brashkov Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Ако не разполагаш с особен бюджет, си купуваш процесор, на който ще си играеш дълго време, докато стигнеш до искания звук. Че няма ли скъпи процесори? Цитирай
Бицев Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Ето един отговор, който никой не спомена, но може да 'има хляб': нито камиончета, нито 'процесор' (в смисъла в който се дискутира дотук). Нито дори скъп лампов усилвател и т.н. Вместо това: Компютър с някой от многото софтуерни симулатори - дава ти всички най-известни камиончета дето никога няма да си купиш, и избор лампови усилватели и кабинети и практически най-богатия избор от най-добри звуци (по-добро е само колекция от истинските имитирани устройства, която би ти струвала 40-50 хилядарки). Ако компютърът е лаптоп (те сега поевтиняват всеки ден, а други почти няма), може даже да се свири на живо с такава комбинация. Е, не можеш да го риташ и трябва да внимаваш с въздушните шпагати и други guitar-hero подскоци.. А пък ако свириш повече в къщи, отколкото навън - не се замисляй! Цитирай
Yo The Real Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Че няма ли скъпи процесори? Има, но ако ще си купуваш скъп процесор, по моята логика, то ще имаш пари, с които да си купиш педалчета. Просто процесорите са по-икономични. Цитирай
bratmito Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Така като слушам оставам с впечетлението ,че от този процесор ще ползваш замо драйва и при това само един от тях и най-много ривърб/дилей/EQ.(може и да греша,поправи ме ако е така). В този случай камионче би бил по-добър избор,а най-добрия да си спестиш парите за наистина добър усилвател.И най-хубавия дисторшън да си вземеш ако го пуснеш в усилвател за 100 лв. ще звучи отвратително. Лично аз бих избрал да свиря със Squier включен в Marshall JCM800/да речем/ отколкото с Fender включен във Fender FM15 ,ако усещаш на къде бия. Цитирай
daniel.hristov Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 (Редактирано) Малко стандартно мнение на тема как се прави хубав звук: - Wah/volume pedal/booster/distortion - пред усилвателя - хубав преамп - нужните реверби, дилеи, модулационни ефекти и прочее начини да си олигавиш звука се ръгат в loop-a (предпочитам в паралелен loop за да остане и от "чистото месце" след олигавянето но си има и доста смислени варианти с сериен). - хубаво стъпало + говорител При това положение ако ще вкарваш процесор мястото му е в луупа. Поне за мен само с процесор е доста лоша (и опасна за свиренето) схема (сигурно има и добри решения ама съм си твърдоглав). Ако ще водим войната процесор срещу камиончета в луупа - процесорите май предлагат по-приемливо съотношение цена/качество. Иначе по принцип съм на мнение че колкото по-малко ЦАП/АЦП комплекти имаш между китарата и ухото толкова по-добре, ама си трая за комплектите на процесора и звуковата карта щото и парите не ги печатам аз (ако аз ги печатах се сещам за два-три камиона които бих ръгнал в луупа ама заедно биха стрували колкото кадърен лампов усилвател). Изобщо камиончетата са си хубава работа ама трябват хубави камиончета; ако наръгаш един куп нискокачествени пластмаси приличен звук ще има само на bypass. Предвид нещата които си написал: (Не знам защо) но реших че търсиш по-твърд саунд. Не вярвам да свириш на сингли и да имаш толкова голям проблем с шума че да ти трябва noise reduction (е ако нещо шуми много - махай го или го поправяй). По-добре да вкараш микровълнова печка в чейна. Откъм тресня също си мисля че доста усилватели (не непременно на безумни цени) могат да те накарат да изхвърлиш Metal Core-а. Абе вкратце- търси си як амп. Редактирано Ноември 9, 2009 от daniel.hristov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 (Редактирано) Има, но ако ще си купуваш скъп процесор, по моята логика, то ще имаш пари, с които да си купиш педалчета. Просто процесорите са по-икономични. A от какъв зор да си купуваш множество педалчета(ако ще ползваш много), вместо да си купиш скъп процесор, тогава? Мислиш,че педалчетата са специални с нещо ли? Или просто за да можеш да си скапеш повече звука от множеството навързани(най-често електронни) байпас схеми, както и да трябва да мислиш слециални захранвания, за да се избавиш от граунд лууп проблеми и брумове? Редактирано Ноември 10, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Slacoth Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 Ако между "да имам или да бъда" приоритет е свиренето а бюджета не е достатъчен за добър амп, тогава хорус, дисторшън и дилей са достатъчни за най-използваните бленди.Еквалайзер, изпълнен като камионче е безсмислен, при наличието на толкова дистъри с паметричен еквалайзер. Аз свиря с процесор (чудесен процесор), но ако бях богат щах да го заменя с лампово кубе и уа педал. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 ...Лично аз бих избрал да свиря със Squier включен в Marshall JCM800/да речем/ отколкото с Fender включен във Fender FM15 ,ако усещаш на къде бия. Абсолютише!!! ...Еквалайзер, изпълнен като камионче е безсмислен... Как, бе?!?!? Чудно е, за да ритнеш до 11. Ей го на Том Морело... Цитирай
Slacoth Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 Може би, но Том съм сигурен, че не го рита в 15 ватов Фендер (примерно). Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 8, 2010 Отговорено Май 8, 2010 Процесора сигурно е добър за домашно свирене,за на живо е мазня,е повечето тук си свирят в къщи - всеки си прави сметката. Цитирай
BlueZone Отговорено Май 9, 2010 Отговорено Май 9, 2010 Да си кажа и аз моето: Имам процесор, който е по-скъп от кубето ми, което е Marshall с чудесен драйв и вграден аналогов (spring) reverb. Това, което мога да кажа, че процесора го ползвам само за репетиции или за непретенциозни лайвове, когато не ми се мъкне кубето. Вкъщи може и да звучи прилично тоя процесор, обаче в банда, особено когато се състои от 9 човека, китарата просто изчезва, освен ако не се набичи на макс, така че да пречи на всичко останало. Така че, ако човек ще свири сериозно и не ползва кой знае колко ефекти, най-добре да си инвестира в един читав амп и да не се занимава с глупости. Ако ще си свири вкъщи - да си купува един Guitar Rig с педалиера и тва е. Цитирай
Yves Отговорено Май 9, 2010 Отговорено Май 9, 2010 Аз понеже не съм го изпитвал на свой гръб и не мога да си го представя защо се получава така, някой би ли пояснил на какво се дължи това потъване в микса при цифровизирания звук? Цитирай
Heartman Отговорено Май 9, 2010 Отговорено Май 9, 2010 (Редактирано) ^ Сигурно има начин да излезе,защото всичко е все пак въпрос на еквализация и ниво. За или против процесорите и камиончетата е интересна тема,но според мен един добър процесор е доста скъп.С евтини няма смисъл освен ако не си чешеш вкъщи,но пък за вкъщи е готин и софтуера.Иначе след като разкарах процесора и като си накупих готино комбо с готини камиончета,се накефих най много на звука си въпреки че не свиря с някви много маркови и скъпи китари.Дори вкъщи на тихи нива е по-яко от процесор и софтуер.Процесора е готин,за китаристи които свирят разнообразни парчета или с различни формации и им трябва версателност и много ефекти.Ако обаче си свириш в определен стил не ти трябва повече от уа,драйв,чиста бленда и най-много хорус и ривърб/дилей. Редактирано Май 9, 2010 от Heartman Цитирай
TONY Отговорено Май 9, 2010 Отговорено Май 9, 2010 Карай, няма нужда от обяснение. Може всеки да каже нещо и да е прав за себе си. Може да опрем да динамика при единият и при другият тип, това, че едните изкарват четни, а другите нечетни хармоници. Някои пък си правят добър звук с процесор. Аз бих свирил с проц - примерно на Ямаха ДГ, Дигитек Велв, Корг Ремс, Бос. Поне в момента съм с педалиера на бос, единият драйв ми е по Кийли моднат, другият сток(звучи на 6 и не виждам смисъл да се модва, аржентинеца, китарист на Стинг и той го ползва немоднат). Флейндж, хорус и дилей и захраващо-байпасващо педалче. Всичко на Бос и в падалиера на Бос - вкл към Пиви Джо Сач глава на клийн и съм супер доволен. Другият китарист е с Корг 1500 проц и пак звучи ОК. (пуснал е семли и записи във форума) Значи, кой както го кефи и с каквото разполага. Освен тези варианти има още, но излизаме от питането на темата. Имам и гитар риг в компа - общо взето ми е забавление. Но предпчитам да свиря с амп , с или без нещо вкл към него ( ефекти или проц) Цитирай
Recommended Posts