Jump to content
Българският форум за музиканти

ecmjazz

Members
 • Content Count

  677
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About ecmjazz

 • Rank
  Пристрастен

Previous Fields

 • Инструмент
  Ibanez SRH505F,Deepmind12

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Как е екшънът на тази Ямаха? Ходих оня ден да пипна Валенсията от първия ми линк по-горе, тъй като знам че червеният цвят ще е голям плюс в случая. Китарата имаше хубав и верен тон, но екшънът ми се стори доста висок - поне на мен не ми беше удобна. Също така боята като цяло е добре, но там, където се съединяват грифа и тялото, е омазано яко с лепило около грифа, което не ми направи добро впечатление.
 2. Здравейте, Някакви препоръки за детска 3/4 класическа китара? Може и акустична, с найлонови струни обаче. Засега гледам тия двете, като първата ще има сериозно предимство заради цвета, но подозирам, че втората, бидейки двойно по-скъпа, би трябвало да е по-добре като изработка, екшън и тон - махагон срещу липа: http://gemamusic.net/product/3359/klasicheska-kitara-valencia-vc102-rds-razmer-1-2.html https://kitara.bg/klasicheska-kitara-ortega-r221bk-3-4-s-vkljuchen-kal-f.html
 3. Привет, Моля за препоръки за читав лютиер за бас, в София. Причините: Наскоро се сдобих с бас Ibanez SRH505F. Искам петата струна да ми е високо До, вместо с ниско Си. В началото преместих фабричните, които мисля, че са Д'адарио и сложих висока До (0.32). Имаше леко браждене само на До-струната и леко вдигнах екшъна, след което вече нямаше браждене. До-струната обаче ми звучеше твърде тънко и като цяло исках да опитам с Томастик. Сложих Томастик JF 346. До-струната тук е 0.33 и звучи по-добре, но останалите струни, без Ми-то, са по-тънки от Д'адарио-тата и сега на свободна Ла-струна имам браждене, когато е свободна, и някакви странни обертонове, почти по цялото ѝ протежение, особено между първа и пета позиция. Ей тук може да се чуе: https://www.youtube.com/watch?v=tzNTguMfgWk Първите четири ноти са изсвирени на Ла-струна - свободна и след това Си, До, Ре. След това следват четири ноти на Ми-струна (Ми, Фа, Сол, Ла). На Ми-струната само на Сол леко се чува тоя обертон или каквото там е това дрънчене в края на всеки тон. На Ре и Сол струните има подобни "обертонове" като на Ла-струната, само че се чуват по-слабо и на свободна струна няма проблем. Експериментирах с Ла струна - вигнах екшъна доста, но не се оправи. Опитах да подложа малко хартийка където ляга на nut-а и bridge-a, но няма подобрение. Моите предположения са: необходимост от нов nut, тъй като в момента разликата между дебелината на струните и жлебовете в nut-a е голяма заради това, че ги преместих с една наляво и допълнително сложих и по-тънки от фабричните. Може би по тоя начин струните хем стъпват по-ниско до грифа и браждят в него, хем може да има движение и встрани. Според мен обаче това би трябвало да се проявява само на свободна струна, и не обяснява обертоновете по по-високите позиции (може и да греша). Може да има нужда и от регулиране на грифа, който в момента има известна кривина. Интересно е обаче, че според указанията в книжката на китарата, след като мерих с луфтомер, излиза че по-скоро грифът трябва малко да се огъне, вместо да се изправи. В нета обаче има съвети, че на фретлес по-добре грифът да е идеално прав, а това противоречи на указанията в книжката. Трето (най-неприятното според мен) е смяна на bridge-а, защото подозирам, по същата причина като при nut-a, заради разликата в дебелините на струните и водачите, може да има някакви вибрации там. Та, налага се посещение на читав лютиер, който да може да диагностицира откъде точно идва проблемът, и да го разреши с минимални промени. Китарата е в гаранция и не ми се искаше да правя промени, защото може би ще отпадне, ако сменя nut-а, но нямам избор, ако искам да свиря по гореописания начин.
 4. Да припомня за поредния 9-ти протест срещу освобождаването на генно-модифицирани организми в околната среда, който този път ще се проведе в няколко града на 17.03, сряда. Въпреки твърдението на управляващите, че промените в закона са достатъчни за пълна забрана, все още съществуват "дупки" в него, които позволяват отглеждане на генни-изроди с комерсиална цел. Ето часовете и местата на протестите по градове: София 08:30 ч. – 14:00 ч., градинката между Народното събрание и СУ Пловдив 12:00 ч. – 13:30 ч., пред община Пловдив. Велико Търново 12:00 ч. – 13:30 ч., пред община Велико Търново Русе 17:00 ч. – шествие, от „Вазата” Плевен 11:00 ч. – 12:00 ч., пред театър „Иван Радоев”. Варна 16:30 ч. – 18:00 ч., площад ‘Независимост’ (до шадраваните) Рудозем 17:00 ч. – 18:30 ч., пред читалище „Христо Ботев” Кюстендил 12:00 ч .– 13:30 ч., при „Арката” http://www.bnews.bg/article-7140 http://www.bnews.bg/article-7120
 5. Имах щастието да присъствам на два от концертите - всеки уникален по своему като преживяване... Щракнах някоя и друга снимка: http://photo-zona.net/images/user61543/alb...09_06130007.jpg http://photo-zona.net/images/user61543/alb...09_06130014.jpg http://photo-zona.net/images/user61543/alb...09_06130025.jpg http://photo-zona.net/images/user61543/alb...09_06130036.jpg http://photo-zona.net/images/user61543/alb...09_06130130.jpg http://photo-zona.net/images/user61543/alb...09_06130131.jpg http://photo-zona.net/images/user61543/alb...09_06130133.jpg http://photo-zona.net/images/user61543/alb...09_06130135.jpg http://photo-zona.net/images/user61543/alb...09_06140015.jpg http://photo-zona.net/images/user61543/alb...09_06140004.jpg http://photo-zona.net/images/user61543/alb...09_06140018.jpg Тук има и още: http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION...&IMAGE_ID=0 http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION...;ALBUM_ID=19281 И накрая малко музика: Tsabropoulos, Lechner, Gandhi - Gift of Dreams
 6. За 5 мм корк за стени и тавани искат към 19 лв. и нещо/м2 плюс 7 лв./м2 за монтаж и не разбрах колко за лепила ама май към 30 лв./м2 излиза всичко. А, корковия паркет започваше от към 50 лв./м2 плюс 5 лв./м2 за монтаж. Бих дал тия пари за една стая, в която ще спя и една съвсем малка, в която ще пиля на баса, стига да има гаранция, че ще има добър ефект и няма да мирише.. бтв пропуснах да кажа, че от Импала ми обясниха, че може да се шпаклова върху корка или да се положи грунд за дърво и после направо латекс. Но, май не са наясно дали това ще му влоши шумоизолационните характеристики..
 7. И още малко инфо по темата за корка: току-що звънях във фирма Импала, която продава коркови продукти - дават 5 мм коркови плоскости да редуцират 16 дБ. И казаха, че: "правили студиото на Митко Щерев" (само корк без каменна вата), което разбира се звучи като евтин рекламен трик..
 8. Добре, а ако мина на варианта вата+гипскартон, има ли смисъл примерно да правя само тавана или ефектът ще е нищожен? Само да добавя още малко техническо инфо за корка: дават го 200 кг/м3 като плътност, а пък коефициента на звукопоглъщане - средно едва 0,1 и едновременно с това казват, че бил добър шумоизолатор?! Как при тоя коефициент трябва е добър шумоизолатор? Не трябва ли да е към 0,9 за да е добър? EDIT: само да добавя тоя NRC за корка е за дебелина 3 мм. сега се разрових в нета и има инфо че за един инч дебелина се достига NRC 0,3-0,7 (то доста голям диапазона ама от какво ли зависи, пък и каква ли ще е цената н аквадратен метър за един инчов корк?)
 9. Здравейте! Искам да си изолирам жилището от съседи-идиоти и (донякъде) и тях от мен (макар че последното не е задължително ) Та изчетох темата, но варианта с каменната вата не ме кефи нещо, първо - щото ще отнеме много пространство от стаята, второ - щото ми се вижда много сложен, а нямам много време за направата му.. Та, се чудя доколко е ефективен корка? Става ли наистина за звукоизолация или е само за акустично третиране? Ако става - колко дебел би свършил работа? И ще има ли голяма разлика, ако изолирам само тавана или трябва и стените - тук моля да се има пред вид, че става въпрос за помещение, което има съседи само отгоре (1 етаж и външно..). Четох обаче, че лепилата за корк май понамирисвали твърде много, а и външния му вид не ми харесва - все едно, че си "на хижата" та се чудя дали върху него, ако се направи шпакловка, ще отнеме от звукоизолиращите му свойства и може ли въобще да се шпаклова?
 10. ecmjazz

  Юлангело

  Хубаво пеете. Липсва само Гарбарек, да стане малко като с Хилиард..
 11. Моля, хората със слаби сърца да не гледат тук : http://news.ibox.bg/news/id_1361387657
 12. Билетите са от 30 до 80 лв. Но, ако искате наистина да сте там, побързайте, щото гледам, че повече от половината билети вече са продадени (за дясната половина на залата говоря, но предполагам и в другата е така).
 13. Ех, наистина ли на мен се пада честта да съобщя новината!? Правя го почти през сълзи http://fest08.jazz-plus.com/
 14. Здравейте! Трябва ни възможно най-добрата комбинация от добра 88-клавишна клавиатура с хамър-екшън и възможно най-добър пиано звук в диапазона до около 3000 лв. Става въпрос по-скоро за домашна "продукция", отколкото за живо свирене, така че има по-голямо значение качеството на звука на пианото, отколкото надеждността.. Двоумим се между комбинацията от добър мастър миди кийборд + софтуерно пиано и между дигитално стейдж пиано, като при пианата се чудим на по-скъпите ли да се скочи или може и някое по-етвинко, а за миди-клавиатурите се двоумим специално между два модела, така че ето конкретните въпроси: 1. От миди-кийбордите се чудим между Fatar Studiologic VMK-188+ и Doepfer LMK2+ (евентуално LMK4+ ако стигнат парите). Та, въпросът е: много по-добър ли е екшъна на допфера и заслужава ли си да се дадат около 30% отгоре заради него? За M-Audio и CME четох доста кофти отзиви относно качеството на клавишите (и не само...), но ако някой има по-конкретно наблюдение, може да сподели и за тях... Що се отнася до софтуера: най-доброто решение ни се струва Pianoteq поради доста реалистичния саунд и това, че е изключително леко - товари процесора дори малко по-малко от The Grand 2, а за РАМ-та и харда да не говорим. Вярно, лично на мен гранда ми харесва малко повече в микс, но не е фатално.. 2. За стейдж-пианата въпросът освен дали да ги предпочетем пред комбинацията софтуер+миди е също дали има смисъл да се купуват по-скъпи модели като Roland rd 700 sx или Yamaha s90 es, примерно четейки, че на Roland rd 300 sx клавиатурата и пиано-звуците са същите като на по-скъпия rd 700 sx? Тук пак искам да наблегна на това, че не ни трябват кой знае колко други екстри - най-важни са клавишите и звука на акустичното пиано. Други по-евтини модели стейдж-пиана, за които мислим са също: Yamaha CP33 и Kurzweil SP2X. Въпрос представлява също и това - от по-скъпите пиана кое, и от по-евтините - кое? От мненията, които четох по нета, Yamaha s90 es за сега води пред Roland rd 700 sx още повече, че е малко по-евтина.. Същата е дилемата и сред изброените три модела от ниския клас.. Знам, че отварям пак старата тема хардуер vs софтуер, но искам да чуя по-нови мнения За мен лично софтуерните пиана биха имали доста по-добър звук, имайки пред вид значително по-големия обем семпли (е при Pianoteq не са семпли, но идеята е същата..).. Btw възможно е и смесено решение - по-нисък клас пиано (ако клавиатурата му е достатъчно добра) и софтуер... Моля за мнения и по тоя въпрос! Благодаря на тези, които имат търпение да изчетат всичко и още повече на тези, които ще отговорят!
 15. AVmotional Focus on Japan: DJ Krush (visuals: kotki) Mirrorball l made in japan Gojira l RO (visuals: vali chincisan) 26 mai 2007, Bucharest, Fratelli Studios, Calea Floreasca 159 цена на билетите: до 20 май - 35 lei (10 EUR) 20 - 26 mai - 45 lei (14 EUR) билети може да се купят онлайн от тук: http://www.bilet.ro/concerts/9/71/?l=en-gb още инфо: http://blog.avmotional.com/ въпроси и контакти: contact@avmotional.com
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.