Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Малко продължение с едно ново интервю с Джийн Симънс. Той казва, че феновете убили рока. Аз не съм съгласен. Но и то е мое мнение. За мен маркетинга уби добрата музика, не феновете.

https://www.loudersound.com/news/gene-simmons-i-stand-by-my-words-rock-is-dead-and-the-fans-killed-it

• 5 months later...
Отговорено

Коя е добрата музика? Самите Кис са  били лоша музика в очите на майките от PRMC. Делата срещу Туистед и Джудас, да не би да са били защото музиката им е смятана за хубава? Погледнете диското от 80-те, което ние освирквахме. Дали сега има някой, който да не го харесва?

• 1 year later...
Отговорено

Признавам си, че към момента на пускане на тази тема и аз почти се бях отчаял, но вече имам надежда.

От 5-6 години насам нещата се случват във вярната посока. В момента съществуват проекти, заслужаващи внимание, които допреди 10-15 години бяха немислими. Доколко ще оживеят, зависи от всички ни.

• 5 months later...
Отговорено
На 26.09.2021 г. at 14:00, mikko написа:

Само година-две след като пуснах тази тема бях опроверган както от световните звезди с хитовете им през 2011-2014 така и от родни изпълнители като Графа, Михаела Филева и Рафи.

Ако 2005-2010 са били по-смотан период то 2011-14 бяха сууупер за слушане на радио без преувеличение. Най-добрия период за поп музиката след 1995-та. Но всичко е циклично и от 2015 насам пак не слушам модерно заради Дара, Гери Никол, Били Айлиш и подобни. Може би някой ден. :)

Всичко тече, сега се смея на своето мнение от 21-ва. Реално музиката от 2019-2022, а дори от последните две години, но в по-малка степен е по-хубава. Наскоро слушах така наречените хитове на Графа, Михаела Филева, Рафи, както и Кейти Пери и т.н. от периода 2010-2014, а дори от 2015 до 2017-18, ами за нищо не стават, изтрих почти всичко от въпросните години с изключение на няколко, сред които, учудващо и за мен California Gurls, Last Friday Night (T.G.I.F.), Somebody That I Used To Know, We Are Young и дори да ми се смеете Call Me Maybe (цигулките я спасяват от това да е тотален криндж).

Как съм могъл да слушам простотии като Александра Стан и Няма кво да стане не знам. Продукцията от началото на предишното десетилетие - 2010-2014 да речем звучи нелепо към днешна дата.

Може би просто вкусът ми се развива, но бози като всички хитове на Imagine Dragons и Blurred Lines са остарели супер зле, за "А дано, ама надали" да не говорим. Да, това са все комерси, но комерсите от последните 5 години наистина са по-читави от комерсите от преди 10-15 години.

Тук повторям и се съгласявам с мнението на Тропчо по-горе. Постът ми от 2021-ва беше от криворазбрана носталгия. Само защото си имал хубави моменти в дадена година не означава, че музиката, пусната през нея наистина е толкова хубава.

Отговорено

Рик Беато има добри клипчета по темата, периодично преглежда и анализира най-популярните песни и изпълнители. Принципно той е доста широко скроен и не е против новостите, даже доста често харесва откровени (според мен) бози. Щом и той казва, че е супер по-зле - зле е! ;) 

Отговорено

^ В едно от последните клипчета дето гледах солеше как някои заблудени хора си мислят, че Тейлър Суифт била по-голяма от Бийтълс, нищо че вторите са изобретили песните си, докато при тази мома идва всичко смляно и тя само пее. :) 

Отговорено

Тъз мома ако не беше що-годе симпатична никой нямаше да я е чувал.

Аз и досега като я споменат си мисля, че всъщност говорят за международната система за банкови разплащания... 😆

Един от доводите на Рик беше, че при Бийтълс 4 човека и са измислили и изсвирили всичко, включително са "измислили" сума ти неща и т.н. и т.н. А кака ти Пейпал, пардон - Суифт, има за една песен 5 композитора, 7 текстописеца, 4 микс+мастър+напудряне и от сорта (измислям си цифрите, де). Малко като във вица, дето коня свирел и пеел, а кравата само си отваряла устата... :D 

Отговорено

При директора на един цирк дошъл кандидат за работа. Той водел със себе си кон и крава:
- Добър ден! Ще ме наемете ли за дресьор? Обучил съм тия животни на страшни номера! Конят свири на акордеон, а кравата пее френски шансони!
Шефът на увеселителното заведение се намусил:
- Какви са тия глупости? Не ми губете излишно времето! Аз съм зает човек!
Новодошлият се засегнал:
- Ама, моля Ви се! Веднага ще Ви направя демонстрация!
Вихър! Пъструшке! Хайде, почвайте!
При тази команда, конят извадил акордеон. Застанал на задни крака. А с предните почнал да свири виртуозно на въпросния инструмент!
Кравата от своя страна изпяла най-известните песни на Едит Пиаф!
Директорът загубил ума и дума:
- Господине, с тоя номер ще напълним залата до пръсване!
Обаче, позволете ми да бъда откровен с Вас! Според мен - тук има някаква шашма!
Само между нас да си остане - каква е тя?
Дресьорът се захилил:
- Добре, де! Хванахте ме натясно! Всъщност, конят - и свири, и пее! А кравата - само си отваря устата!

Отговорено

Това за Тейлър Суифт не е баш така - много от песните сама си ги пише с един, двама най-много и то повече около аранжиментите. Сега дали на някой му харесват или не - е въпрос на вкус. То и сър Пол си признава тук таме откъде са гепили - но няма абсолютно нищо лошо - Бийтълс са си Битълс и са си ултрата на мегата на гигата както се казва :) Иначе мацката си е супер талантлива - няма как да е това, което е ако не беше. И самата тя никога не се е сравнявала с Бийтълс - а и ънкъл Рики чат пат се впуска в click bait съревнованието за някой събскрайбър повече....