Ivanoff Отговорено Февруари 7, 2014 Отговорено Февруари 7, 2014 ^ Съжалявам но това го знам от старите оперни певци ! Имам много познати оперни певци така, че над 5-човека да ми казват едно и също и те не са случайни повечето от тях имат международни изяви... смятам, че няма тайнствен заговор срещу мен! Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Февруари 7, 2014 Отговорено Февруари 7, 2014 Заговор няма - просто не си слушал внимателно и не си разбрал за какво говорят . Цитирай
Ivanoff Отговорено Февруари 7, 2014 Отговорено Февруари 7, 2014 ^ Хаха, окей сега значи съм малоумен? Лук ат дис: http://en.wikipedia.org/wiki/Passaggio Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Февруари 8, 2014 Отговорено Февруари 8, 2014 Ок. Прочетох написаното на линка, който си посочил. Или не разбираш зададения от мен по-горе въпрос, или не разбираш написаното от мен в пост №30, или не си разбрал какво са ти обяснили познатите ти, или не разбираш какво четеш в посочения от теб линк. А може и четирите. Дали си малоумен или не - ... Кое от написаното в уикипедия искаш да погледна, защото аз там не виждам нещо, което да се различава от написаното от мен? В линка пише ясно и точно: " Passaggio is a term used in classical singing to describe the pitch ranges in which vocal registration events occur." Превод: Пасаджио е термин, който се използва в класическото пеене, за да опише диапазона от тонове, в които настъпва промяна на вокалния регистър" . Ето какво съм ти написала аз по-горе: "Пасаджиото ( passaggio от италиански, или "преход") е мястото в диапазона, където гласът "видимо"(осезаемо) преминава от една регистрация в друга, имаме смяна на качеството и! смяна на вокалния механизъм." По нататък уикипедия продължава: "The historic Italian school of singing describes a primo passaggio and a secondo passaggio connected through a zona di passaggio in both the male and female voice." Превод: "Останалата в историята Италианска певческа школа описва първо и второ пасаджио, които са свързани чрез зоната на пасаджиото - и в мъжкия, и в женския глас." Да видим аз какво съм ти написала: "Между първо и второ пасаджио старите майстори са описвали т.нар. zona di passaggio, което в днешно време наричаме среден регистър, смесен регистър или т.нар. микс." С кое от написаното от мен и от Уикипедия не си съгласен? Да видим ти какво си написал в репликата си към Евтим: "ларингса се държи удобно малко надолу след което се преминава с така нареченото пасаджо ( това не може да стане. Ще ти кажа защо. Да кажеш, че, примерно един мецосопран преминава от гръден в среден регистър с пасаджо е все едно да кажеш, че преминава ИЗПОЛЗВАЙКИ прехода си, който се намира на Е4 - какво трябва да означава това?? Как точно го използва тя този преход? Нали идеята на самото миксиране е този преход да НЕ личи. ) Продължаваш нататък: "така нареченото пасаджо , което е микс между пълния капацитет на гръдния и части от главовия регистър" (тук описваш по странен начин техника за миксово пеене, но това не е "пасаджио"!)! "Естествено има и арии които са само белтинг (само гръдния глас)" ( ! обърни внимание кое какво е ), "но мога да ви уверя, че дори и баса и баритона използват пасаджо не само тенора" (класификацията на гласа е от значение само дотолкова доколкото в различните гласове пасаджиите са на различни места), "както вече казах има и арии които са само с белтинг."( не!) Бъркаш терминологията - затова ти казвам, че вероятно не си разбрал какво са ти обяснили хората. Пасаджиото е самият преход. Vocal break ако щеш. Някои ползват термина по-широко, като заместител на "пасаджио зона", т.е. частта от диапазона между П1 и П2, но пасаджио НЕ е техника на пеене, не е миксово пеене, което ти намекваш, не е нещо, което "използваш" или " С което преминаваш". Знакът за равенство, който си сложил между белта и гръдния глас. Ти самият доколко си запознат с механизма на звукоизвличането в двата случая? Можеш ли да пееш с белт и гръдно? Правиш ли разлика между двата начина на звукоизвличане? Твърдението ти, че има арии, които са само белтинг. Тези арии с кого си ги учил? Кой диригент/продуцент е искал от теб да ги изпееш с белтинг? Или слушайки ги, определяш звукоизвличането като подобно на белтинг? Не е едно и също - при мъжете е много по-заблуждаващо, отколкото при жените, поради спецификата на гласовете и регистрирането. Ако ти е интересно можеш да изгледаш това видео, Франко говори за пасаджиото, както и за различни техники на работа за преминаване през преходите - аподжио и "покриване", дава и примери с пеене. Мога да ти препоръчам и литература по споменатите въпроси, ако мислиш, че ти е нужно. Цитирай
Ivanoff Отговорено Февруари 8, 2014 Отговорено Февруари 8, 2014 (Редактирано) ^ Да приемем, че съм малоумен и тъп тогава ! Редактирано Февруари 8, 2014 от musicman Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Февруари 8, 2014 Отговорено Февруари 8, 2014 Това съвсем не е нужно. Цитирай
musicman Отговорено Февруари 8, 2014 Отговорено Февруари 8, 2014 Иво, за пореден път те моля да прочетеш правилата на форума. Отнема няма и минута. Предходно мнение не се цитира. Не ме карай да съжалявам, че съм ти премахнал модераторското одобрение предварително. Благодаря! Цитирай
Ivanoff Отговорено Февруари 9, 2014 Отговорено Февруари 9, 2014 (Редактирано) И аз благодаря, от ваша страна за жеста за мод. одобрение, ще се поправя. Извинявам се моя грешка, но не чета правила никога. Редактирано Февруари 9, 2014 от Ivanoff Цитирай
Recommended Posts