Jump to content
Българският форум за музиканти

Ivanoff

Members
  • Мнения

    50
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Ivanoff

  1. Ядките са в пъти по-добър начин да си набивам протеини и микроелементи отколкото от месо и месни продукти. Пълни глупости са, че вредят. Абсурд! Може би се има в предвид преди участие или репетиция да не се консумират 1 час преди събитието подобни храни!
  2. Вяра това ще рече, че според теб ядките вредят на гласа така ли?
  3. Ядките не вредят на гласа. Чипсовете и мазните храни зависи от човека може да помогнат.. Също Сладоледа е много добър за гласа калява го и прави по издръжлив!
  4. И аз благодаря, от ваша страна за жеста за мод. одобрение, ще се поправя. Извинявам се моя грешка, но не чета правила никога.
  5. ^ Да приемем, че съм малоумен и тъп тогава !
  6. ^ Хаха, окей сега значи съм малоумен? Лук ат дис: http://en.wikipedia.org/wiki/Passaggio
  7. +1 000 0000 0000 000000 0000000 00000 Няма втори като ФРЕДИ !!! Най-големия рок вокалист и до днес !!!
  8. ^ Съжалявам но това го знам от старите оперни певци ! Имам много познати оперни певци така, че над 5-човека да ми казват едно и също и те не са случайни повечето от тях имат международни изяви... смятам, че няма тайнствен заговор срещу мен!
  9. Ivanoff

    David Coverdale

    Напълно се съгласявам за Ковърдейл! Ето и повече информация за апарата му http://therangeplace.forummotions.com/t399-david-coverdale
  10. Пусни Вокалист на Стийл Фъртс и Флорес и стравни като пея височини едното е Рок Другото е Опера. Според мен Флорес става за фронтмен на някоя рок банда
  11. Споко най- малко можеш да очакваш от мен да се шашна, просто възнамерявам да запазваме добрия тон. Относно това дали се стремят да пеят с тембър мога да се съглася но то затова си има Драматични тенори при които се откроява тембъра и такива като Диего Флорес които е лиричен тенор перуано!
  12. П.П извинявам се ако е прозвучало нападателно, нямам такива намерения и кога забога ще мога да и аз да лайквам коментари. Постоянно ми излиза това ограничение
  13. Значи това което искаш да кажеш се нарича изравнен регистър, а не изравнен диапазон. Надявам си се объркал защото такова нещо като изравнен диапазон е взаимоизкл. се/ то си е диапазон, от дължина няма как да е равен. Ами няма по простата причина, че ариите повечето тенорови са с връхна точка C5/До на втора октава, тъй като са писани от време оно а по време оно първо тенорите са пели височините на фалцет, после един французин му светва ламБата, че може тенора да пее височините с пълен глас или поне така да изглежда. И открива миксовия регистър тъй нареченото пасаджо! ария Има една в която Андреа Бочели взима д5, ре на 2-ра ! Има и такива за тенор алтино, не контра-тенор различно е където се достига до големи висоти.
  14. g-n Djerekarov, тук можем да поспорим доста за оперната постановка.. Първо и много важно грешно е възприето, че се пее само на гръден глас, ларингса се държи удобно малко надолу след което се преминава с така нареченото пасаджо, което е микс между пълния капацитет на гръдния и части от главовия регистър! Естествено има и арии които са само белтинг (само гръдния глас), но мога да ви уверя, че дори и баса и баритона използват пасаджо не само тенора, както вече казах има и арии които са само с белтинг. Но да вземем едни от най известните - Una Furtiva Lagrima, Nessun Dorma, Ave Maria, Caruso, Questa quella. А Те са много малка част от тенорови арии при които се използва пасаджо!!!
  15. Вече имам над 1 гб сингбеци в миди формат! Ако някои има желание скайпа ми е: c-o-v-e-r-f-i-s-t Поздрави, Иво
  16. Една тънкост да вмъкна и аз. Повечето от вас съм сигурен, че не я правят а тя поне на мен ми помага да се разпея много по- бързо от обикновенно. Много просто почивайте след всяко упражнение по 1 до 2 мин. А започнах да го правя тъй като съм спортист и знам, че като отидеш в фитнеса между серии на вдигане или какво и да е било се почива поне 1 и 30, 2 мин и започнах да го прилагам и при разпяването дори при упражненията за диапазон и т.н и поне на мен ми е от голяма полза! Казвам го защото повечето като идат на репецития при педагог знаят, че никои не те чака да си правиш почивки между упражнения и т.н а това си е голяма грешка!
  17. Ivanoff

    Интересно!

    Това е от новите хапчета... Подариха ми ги за Коледа!
  18. Ivanoff

    Интересно!

    Ей ги тъкмо ги направих за фъна Formula 1 и коте http://dox.bg/files/dw?a=cce53fe1bf http://dox.bg/files/dw?a=c2f73bf273 = Аз не съм добре с главата пахахахха
  19. Ivanoff

    Интересно!

    Ами може би да, става въпрос които не са се занимавали с учител и при тази проверка, посочена по горе с скалата те не усетят напрежение дори някои могат да се задавят. Честно казано и аз не го разбрах много.. заради това и го споделих с вас, също така съм сигурен, че ще помогне на много от вас! Това което казваш ти Вяра е много интересно, аз от доста малък имитирам всякакви животни и звуци.
  20. Ivanoff

    Интересно!

    Хубаво са направили тези хора от Ютуб ето веднага с хисторито го намерих: За това говоря: !!!
  21. Ivanoff

    Интересно!

    Да все пак се има и предвид от колко време се занимава човек аз лично вече направих половин година и няколко месеца. Но със сигурност това упражнение ще погомне много, тъй като то се прави за да се освободи напрежението при по трудните тонове и главно да се придобие баланс на тези мускули. А от един прекрасен български оперен певец знам, че повечето популярни певци имат техника която наподобява плач на малко бебе или дете и този звук или по точно този микс прави един много хубав красив тон с голям баланс нито много крещящо нито много ниско, нито много стегнато(свито) той държи ларингса на точното място за рок малко нагоре за класика малко по-надолу. Аз сега я разучавам тази техника, дори Брет Манинг я споменава в едно видео бях го гледал преди време също казвам, че Фреди Меркюри и Павароти са изпозлвали подобно нещо при пеене.
  22. Ivanoff

    Интересно!

    Мисля, че грешиш точно тези упражнения се правят за да се премахне напрежението там защото реално те спират притока на звуковата струя въздух. Но нормално те са си там няма как да изчезнат но искат много упражнения за контрол защото иначе пречат доста. Поне при мен за мое щастие, правих я тази скала нямам такива усещания за напрежение или да изпъкват тези мускули..
  23. Ivanoff

    Интересно!

    Честно казано на мен ми прозвуча много странно но ето: От 2 месеца вече се занимавам с едни аудио уроци на Брет Манинг Сингинг Съксес/Singing Success. Та по интересното е, че стигнах до определено ниво и в едно от упражненията той казва как според него се установява дали някои човек е надарен откъм музикална техника на пеене : Слагате си върха на палеца отдоло под брадичката и трябва да усетите с леко притискане набъбване, което се проверя най- често с преглъщане това са мускули наричащи се Дигастрик мускули понеже от английски digastric muscles. След което с лек вокал фрей си търсите микса на главовия регистър и от най-удобнотови ниско до най-високото с мънкане (ммммм) затворена уста ако тези мускули се стегнат както при преглъщането нямате такава а ако не се усети такова напрежение значи сте си надарени. Казвам надарен защото те използват giffted от gift подарък. А и ето нещо което намерих на тези мускули..
  24. Аз ще направя една две вметки само към темата. Подкрепям по-горе написаното. Нашият обичан Павароти лека му пръст е започнал изобщо всякаква музикална дейност на 18г. т.е става най-великия тенор на 20 и части от 21 век! По-надолу от стълбичката на времената е Енрико Карузо , той започва обучението си на 16г. пак емблематичен тенор. А ето и няколко по фрапантни случея единят е Матео Мангуера или Мангуерла не помня точно презимето му е най-добрия баритон започва едва на 45г. Другия е самият Дийн Мартин които започва на 30 мисля, че може и по рано да е но там някъде. Него го запалва Франк Синатра с които се запознава, дотогва е бил комик. Така, че ето ви няколко прости примера започнали след и дълго след пубертета!!!
  25. Лиричен баритон, другото е техника(микс) ..
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.