Jump to content
Българският форум за музиканти

Friday Night At The Cadillac Club


kolio_k

Recommended Posts

Попадна ми този запис от преди няколко месеца. Записа е на живо от клуб, но мисля, че се чува добре ( освен баланса )

 

Friday night at the cadillac club

 

Надявам се да допадне на някого и приятно слушане.

 

П.С.

 

Всякакви коментари са добре дошли, включително критични ( те са най полезни )

 

П.С.2 На края след солото на сакса (този свири много) , в следствие на спиране на монитора, нещо не се получават 4ките :) , че даже и едва се усещам, че пича е подхванал темата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто нямам думи... Много е добро. Преди не бях чувал парчето, но съм сигурен че сте му направили изключителен кавър. Ако имаш още записи, пускай!

Редактирано от CursedSoul
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много яко включване на Кольо от втора пътека! Ако не си ти тази формация и целия концерт няма смисъл да съществуват. Много харесвам джаз, но много мразим духалки/клаксони. Та затова... :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Swiss Jazz Orchestra - Много сериозен бенд. А и предполагам че удоволствието е много голямо когато свириш с още 15-на човека на сцената. Много готино парче, а белия Фендър и той можел да свири джаз. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се радвам, че свирнята ви харесва, наистина е удоволствие да свириш толкова много и толкова добри музиканти на сцената.

 

Иначе това на записа не е белият Фендер, а Гибсън ЛП Стандард, но ако някой хвърли око в моя Спейс, има едно видео от преди 3-4 години, в което свиря същото парче със същия бенд ( погледнал се Илия-пак в тия) и той също се справя доста добре :godbless:

 

Занев=Президент :)

 

Baby Thomas ;) много , не ти е лесно иначе, ще трябва да избираш доста, че в то в джаза бая тръби има. Ама не се бой и те не харесват китаристи твърде :godbless:

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.С.

 

Всякакви коментари са добре дошли, включително критични ( те са най полезни )

 

П.С.2 На края след солото на сакса (този свири много) , в следствие на спиране на монитора, нещо не се получават 4ките :crying: , че даже и едва се усещам, че пича е подхванал темата

 

П.С. - Критични, ъъъ мъча се да измисля от висотата на собствената си некомпетентност, та: ако оставяш повечко паузи за по-голяма изразителност ще ми хареса повече, но ти както споменаваш другаде в момента си работиш в/у микротайминга и груува.

П.С.2 - Това мен не ме дразни, даже ми е приятно. Само дето много бързо се намести в темата, можеше още един -два такта да се направиш, че не си го чул. :hysterical:

 

Това го казвам с ясното съзнание, че не бих се справил и на една десета от това! Парчето и свиренето са :thumbs_up: ! :)

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за коментарите.

 

@Yotzzo

 

Наистина си напълно прав, що се отнася до много свирене и малкото паузи, аз много често (за мое съжаление) свиря така на живо и в случая не мога даже да се извиня с това, че работя за грув, защото тук просто си свиря :hysterical: . Но на сцената е така, не винаги човек може да направи най доброто, а и аз си имам тенденция да свиря повече отколкото трябва. Има време ще го израста :) Много ти благодаря за градивния коментар, такива са ми най полезни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коле - много добре!Swinging!

 

Въобще не ми липсват паузите тука. На това парче му ходи. В случая Колето свири "много" защото има много неща да каже. Това е една вечна битка в джаза - знчи саксофоните може да свирят по много а китаристите трябва да си пъцкат. Такива като ги чуя и директно включвам на пета и почвам да свиря 128-ни без паузи усилен до дупка. За всяко нещо си има и място и време. Ако е спонтанна импровизация и изълнителя е пил 6 кафета и има много да разказва, ми нека. Аз някой път свиря по 2 ноти на хорус а някои път айде да не казвам :) ... Кажете на Оскар Питерсън и Чарли Паркър да не свирят много ноти....

 

 

П.п:Саксофониста е трепач.

Редактирано от Tozi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Много ме кефи, че не се задоволяваш с многото, което можеш! :) Да станеш като Пат Матини и Франк Гамбале, че и отгоре ти пожелавам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви много ;)

 

Yotzzo

 

Недей, че после няма какво да уча и ще умра от скука. Така си ми е добре да си бачкам полека-лека.

 

Този

 

Гледаш ли след мен сакса как насипва ( много свири тоя пич, евала), а пък ние китаристите да се даваме ли, ама ха :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Този и ти си прав. Кольо искаше критика - измислих критика. :)

 

... Кажете на Оскар Питерсън и Чарли Паркър да не свирят много ноти....

 

 

П.п:Саксофониста е трепач.

Чарли Паркър между бесните пасажи прави паузи на най-неочаквани места. Едва ли защото просто му е свършил въздуха. Понякога съм се чудил дали харесвам повече свиренето или паузите му... ;) /шегичка, паузите са част от свиренето/

П.П. саксофониста верно е трепач.

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В имитирането на духовите инструменти най-трудно е да се имитират динамиките които при тях си идват натурално. Китарата е малко "плосък" инструмент в това отношение. Изисква се много концентрация и упражняване за да се доближи китариста до това звукоизвличане.

 

 

П.П: Коле няма да им се даваме на тея духачи и пианатори и барабанатори и т.н.-атори. ;):):rolleyes::ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.