и преуморяване. Такива аксесоари могат да се намерят в аптеките, магазините левчета или да се поръчат. Гъзарията си е отделно. Цитирай
Bobolin Отговорено Ноември 12, 2010 Автор Отговорено Ноември 12, 2010 (Редактирано) Предназначението на такива с ОРТОПЕДИЧНИ цели имат такива функции. Те са произведени от определени материали пристискащи с определена сила и плътност мястото. Купуват се от съответните магазини или аптеки. Показаният на снимката накитник се използва основно в тениса. Имам близък приятел манияк на тема тенис на корт и той ми е казвал, че в случая тези накитници нямат ортопедична цел да поддържат китката. Единствената им функция е тенисиста да си бърше бързо и лесно капещата от челото в очите му пот. Всички сме виждали пък един друг вид накитници сред някой метъл групу с пирамидки, шипове, колелета от циркуляри и подобни неща, които пък имат само за цел атрактивна визия. Та така - според целите и предназначението. Аз лично за конкретната цел не бих си взел ортопедичен такъв по ред причини и не съм го и направил. Този, предназначен за тенис на корт е 100% памук, не пристяга излишно силно ръката и е идеален за конкретната цел. Редактирано Ноември 12, 2010 от Bobolin Цитирай
H.R. Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Та така - според целите и предназначението. Аз лично за конкретната цел не бих си взел ортопедичен такъв по ред причини и не съм го и направил. Този, предназначен за тенис на корт е 100% памук, не пристяга излишно силно ръката и е идеален за конкретната цел. И аз лятно време имам подобен проблем. Хубава тема и чудесен и точен отговор! Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 По принцип като се възпали тендовагинита,ако имате такъв ,стягането помага (иначе няма сила ,освен болките),по аптеките има по лев и нещо накитници с лепенка,старите за тенис също бяха бая стегнати,а новите май вярно само за потта стават -камуфлажни. Цитирай
muzicantini Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 И аз си търсех такива, много е неприятно, особено като свириш по къс ръкав. Ще взема да се активизирам и да си взема. Цитирай
Bobolin Отговорено Ноември 12, 2010 Автор Отговорено Ноември 12, 2010 (Редактирано) Тъкмо щях да набедя Джеймс за позьор, че ги носи по два да му отиват на цвета на тениската ама то и един от любимците ми Мъстеин ги кара по чифт да му се невиди. Виж, Бродерик си е класика, на дясната както трябва, а на лявата здраво хеви метъл. Редактирано Ноември 12, 2010 от Bobolin Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 (Редактирано) И аз си бях взел някви евтинки за репетиции и наистина има полза от тях при яко махане с дясната пък и при по-ниска постановка лявата се огъва доста и там помага,ама напоследък не ги ползвам което може би не е добре.Хубавото е че никога не съм имал проблеми с китките (само като малък) или ако имам някаква болка тя отшумява бързо за ден-два.Сега като се замисля свиря с часовник на лявата и кожена гривна на дясната ама не ми пречи особено Пък такива като на Джеймс и Дейв не знам къде се намират,те са и по-дълги.А пък за Зак Уайлд въобще не знам как свири с тези големи кожени накитници ,да не говорим за Кери Кинг и дет метълите с тея шипове Редактирано Ноември 12, 2010 от Heartman Цитирай
Bobolin Отговорено Ноември 12, 2010 Автор Отговорено Ноември 12, 2010 Тези дългите не е проблем да се намерят - просто трябва да търсиш такива. Справка - първата снимка в началото на темата. Търсих такъв и такъв си намерих. А Кери Кинг ако е баш метъл трябва да сложи и същия на дясната ръка. Рабира се за целта ще трябва малко да си модифицира сигначър модела на BCRich и да отпадне около 1/3 от дървенията по китарата. Цитирай
Recommended Posts