Jump to content
Българският форум за музиканти

Yanni

Members
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    sevenstring

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Yanni's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

25

Обществена Репутация

  1. При Лъчо от Nameless Day Ritual.
  2. Yanni

    Фен-клуб Marshall

    Marshall MG30DX: Отдавна не го ползвам, но нямам намерение да се разделям с него. Държа го при родителите ми в Созопол, да имам нещо под ръка за редките случаи, в които ми се досвири, докато съм там. ------------------------------------------- Marshall Monitor Headphones: Убийствени слушалки! Взех ги на много добра цена по време на едно намаление в Thomann.de. Задължително са с мен при пътувания. ------------------------------------------- Marshall Power Brake: Родих се с този атенюатор, а съседите си поотдъхнаха. Да не говорим, че просто е адски як атенюатор!
  3. Лятото сложих на моя Les Paul струни 12-52 на Elixir за B standard настройка и определено смятам, че тази дебелина е неподходяща за 24,75" мензура - трябва да са минимум един размер по-дебели. Преди години съм слагал на 25,5" Ibanez такива струни за същия строй и беше ОК, но за Les Paul просто не става.
  4. Yanni

    Telecaster-ски звук

    Прекрасно знам приликите и разликите между двата модела. Всъщност, като качество на изработката и комфорт, разликите изобщо не са толкова големи.
  5. Yanni

    Telecaster-ски звук

    Леко не се съгласявам - моят American Special Telecaster (с тази разлика, че моят е 3-colour sunburst) си е с т.нар. аштрей със string-through-body конструкция и класическият 3-brass-saddle бридж. Не съм запознат точно със спецификите на Texas Special адаптерите, но китарата може да звучи традиционно телекастърски, както и "модерно". Невероятен инструмент! Подарих си го за един рожден ден преди около 2-3 години.
  6. Имам Blackstar HT-5H главата (по-старата версия, без вграден reverb) и 1х12 бокс Blackstar HT-112. Предполагам, че Metal серията ще е дори още по-брутална, но моята комбинация е убиец за по-твърди неща. Аз също на моменти свиря по-твърди неща, дори бая твърди (седем струнна в drop A) и ампа смазва. Реално от около 3 години не съм се замислял за друг усилвател. Напълно достатъчно ти е за репетиции.
  7. Yanni

    Gibson Owners' Club Bg

    Mммда, доста готин топ. Леко на изгорял прилича. Нямам търпение да видя снимки на въпросната китара.
  8. Yanni

    Gibson Owners' Club Bg

    Вече я показах в любимата ни тема, но да се запиша официално и в "клуба" Gibson 2003 Les Paul Standard Оригиналните адаптери (Burstbucker Pro) са заменени с комплект бели Seymour Duncan Distortion - Bridge и Neck. Оригиналните ключове (не успявам да открия инфо кой точно модел са), са заменени с Grover.
  9. Yanni

    Избор на humbucker

    Малко лични впечатления и от мен: Имам D-Activator 7 на бридж позицията в седмака си (RG7321, който 99% от времето е в drop A) и съм ужасно щастлив от резултата - агресивен и мощен саунд, много добър баланс между струните, подобно на активен адаптер (от там и името ), в същото време звукът не е стерилен и обездушен. SD Distortion имам в Les Paul-a, но честно казано ми идват леко hot като за този инструмент. Сериозно се замислям за оригиналните по спецификация Burstbucker Pro.
  10. Яко! Два готини дребосъка. Аз от около 2 месеца съм поръчал един TS MINI в Динакорд, но поради някаква причина не идва. Нищо де, ще си го изчакам.
  11. Standard все още си вървят с Burstbucker Pro. "Дънканите" на мойта са слагани от предишния й собственик. Аз лично нямам нищо против стоковите адаптери на LP Stnadard-ите.
  12. Има, има. Не е честно само някои хора да си имат тема...
  13. ^ О, аз много добре я разбирам въпросната мания, даже... абе както и да е... Явно само колегата Дейв не ги усеща нещата.
  14. Скоро гледах в ютюб едно изказване на Гилмор, в което той казва, че не разбира gear-манията, която е обзела музикантите. Според него, той би могъл да хване които и да е китара и усилвател и пак да звучи като себе си. И нямам причина да не му вярвам. Дори и с Les Paul, тонът му си е 100% Гилморски. Гледах го преди 11 дни в Хърватска - през по-голямата част от концерта свири на Fender Telecaster. Дори и със затворени очи можеш да кажеш, че това е тонът на Гилмор.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.