Jump to content
Българският форум за музиканти

jazzyd

Members
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от jazzyd

  1. Трудно ми е да намеря думи за това което най-вече изпитах снощи. Толкова много музика от четирима велики музиканти - излезли и свирили почти 2 часа без излишни постановки и блясък - само музика. Струва си да се отбележи че Майк беше в изключително добро настроение - може би винаги е така, не знам. Най-вероятно ако всеки на неговото място има та възможноста да свири с такива хора ще е в такова настроение. Звука беше много балансиран - всичко се чуваше много добре - и когато свиреха тихо и когато имаше екшън. За отбелязване са соло изпълнението на Ришар Бона и дуета на Майк с Дейв - невероятно. Прави ми впечатление че когато свирят много добри музиканти от да кажем джаз музиката, звука винаги е без забележки. Малко за обстановката - клубна. Залата беше полупразна. На този концерт нямаше спонсор и така тълпите от -незнаещи защо са там - хора с покани ги нямаше. Така бяха останали предимно обичащите точно тази музика плюс едни хора дето много обичат да пляскат в такт с музиката, но както каза Бона - Thats not my groove man.... А i Mайк е много добър като продавач на сергия - разпродаде всички дискове които беше донесъл с радостни подвикавания - CEEEDEE's please, remember your mammy, granny - buy them CEEEDEE's - какво да кажа P.S. Някъде четох че на Дейв са му докарали сет Yamaha Phoenix, специално за концерта.
  2. Остават няколко часа само!!! Да загреем малко -
  3. Много готино! И поздравления за пеенето!
  4. jazzyd

    Dolemite , Scott Henderson

    Еееех голям кеф. Аранжимента е супер, а бенда наистина го бива - вече имахме удоволствието да го чуем преди време.
  5. Много готино и интересно парче. На живо (концерти) звучиш - не знам точно как да го обясня - много пълно, импровизациите са много интересни и всеобхватни и интерактивни.
  6. jazzyd

    Elegant Jam

    Здравейте, Предлагам ви един сравнително кратък бекинг, на който аз съм се пробвал преди време по странен начин . Дано ви хареса. http://www.4shared.com/file/246247815/5f74...r_impomptu.html - моя опит http://www.4shared.com/file/246241878/52f4...ly_elegant.html - бекинг
  7. Честито Кольо! Китарата изглежда невероятно, страхотна красота! В крайният резултат всъщост има много - музикант със голям опит и с определена идея за това какво иска, майстор който не прави компромис със работата си и едно чудесно приятелство. Е няма как да не се получи. Так се раждат легендите...дано!!!
  8. Swiss Jazz Orchestra - Много сериозен бенд. А и предполагам че удоволствието е много голямо когато свириш с още 15-на човека на сцената. Много готино парче, а белия Фендър и той можел да свири джаз.
  9. Невероятно добре звучи, толкова чист и дълбок звук. Страхотен инструмент. Има ли база за сравнение с Takamine-то или са просто твърде различни? Добрата акустична китара си е голяма тръпка, поне за мен.
  10. jazzyd

    Ехоо :)

    Зари, привет! Един съвет - не го мрази това даскало чак толкова . Иначе по една китара на почти всеки месец свирене си е постижение. Мисля че няма какво да те спре да си купиш китарата мечта - успех.
  11. jazzyd

    Claude J. Woods

    Концерта е супер! Често го слушам на аудио. Има страхотен фийл и атмосфера от началото до края.
  12. jazzyd

    Deep F

    Може ли цялото парче все пак, моля!!! Интересно ми е как се развива и как се стига до моментите които си оставил. Много готино парче!
  13. jazzyd

    Blues Duo

    Певеца е дълбоко от делтата на Мисисипи След "крава свири рок" и тази последна колаборация, кое ли ще е следващото ....
  14. jazzyd

    Malmsteen Jam

    kolio_k - Eee много благодаря . Направо си ударих г*** в тавана. Иначе, да китарата е много силна. През Guitar Rig все не мога да докарам добри нива и хубав баланс. Звука е през същия софтуер с присет, който се казва Pink numb Lead. Много ми харесва и на мен и го ползвам доста. За китарата няма да говоря каква е . А спокойствието е следствие от нивото умения
  15. jazzyd

    Malmsteen Jam

    "Together Petko with the men" - моя вариант с повече ентусиазъм отколкото умения http://www.4shared.com/file/105158125/1430...JM_try5cvt.html Само като си спомня че един от съфорумниците ни свиреше Малмстийн на акустична (много "качествена") Кремона .... Поздравления на всички забили до сега - I'm only dreamin'
  16. jazzyd

    Little Wing

    Малко ме е срам сред толкова добри музиканти, но както казва Кольо - това си е джем http://www.4shared.com/file/102080495/c2d0...lio_wing_3.html
  17. Благодаря на всички за коментарите и особено на тези които са пробвали споменатите модели. Реших да рагледам възможността за хубав Squier, поради факта, че често по-малките производители под шапката на голям такъв, запазват известна независимост в производство и развойна дейност, а в същото време използват наготово достиженията на фирмата-майка. Примери за това има в много сфери и различни бизнеси - и не толкова рядко малката фирма изкарва доста читав продукт, който надминава по качествени параметри еталона. В никакъв случай не смятам да се отказвам да имам Fender някой ден, а защо не и няколко други китари които харесвам. Още повече смятам да нямам предразсъдъци към Squier. Смятам да отделя известно време за проби на живо на различни инструменти и дай боже скоро да се похваля с крайния резултат.
  18. Обмислям покупката на по-качествена китара от тази, с която съм в момента. Определено съм фен на Фендър Стратокастър – форма , звук и т.н. Винаги съм си мечтал за Фендър китара и ако не си купя такава поне искам нещо близко с колкото се може по-малко компромиси и в главата ми естествено изникна марката Squire. След като почетох, потърсих и послушах си зададох въпроса – Евтин Фендър или скъп Squier? Моделите които разглеждам са Fender Strat Standard и Squire Classic Vibe Stratocaster® ‘60s. (Vintage Modified серията е също опция, но е с друг материал на тялото, макар че е по-скъпа и сигурно е не по-лоша) 1000лв. (колкото е най-евтиния Fender Strat) Все още ми се струват много предвид факта че свиря за собствено удоволствие, а Squire (Classic Vibe) е 550лв. което смятам че е напълно нормално за, що годе прилична китара. Всъщност никога не съм се съмнявал че оригиналния Fender си струва, само че при сравнение на спецификациите на тези 2 модела, едиствените разлики които откривам са: - адаптерите - мястото на производство Държа да отбележа че не съм свирил на нито един от тези два модела – пробвал съм различни други и от двете марки. И ми е ясно че трябва да пробвам преди да купя. Интересно ми е дали някой е сравнявал тези модели и какво мислите за възможността скъпите Squire Strat все пак да стават.
  19. Резултатите до тук, според мен доказват че разделения хамбъкър може чудесно да служи и за сингъл койл звук. Без да претендирам че съм толкова навътре в китарното познание за мен резултатите са много задоволителни - а не е ли всъщност нормално да се очаква разделен хъмбъкър да си звучи точно или поне толкова близо до сингъл? За мен е чудно че точно този модел Ibanez звучи толкова близо (за мен) до Фендърския звук. Може би Сатриани е търсил съзнателно това, той обича блуса. Други китари от които съм чувал много добър сингъл койл звук през разделен хъмбъкър са някои модели на PRS. Аз си мислех че при clean звук ще ми е по-лесно, но не се оказа така. Пък и не на последно място едва ли тия 2 китари ще звучат така близо (пак според мен) независимо кой свири на тях. Няма да си променям мнението че 1 е Фендъра - и много ще се радвам да съм познал - а не, ще е поредния урок от Кольо.
  20. Според мен N1 е Фендър. Около 1.12-15сек. от записа се чува онова (според мен) характерно звучене на сингъл (или може би дори само при Фендър) звучене.
  21. Малеееейй!!! Браво и на двамата! Страхотно! Дамата Българка ли е?
  22. Кольо, това парче е още едно доказателство че развитието в музиката продължава, както и съществуването и изграждането на нови забележителни музиканти. За мен не е чак толкова страшно -но все пак имах едно наум след толкова предупреждения - даже смятам че си е съвсем в тона на един фест и представено пред музикално грамотна публика би могло да носи само положителни емоции. На мен ми хареса страшно много особено драматичния обрат в средата и нестандартния начин на импровизация на вокала. Поздравления !!! И да пускаш още твои неща.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.