kolio_k Публикувано Февруари 14, 2010 Публикувано Февруари 14, 2010 Попадна ми този запис от преди няколко месеца. Записа е на живо от клуб, но мисля, че се чува добре ( освен баланса ) Friday night at the cadillac club Надявам се да допадне на някого и приятно слушане. П.С. Всякакви коментари са добре дошли, включително критични ( те са най полезни ) П.С.2 На края след солото на сакса (този свири много) , в следствие на спиране на монитора, нещо не се получават 4ките , че даже и едва се усещам, че пича е подхванал темата Цитирай
MiroLambov Отговорено Февруари 14, 2010 Отговорено Февруари 14, 2010 (Редактирано) Просто нямам думи... Много е добро. Преди не бях чувал парчето, но съм сигурен че сте му направили изключителен кавър. Ако имаш още записи, пускай! Редактирано Февруари 14, 2010 от CursedSoul Цитирай
zanev 70 Отговорено Февруари 14, 2010 Отговорено Февруари 14, 2010 ..... правилния надпис ... така де ... рано или късно всички ще го разберем..... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 14, 2010 Отговорено Февруари 14, 2010 Много яко включване на Кольо от втора пътека! Ако не си ти тази формация и целия концерт няма смисъл да съществуват. Много харесвам джаз, но много мразим духалки/клаксони. Та затова... Цитирай
jazzyd Отговорено Февруари 15, 2010 Отговорено Февруари 15, 2010 Swiss Jazz Orchestra - Много сериозен бенд. А и предполагам че удоволствието е много голямо когато свириш с още 15-на човека на сцената. Много готино парче, а белия Фендър и той можел да свири джаз. Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 15, 2010 Автор Отговорено Февруари 15, 2010 (Редактирано) Много се радвам, че свирнята ви харесва, наистина е удоволствие да свириш толкова много и толкова добри музиканти на сцената. Иначе това на записа не е белият Фендер, а Гибсън ЛП Стандард, но ако някой хвърли око в моя Спейс, има едно видео от преди 3-4 години, в което свиря същото парче със същия бенд ( погледнал се Илия-пак в тия) и той също се справя доста добре Занев=Президент Baby Thomas много , не ти е лесно иначе, ще трябва да избираш доста, че в то в джаза бая тръби има. Ама не се бой и те не харесват китаристи твърде Редактирано Февруари 15, 2010 от kolio_k Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 15, 2010 Отговорено Февруари 15, 2010 (Редактирано) П.С. Всякакви коментари са добре дошли, включително критични ( те са най полезни ) П.С.2 На края след солото на сакса (този свири много) , в следствие на спиране на монитора, нещо не се получават 4ките , че даже и едва се усещам, че пича е подхванал темата П.С. - Критични, ъъъ мъча се да измисля от висотата на собствената си некомпетентност, та: ако оставяш повечко паузи за по-голяма изразителност ще ми хареса повече, но ти както споменаваш другаде в момента си работиш в/у микротайминга и груува. П.С.2 - Това мен не ме дразни, даже ми е приятно. Само дето много бързо се намести в темата, можеше още един -два такта да се направиш, че не си го чул. Това го казвам с ясното съзнание, че не бих се справил и на една десета от това! Парчето и свиренето са ! Редактирано Февруари 15, 2010 от yotzzo Цитирай
Janick_Gers Отговорено Февруари 15, 2010 Отговорено Февруари 15, 2010 Ехееее евала човек, много яко се е получило и солата са ти много яки! Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 15, 2010 Автор Отговорено Февруари 15, 2010 Благодаря ви за коментарите. @Yotzzo Наистина си напълно прав, що се отнася до много свирене и малкото паузи, аз много често (за мое съжаление) свиря така на живо и в случая не мога даже да се извиня с това, че работя за грув, защото тук просто си свиря . Но на сцената е така, не винаги човек може да направи най доброто, а и аз си имам тенденция да свиря повече отколкото трябва. Има време ще го израста Много ти благодаря за градивния коментар, такива са ми най полезни. Цитирай
Tozi Отговорено Февруари 15, 2010 Отговорено Февруари 15, 2010 (Редактирано) Коле - много добре!Swinging! Въобще не ми липсват паузите тука. На това парче му ходи. В случая Колето свири "много" защото има много неща да каже. Това е една вечна битка в джаза - знчи саксофоните може да свирят по много а китаристите трябва да си пъцкат. Такива като ги чуя и директно включвам на пета и почвам да свиря 128-ни без паузи усилен до дупка. За всяко нещо си има и място и време. Ако е спонтанна импровизация и изълнителя е пил 6 кафета и има много да разказва, ми нека. Аз някой път свиря по 2 ноти на хорус а някои път айде да не казвам ... Кажете на Оскар Питерсън и Чарли Паркър да не свирят много ноти.... П.п:Саксофониста е трепач. Редактирано Февруари 15, 2010 от Tozi Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 15, 2010 Отговорено Февруари 15, 2010 ^ Много ме кефи, че не се задоволяваш с многото, което можеш! Да станеш като Пат Матини и Франк Гамбале, че и отгоре ти пожелавам! Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 15, 2010 Автор Отговорено Февруари 15, 2010 Благодаря ви много Yotzzo Недей, че после няма какво да уча и ще умра от скука. Така си ми е добре да си бачкам полека-лека. Този Гледаш ли след мен сакса как насипва ( много свири тоя пич, евала), а пък ние китаристите да се даваме ли, ама ха Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 15, 2010 Отговорено Февруари 15, 2010 (Редактирано) @ Този и ти си прав. Кольо искаше критика - измислих критика. ... Кажете на Оскар Питерсън и Чарли Паркър да не свирят много ноти.... П.п:Саксофониста е трепач. Чарли Паркър между бесните пасажи прави паузи на най-неочаквани места. Едва ли защото просто му е свършил въздуха. Понякога съм се чудил дали харесвам повече свиренето или паузите му... /шегичка, паузите са част от свиренето/ П.П. саксофониста верно е трепач. Редактирано Февруари 15, 2010 от yotzzo Цитирай
Tozi Отговорено Февруари 15, 2010 Отговорено Февруари 15, 2010 В имитирането на духовите инструменти най-трудно е да се имитират динамиките които при тях си идват натурално. Китарата е малко "плосък" инструмент в това отношение. Изисква се много концентрация и упражняване за да се доближи китариста до това звукоизвличане. П.П: Коле няма да им се даваме на тея духачи и пианатори и барабанатори и т.н.-атори. Цитирай
Recommended Posts