Jump to content
Българският форум за музиканти

Apple&VSTI

Members
 • Posts

  96
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Apple&VSTI last won the day on April 13 2018

Apple&VSTI had the most liked content!

About Apple&VSTI

 • Birthday 01/03/1974

Previous Fields

 • Инструмент
  KORG PA2X PRO

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

604 profile views

Apple&VSTI's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

26

Reputation

 1. Има много писано по тази тема от мен и колегите в този раздел на форума , както и много сравнения между моделите на KORG PA-серията, просто отдели време и изчети всичко и ще си отговориш сам на всички въпроси. Разбира се че има смисъл.
 2. Струвал е наполовината от това,което твурдиш, ама нов през 1981г. Manufacturer Roland Dates 1978 - 1981 Price US$2,895 GB£1,810 JP¥385,000 Technical specifications Polyphony 4 voices Timbrality Monotimbral Oscillator 1 VCO + 1 sub-oscillator per voice LFO 1 triangle/square/sawtooth/reverse sawtooth Synthesis type Analog Subtractive Filter 1 resonant lowpass, 1 highpass Attenuator 2 ADSR Aftertouch expression No Velocity expression No Storage memory 10 presets/8 user patches Effects chorus Input/output Keyboard 49 keys External control None
 3. Пластмасови тапи, поставени на местата където са били предвидени евентуално бутохи,фнезда за жакове,рибон-контролери,дисплеи и други за евентуални доработки на инструмента, или пък евентуално за друг модел инструмент , използващ същият корпус.
 4. За Па800 и Pa2x Pro има най-голям избор и разнообразие и стават единия на другиа и обратно
 5. Сетове - бол из нета - слабо си търсил колега .
 6. за Миди клавиатурата е ARTURIA Keylab 61 , и всички мълчиме.....
 7. По-добре PA800 и то в пъти по-добре .
 8. Съвета ми е да му заредиш Factory_Reset файла, за да зачисти всичко в Юзъра , и след това начисто да му заредиш някой качествен читав сет, ако това не оправи нещата, значи, клавира има хардуерен проблем, дано не е така и човека,който ти го е продал да не се е отървал от него именно и точно по тази причина - Pa800 са известни с дефекти по Main Board-да. Никога не трябва да се зареждат цели сетове върху стар сет, преди да се занули и изчисти всичко юзърско предишно - обикновенно и това също води до описаната от теб ситуация. В текущият сет могат да се изтриват и заместват само стилове и бленди, без да се налага изтриване на всичко, но цял сет върху стар сет - НЕ ! Успех.
 9. Не повече от 1 минута зарежда Pa800 , готов за работа.Според описаното от теб клавира има проблем или с Рам-паметта, или е за преинсталиране на ОС. Дано не е само по-сериозен проблема с буфер-рам-чиповете на основният борд, зашото това вече е сериозен проблем и се решава с 5-600лв. Поздрави.
 10. Вероятно имаш проблем с основната платка на клавира, по-точно нещо не дефектирало, а за презапояване. Търси Гената Младенов във Фейсбук и се свържи с него, той е майстор на по-високо ниво от тия, които сменят само копчета,гумички,клавиши и пружинки и се занимва с ремонти от високо ниво на сложност.
 11. Моят съвет е да гледаш от PA300 нагоре PA300,PA600,PA900, или ако се намери PA800 читав за добри пари е най-добре и това е твоят инструмент. PA500(уникален боклук(може би най-големият правен от KORG някога с гадна клавиатура и какво ли още не...) , PA50,PA60,PA80 направо няма смисъл да разсъждаваш върху избора им - просто няма смисъл от всякъде погледнато накратко - морално остарели 20 годишни ,със смешно не-актуално звучене,гадни дисплей без тъч-управление и вероятно изамортизирани до разпад от един господ знай колко много свирене.
 12. Да така е колега,правилно си се ориентирал - на Pa3x пружините са по твърди - някои колеги ги разпъват за да имат по-малко обратно усилие - но това не е добър вариант, тъй като не могат абсолютно-еднакво да се разпънат всички и от там после има разлика и в твърдоста между всички клавиши. Относно така наречената "Черна клавиатура" за бързо свирене на сола на Джема Музик - представят я като същата на Pa1x,дори и като по-добра от нея(което въобще не е така) - това не е клавиатура на най-добрият производител на клавиатури FATAR Italy, а някаква клавиатура-китайка,която няма нищо-общо с оригинала. Понеже съм ги пипал и сравнявал всичките клавиатури, в твоят случай моят съвет е да си намериш оригинална от инструмент свалена или от Pa1x или от Pa800 - от тези 2 клавиатури единствено по-пъргава и по неизморяваща пръстите е тази на KORG M3(която,обаче в твоят случай не ти върши работа за Pa3x).
 13. Тук във форума има доста изписано по темата PA600 vs PA800, но все-пак обобщено набързо и накратко: Зависи от музиката,към която си се ориентирал да свириш най-вече.PA600 е по-нов модел с малко по-модерно звучене,но като изработка на клавиатурата и като цяло не е нищо впечатляващо - ако ще свирите класическа,поп,джаз или електронна музика вземете него. PA800 е доста качественно изработен за инструмент, който е с отлична на реакция и динамика клавиатура,отлично звучене - по-подходящ за свирене на българска народна музика и всякаква балканска музика характерна с по-бързи сола,орнаменти и украшения.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.