wait_and_bleed Публикувано Юли 16, 2010 Публикувано Юли 16, 2010 Мисля да се пробвам да правя ел. китара и искам да ми кажете кой е най-евтиния(и добър) дървен матерял?Интересува ме от какво да направя тялото,грифа и фингърборда такаче кажете по отделно за кое какъв матерял ще трябва Цитирай
mengeme13 Отговорено Юли 16, 2010 Отговорено Юли 16, 2010 А сега сериозно бук или дъб като за начало за тяло мисля че ще свършат работа Цитирай
carnalsoul Отговорено Юли 17, 2010 Отговорено Юли 17, 2010 (Редактирано) Липа (Basswood) или Ясен (Ash) Сравнително по - евтина е тяхната дървесина от другите " луксозни " дървеса като махагон и т.н. Ясена има малко по мек тон от Липата . Тази дървесина е за тялото на китарата . Грифовете знам , че най - често са си от клен , тъй като е доста твърдичък . Цялата китара може да си направиш от клен , но мисля , че Кленът е сравнително скъп , нямам наблюдения . Фингърборд-а от Палисандър , Клен или Венге Редактирано Юли 17, 2010 от carnalsoul Цитирай
Acei Отговорено Юли 17, 2010 Отговорено Юли 17, 2010 Разгледай темата от по-долния линк да скиваш един тарикат какво е направил описано е какви дървета за коя част ЛИНК не е евтино, но поне може да ти даде някоя идея поздрави Цитирай
IgniteAll Отговорено Юли 17, 2010 Отговорено Юли 17, 2010 Авторът, ти изчете ли всичко що е написано в този раздел преди да пуснеш темата? А цъкна ли един гугъл? Свърших това вместо теб и можеш да си спестиш всичко като цъкнеш тук. Дори ти си писал в повечето такива теми, а сега намираш по-лесния начин някой да ги разрови вместо теб и да ти изплюе всичко наготово. Хайде, малко се потрудете преди да напишете супер кратка тема, която изисква някой да ви предаде в няколко думи опита си, който е трупал цял живот... Цитирай
L.K. Отговорено Юли 17, 2010 Отговорено Юли 17, 2010 За първа китара кажи-речи няма значение какъв материал ползваш, стига да има подходящите механични свойства, т.е да издържи обработката и натоварването после. Едва ли ще се свири много на тази китара. Ако експеримента е горе-долу успешен веднага ще искаш да захванеш втора. Цитирай
smartpeter Отговорено Юли 17, 2010 Отговорено Юли 17, 2010 Липа (Basswood) или Ясен (Ash) Сравнително по - евтина е тяхната дървесина от другите " луксозни " дървеса като махагон и т.н. Ясена има малко по мек тон от Липата . Моля??? Ясенът имал по мек тон от липата - това къде го прочете? Ясенът е изключително твърда, здрава и тежка дървесина при това съвсем не евтина,притежава изключителна способност да резонира в спектъра на ниските и високи честоти с много стегнато звучене и силен тон! Ако си имал предвид елша - alder - това е друго нещо! Виж, за липата е така - тя звучи меко. Поздрави, Петър Цитирай
mengeme13 Отговорено Юли 17, 2010 Отговорено Юли 17, 2010 (Редактирано) Добре де из форума гледам само негативни отзиви за елшата , а като гледам доста известни музиканти свирят с елша давам пример със Slayer или Metallica соло китариста Редактирано Юли 17, 2010 от mengeme13 Цитирай
wait_and_bleed Отговорено Юли 17, 2010 Автор Отговорено Юли 17, 2010 Аз търся такива матеряли,че като я направя да не се чудя аз ли съм я осрал или е от гадния дървен матерял а същевременно не ми се пръскат луди пари за някакви скъпи дъски Цитирай
Mefistofel82 Отговорено Юли 17, 2010 Отговорено Юли 17, 2010 Заложи на липата! Сравнително евтин материал, който може да се намери лесно. За гриф потърси ясен, също се намира из БГ. За фингърборда вече - там играят палисандър, махагон, клен - все неевтини дървесини. Накратко - проучи първо всичко и тогава се хвърляй да правиш каквото и да било. Цитирай
Vrnko Отговорено Юли 20, 2010 Отговорено Юли 20, 2010 Използвам темата да задам едно въпросче, коеото може да се окаже полезно и за стартиралия обсъждането. Въпроса е : Някой попадал ли е на страница в нета или книга, може и в електронен вариант където да са описани свойствата на различните дървета? Най-добре ще да е ако има и снимки, като атлас на дъски от различни дървета. Аз едно време бях гледал нещо подобно и даже си го бях маркирал в браузъра, обаче сега ми казва че не съществува подобна страница Ако някой може да сподели някоя работеща такава или пък книжка ... Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Юли 20, 2010 Отговорено Юли 20, 2010 Някой може ли да каже откъде мога да намеря липа за тяло. Живея в Бургас и търся нещо в този район. Цитирай
BassTraffic Отговорено Юли 20, 2010 Отговорено Юли 20, 2010 Информация за Липа не мога да предложа, но ако те интересува Елша и то извън Бургаски район, но в Бургаска област - мисля, че мога да предложа нещо. К. Димитров Цитирай
Recommended Posts