Jump to content
Българският форум за музиканти

<!> Всичко за PА сериите на Korg


CyberGene

Recommended Posts

Поредния проблем с PA600...забива в при работа с mp3...никъде в упътванияна не съм срещнал какви са изискванията за mp3. На практика се оказва че има значение но какво е то аз незнам...Знам само че клавира забива при ползване на mp3...Кога и защо го прави незнам..знам че бутона стоп спира да действа и неможеш да пуснеш друго mp3.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • Отговори 829
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

а на колегата дето са му куци органите и пианата да му кажа само едно "И наи модерната техника в ръцете на индианец е купчина желязо"  сега съм с ПА-800 и то от доста години вече преди това имах ПА-80 по преди ИС-50 и не съм имал проблеми със звук на нито един от тях докато не мога да кажа същото за Ямаха и Роланд Техникс  Касио и всички подобни детски инструменти ПА серията ти дава много големи възможности за настроики ,ефекти ,семпли ПСМ-саунди и какво ли още не така че преди да се коментира еднин инструмент би трябвало да го познаваш поздрав на всички Колеги аз съм Янко от Враца

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Лоримар ,забелязах че използваш корг па 50 .Бих изкал да те поразпитам малко за този модел че го имам от скоро  :):).Ако може да ми дадеш нещо за връзка с теб извинявай за притеснението .Мерси предварително :):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър е клавира, ползувам го вече 4 год. не ми е правил никакви проблеми! Какъв е твоят с флопи или с SD карта? :Piano::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СД е ,ама се чудя дали да не го сменя за ПА 500 или ПА 600 , Чудя се не сам свирил до сега на тях и не знам дали ще има особенни промени по саунда ,на ПА 50-ката саунда е много добър. А да попитам някои знае ли как се поръчва от официалния саит на корг и колко струва па 600/500 там :):) :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.korg.co.jp/English/Distributors/list.php?keyword=B 
на този сайт можеш да видиш , че има вносител на Корг за България.


А тук можеш да ги погледнеш в Онлайн магазин:
http://rockshock.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=123&category_id=57&option=com_virtuemart&Itemid=53&lang=bg

http://rockshock.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=813&category_id=57&option=com_virtuemart&Itemid=53&lang=bg



Надявам се да съм бил полезен :) 



Поздрави


Евгени 



 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Някой знае ли как и дали Korg PA500 може да възпроизвежда само ритъм и стояща хармония? С изключване на бутона ACOMP.  спира аранжимента, но за съжаление и лежащата хармания, която е запаметена като звук LOW в лява ръка.

 

Идеята е да започна песен /например Димитрия / само със соло, ритъм и стояща хармония, а след първото отсвирване да активирам пълния ритъм с бас и останалите части на акомпанимента. Нещо просто и логично, което със стария ми клавир Yamaha PSR A1000 не беше никакъв проблем.  Притеснявам се, че инженерите на KORG са пропуснали да вградят тази функция в Pa500, а това би бил голям недостатък.

 

Благодаря предварително за отговора по отношение на този и други инструменти в Pa серията! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно, Тони, с прилагане на тоя трик, става, ама..изнасилена работа. Със соло трака за барабаните изчезва другата част на ритъма - перкусиите, изобщо не e като хората. 

Пак повтарям, при YAMAHA с изключване на бутона ACOMP /намира се съвсем близо до клавиатурата, над първа октава/ целия ритъм остава, остава непокътната и стоящата хармония. Още нещо за което се сещам сега и ме тормози въпреки цяла година свикване, е абсолютно неподходящото място на бутона SYNCHRO STOP при Pa500. Специалистите са го поставили далеч надясно, след средата на клавиатурата и бързото му достигане с лява ръка е  кошмар. Виж, при Pa800/Pa2ХPRO е друго нещо. Съжалявам за отклонението, но....за сметка на привлекателния борд, комерсиалното звучене, добрите бленди /само определени чалгаджийски, но в никакъв случай китари и пиана/, от практична гледна точка - за живо свирене, тоя KORG е силно орязан в сравнение с бившия ми компактен и лек за работа клавир.     

Редактирано от Goshev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.