Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• 2 years later...
Отговорено (Редактирано)

Fractala e нещо уникално , който се позаинтересува повече ще се съгласи смен , въпреки че всички го оплюхте , но е въпрос на вкус с какво ще свириш де нормално е да сте скиптични и аз бях , но след като с него започнаха да свирят Вай , Петручи и куп други се замислете защо. Тази рак джаджа за тези пари ви дава не 1 AMP а 30 ,айде сега умножете 30 по 2500 средно да видим кое е по-скъпо. Пак искам да подчертая ,че е въпрос на вкус какво ще ти е оборудването. 90% от бандите които слушам свирят на лайв и записват в студио с Axe - Fx (не ми се изброяват ) В бъдеще виждам своята техника в два варианте :

ENGL INvader или вторият който ми се вижда доста по-смислед Axe-fx + VHT power amp + cabinet 4x12 !!! За мен няма нищо по удобно и практично , да си сложа в сака всичката техника от която имам нужда и да ида в студиота и просо да записвам вместо да разнасям усилватели , кабинети микрофони ... в това развиващо се технологчино бъдеще съм на 100% убеден ,че лампите ще бъдат изместени от точно този тип ефекти просто са п- удобни и звучат по-добре от истински ампове , ето и няколко доказателства :

за мен разликата е в позла на Ахе fx , замислете се колко също ви олеснява мастеринга и многобройните дни и седмици прекарани в въртене на микрофона пред кабинето и въртене на копчета , докато си кажеш аааа ей така искам да ми звучи китарата на записа :godbless: . И все пак всико е въпрос отново подчертавам на вкус !!!

Редактирано от chalgasucks
Отговорено

Не знам ама примерите, които си дал на мен ми звучат като шума от някой строеж като режат винкели с ъглошлайфа. Нищо лично, но не е това начина на свирене, който да определи безусловно качествата на една апаратура :) Във втория пример дори в този избичен на макс "джъ-джъ" звук се усеща пластмасата и загубата на динамика от страна на процесора.

Горе казаха най-точно решението - за тези пари ще си вземеш страхотен лаптоп, набор от всички (лицензирани и купени) ефекти от които имаш нужда, аудио интерфейс, че и някой друг бутиков педал.

Отговорено

^ То ако беше така,Петручи,Вай,Бродерик,Абаси,Бълб (всъщност цялата банда Перифери),Ред Сийс Файър и още много други знайни и незнайни дзверове нямаше да се набутват с пари за Акс ЕфЕкс.

Иначе лично аз за толкова пари ще си купя поне 2 ампа втора ръка с 2 кабинета и нека се мъча с теглото им :P

Отговорено

За мен продължава да е непонятно как гледайки филмче на компа човек заключава, че се губи динамика....откъде знаеш...колко динамично се свири....о.0

Отговорено

Only time wiil tell.

Първо, някой изръси ли се 1,5 - 2 к гущера за ново?

Остана ли доволен от инвестицията си?

Ако не ме лъже паметта, май едно такова се продаде от съфорумник за около 1000 лв.( не се ангажирам с конкретна сума)

Вероятно до края на годината ще видим и за 800 лв.

Все пак прогнозата ми от 200 евро все още е мираж. Може би след още две години.

Смея да твърдя, че съм бил прав, като съм казал, че е било чешане на езици/клавиатури.

Девелюейшъна, говори достатъчно в моя полза. Или греша?

Отговорено

Вероятно те лъже, освен ако някой не е бързал страшно много.

По щатските форуми цената на старо на Axe FX Ultra е 1200-1400$.

http://www.rig-talk.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=116095&hilit=axe+fx+ultra

Освен това, пак не мога да разбера нещо - няма никакво значение какво се харесва на мен например или на някой друг. На който му харесва и му е удобно да си го използва с удоволствие и това е.

И мен ме кефи най-много Marshall с Master Volume поне на половина през 4х12", но проблема е, че около него трудно се живее, въобще не говоря за проблеми със съседи и терминиране на случайно преминаващи улични котки - просто си е адски шумно :)

Отговорено

Аз пък виждам, че всички наблягате на симулациите, а този процесор има и чудесни ефекти. В този ред на мисли не може изобщо да се сравнява с Кемпер-а за момента.

Отговорено

Да, понеже не ме е интересувал особено, не съм се старал и да запомня точно.

Може да е било 1300 за ултра версия, може 1000 за стандартния.

Не съм твърдоглав ( поне не прекалено) и вероятно бих си променил мнението в положителна посока.

Относно изтъкнатите предимства, а именно компактност, лесна преносимост, много възможности.

Но както обсъдихме в друга тема, първо бих избрал другото устройство ( за което се сети веднагически)

а има и още един изцяло лампов много модулен вариант, на който вече съм се спрял.

Отговорено

musicman, и отново, мисля си, че в една инвестиция, свързваща употреба на VST, можеш да имаш много по-голям набор от ефекти. от най-разнообразно качество.

Yves, просто се чува - в звука от кубето на втория клип се чува идеално "силата" с която човека удря струните, докато другото е напомпано и безхарактерно. И пак - мое мнение - аз казах, че изобщо и двата примера не са достояние за китарен звук, а за строителен обект, но всеки с вкуса си :) Такъв ъглошлайфски звук обаче сигурно може да се изкара и със зуум 505.

рахата, може да поогледаш youtube за интервюта, където тия въпросните сами признават, че е "криза" и не свирят с пластмаси по тяхно желание. Наскоро гледах едно интервю със Сатриани, където обясни, че е принуден да мине на Маршал и възможно най-стандартния 4х12 за да може като го пращат на гигове да си наема локално колони, щото били най-разпространени. Е, с изкривена уста измънка, че имало страхотен звук и всичко останало, ама все пак подписите, които е сложил предполагат това. Стига сте вярвали във феи :)

Отговорено

chalgasucks, за позициониране на майкове и т.н. могат да отидат седмици, но за ръчкане на всички настройки в АхеФХ ще отидат години, вервай ми!!! :D

Аре да си го купува най-сетне някой в БГ, че да видим има ли общо с китарен звук изобщо. Клипчета в Ютюб и на кое величие му го мъкнат в 12U рак-а не са критерий според мен... :P

Отговорено

За мен един от критериите е, че добрите блусари тука дори не си правят труда да кажат мнение по темата :) Иска ми се да чуя как ще обади това "чудо" на съвсем лек крънч - там, дето се спъват всички процесори и транзистори без изключение.

Отговорено

Абсолютно подкрепям Baby Thomas - вече по все повече форуми чета, че въпреки всичките си предимства AxeFx изисква страшно много бъзикане, за да докара супер звук. Даже гледах документалния филм за последния албум на Мешуга и пичовете казаха, че са предпочели използването на VST-плугини, защото AxeFx ги подлудява с всичките си възможности. Много други се завръщат към ламповата апаратура по същата причина - от бъзикане не ти остава време за свирене.

Не ме разбирайте погрешно - ако имах парите бих си го купил веднагически, ама ...

Иначе в една друга тема за същия процесор някой съфорумник спомена, че го има.