kitaratapesho Отговорено Ноември 3, 2010 Share Отговорено Ноември 3, 2010 Някой хора казват, че ако си държа китарата в калъфа, струните няма да ръждясват, дали има някаква истина в това? Oгромна. Имам доста китари и всичките си седят спокойно в меките калъфи, когато не са в употреба. Доста време използвах разни препарати, струни с покритие и т.н., но сега не намирам смисъл в това. Използвам струните, които най-много ми харесват като звук и максималното, което правя е да ги забърша с парцал (веднъж на седмица-две). Пешо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pavlin_sv Отговорено Ноември 4, 2010 Share Отговорено Ноември 4, 2010 Препоръчвам ти това ползвам го вече месец и нещо и струните са все още като нови . Всеки път преди да започна да свиря ги намазвам и много добре забърсвам с мек парцал , пробвай ще се учудиш колко много мръсотия ти събират струните. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stagg Отговорено Ноември 4, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 4, 2010 Много съм ви благодарен за отговорите, извода е да си купя по - хубави струни, препарат за поддръжка, да си прибирам китарата в калъфа и да си мия ръцете всеки път преди свирене. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 4, 2010 Share Отговорено Ноември 4, 2010 ... и да си сменяш струните, когато не звучат вече добре, дори да блестят по-силно от слънцето. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stagg Отговорено Ноември 4, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 4, 2010 Естествено, те струните не са, за да ти вадят очите с блясък, а да издават точен и красив звук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Ноември 5, 2010 Share Отговорено Ноември 5, 2010 Видях че си схванал основните неща така че нямаш проблеми. Дерзай! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Ноември 5, 2010 Share Отговорено Ноември 5, 2010 (Редактирано) От две години свиря само с Gibson Brite Wires - страхотен тон и единствените, които дори не само не ръждясват, а и не ми потъмняват чувствително при правилно съхранение, НО и едни такива ми ръждясаха веднъж, след като си бях забравил куфара на едната китара отворен на отворен прозорец в дъждовен ден и после я ръчнах вътре, без да сложа влагоабсорбиращо пликче (от рода на тея в кутиите за обувки). Така че, изглежда, трябва да се внимава и калъфите / куфарите да не поемат влага. От по-евтините струни фаворит са ми Dean Markley - също почти не помня да са ми ръждясвали някога. Но, дето вика Евтим, то и реакцията с потта понякога е строго индивидуална - аз например с Earniе Ball не издържам и една седмица, буквално на третия ден вече почват да ръждясват, пък меко казано доста хора хората ги имат за добри, значи не ще да е само от струните ... П.П. Абе, това 25 лв. за Гибсънките много бе! Пробвай да си ги поръчаш някъде от интернет! На мен ми ги носят приятели от US в 3-pack-ове, дето излиза по-малко от 6 долара единия комплект. Редактирано Ноември 5, 2010 от sevenstring Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yanni Отговорено Ноември 5, 2010 Share Отговорено Ноември 5, 2010 Моето лекарство срещу бързо стареене на струните се казва Elixir Strings. Вече месец съм с новия ми седемструнен комплект, свиря не особено много - по средно половин-един час на ден, никога не си прибирам китарата в кейса и нямам навика да забърсвам каквото и да било по нея, освен при смяна на струните. Elixir-ките са бих казал в състояние 9/10, заради леекото потъмняване, звукът им продълава да кърти миФки! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
H.R. Отговорено Ноември 6, 2010 Share Отговорено Ноември 6, 2010 Преди няколко часа ми доставиха това Dunlop - в момента съм с доста позахабени Ernie Ball 0,8 - ще пробвам за да видя ефекта. Но иначе бих казал , че струните са като чорапите - вечни няма - след време се поизтъркват позакъсват и т.н. - колкото и да ги переш Просто купуваш нови и така. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Ноември 6, 2010 Share Отговорено Ноември 6, 2010 Какво да направя, за да не ми ръждясват струните? Предлагам да не ги ползваш. Иначе аз държа от тези соли от обувките и HDD-owete в куфари калъфи и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stagg Отговорено Ноември 6, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 6, 2010 Какво да направя, за да не ми ръждясват струните? Предлагам да не ги ползваш. Иначе аз държа от тези соли от обувките и HDD-owete в куфари калъфи и т.н. Това със солите е интересно, действа ли? И ако да, откъде да си взима? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Ноември 6, 2010 Share Отговорено Ноември 6, 2010 Безплатен обяд няма,ако се свири редовно струните са за боклука след макс месец.С булгар-циганските пинизи не мож прееба системата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ciriljhonson Отговорено Ноември 6, 2010 Share Отговорено Ноември 6, 2010 ^^Силикагел Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Ноември 6, 2010 Share Отговорено Ноември 6, 2010 Влагата от въздуха и киселата пот са най-големите убийци на струните. Когато не се използват, си държа инструментите в куфарите, в които съм сложил 2-3 пакетчета със силикагел, който регенерирам от време на време. След свирене винаги си избърсвам струните с чиста, памучна кърпа. Каквото и да правя, през лятото, когато ръцете ми се потят повече, струните ми заминават два пъти по-бързо, отколкото през зимата. В крайна сметка, струните са консуматив. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GRiND BaSTaRD Отговорено Ноември 6, 2010 Share Отговорено Ноември 6, 2010 (Редактирано) ^^ Силикагелът също трябва да се суши или подменя переодически. Редактирано Ноември 6, 2010 от GRiND BaSTaRD Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts