Jump to content
Българският форум за музиканти

Goshev

Members
  • Мнения

    39
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Goshev

  1. Колега, Langoff, не е трябвало да купуваш такъв инструмент! Обзалагам се, че не само бутоните, но и целият му външен вид, е съсипан. Очевидно е бил в ръцете на абсолютен хамалин. Казвам го съвсем отговорно, защото след 4 години и половина редовна домашна експлоатация, моя Pa3X, с който се разделих преди седмици, нямаше нито един намек за употреба, да не говорим за счупено, или хлътнало. Ако не ти се слуша конско, ето ти и съвет по същество: Гената, така го наричат, е прекрасен майстор (и музикант естествено), който преди години работеше в сервиза на Gemamusic - София и смени 1/3 от бутоните на моя Pa2X Pro. Сега работи на свободна практика. Мога да дам телефон за контакт на ЛС. Иначе препоръчвам сервиза на Gemamusic в столицата, или на MCI - Благоевград.
  2. Като допълнение пускам последната версия преди да се разделя с клавира, както и допълнителни банки със стилове (поради ограниченото пространство от само 64 позиции), готови за зареждане и ползващи звуци от същия сет. Естествено, последния сет в голяма степен покрива горе посочените. Algoshev_04_05_2014.SET.rar Algoshev_STYLES.SET.rar Algoshev_STYLES1.SET.rar Ето още нещо за Pa500 от мои колеги, също добра основа за надграждане и развитие. JULIAN_NEW.SET.rar Iwo_16.04.2013.SET.rar
  3. Асане, благодаря за оценката! Разбира се, че може. Забравил съм точно кой ъпдейт на сета съм ти дал, защото до самия край - м. май 2014 г., добавях и редактирах по нещо. Пусни го, аз също ще проверя какво имам и ще дам линк към него в DOX-a.
  4. Elfish, респект! Нямам музикално образование, нито дори един час при учител, но както добре го каза, нося музиката в себе си и това гарантира непреходността на моето увлечение и страст. Удоволствието да възпроизвеждаш хубава музика на класен инструмент е като водовъртеж. Той ни въвлича в една безкрайна поредица от търсене, задоволяване и нови копнежи. Тъй като не сме деца, а мъже и играчките ни все по-скъпи, вярвам, че всеки един от нас-любителите, цени придобивката си и се гордее с постигнатото. Нещо повече, копнежите не са капризи, а осъзната потребност и постигането им става с цената на много лишения. Затова трябва да се подкрепяме и да сме особено признателни на хората, които ни дават рамо, дори само с разбирането и благословията си при задоволяване на музикантската страст.
  5. Добре юнаци, Първия си клавир закупих през есента на 1999 г. – YAMAHA PSR340. Само седмица по-късно, осъзнал прибързания избор, върнах същия в магазина и се споразумях за замяна. Понапънах се и взех следващия модел в любителската серия – YAMAHA PSR540. После се кротнах, така започна същнското учене. Изядох ръководството с кориците, свирех почти всеки ден, създавах стилове, редктирах песни, записвах мои изпълнения. 2004г. преди Коледа продадох инструмента на мераклии от Сандански – непокътнат с цялото оборудване.....Последвалата пауза ме потисна, но целта беше ясна. През февруари 2005 г. стигнах до YAMAHA PSR A1000. Насладих му се максимално. Нов беше и така неразличим от нов остана до лятото на 2012 г., когато отпътува към втория си собственик в Севлиево. По това време вече имах съприкосновение, както физическо, таки слухово и визуално с актуалните модели на KORG. Дебютът в тази марка направих с Pa500 от MCI. Трескаво събирах и подобрявах информацията си, но все не достигаше нещо.... Май 2014 г. – Раздяла с Pa500 и събиране на кинти за бестселъра в сериата. Пустите кинти все не достигаха и през август 2014 сглупих с един „запазен” Pa800. Желанието да се отърва от него по-най бързия начин дойде още на следващия ден, но нейсе.....бе необходим цял месец за да го продам с поне минимална загуба. „Парен каша духа”, затова следващия ми избор бе внимателно премерен. На 16 септември същата година, отворих кашона на почти нов/неупотребяван Pa800, стандартен модел, последна генерация от тези с яркия тъч дисплей с LED осветление. Април 2015 г. транспозицията /един си тръгва, друг идва/ ме срещна с KORG Pa2X Pro. От добри ръце, в пълен комплект, с документи за произход, аранжорът попадна в още по-добри. Усещането за солиден корпус, здрава клавиатура, качествена изработка и безкомпромисен звук до последния детайл, са емблема на PaХ серията. От февруари 2016 до момента Pa3X (76 keys) Всъщност, той бе последния наличен нов инструмент в БГ от тази версия. Радвам му се, като на всяко от децата ми и ..точно така, свиря само за удоволствие - вкъщи, пред роднини и приятели по сбирки, за да пълни душата ми в добро и лошо.
  6. Goshev

    Korg PA 500

    Да ти е честит и дълго да те радва! Нов Pa600 ли взе, или употребяван? Знаеш, че и аз имах Pa500 за около 2 години /от лятото на 2012 до лятото на 2014 г./. С него на практика влязох в дебрите на KORG. Преди това YAMAHA. Без да развалям удоволствието от придобивката си мисля обаче, дали избора на Pa800 не е по-удачен пред Pa600. Писали сме по въпроса, но е факт, че все още 800 в перфектно състояние е по-скъп от нов, да не говорим за употребяван Pa600. Сигурно има защо.
  7. Хубава тема отваряш. Заради тази краста, не един и двама души в БГ притежават висок клас инструменти само за да свирят вкъщи. Малко на брой, но ги има. Въпрос на приоритети, възможности и най-вече мерак. Та, нека да се преброим, поне пишещите тук във форума. Нека всеки притежаващ профи инструмент само "за кеф" да сподели през какви клавири е минал в годините, какво е искал и получил, нов, или употребяван...какъв има в момента, как и колко често го ползва. Моля, админа да премести това мнение с цитата в темата за Pa серията, защото само с редактора не стана.
  8. Напълно съгласен с горните два поста! Хората много отдавна и в други /английски / форуми са написали просто и ясно каква представлява Pa3X Le: Pa3X Lе е Pa900 в кутия като на Pa3X, със 76 клавиша... Всички възможности, ОС и т.н са от Pa900. Чудесен клавир , с всички водещи нови звуци от Pa3X, (като Pa900), в който са включени някои Dr.samples от т.н New Ambient Drum Kits на Pa3Х Pa3xLe може да зарежда информация от всички предходни модели от Pa серията – звуци, стилове и пълен сет, стилове и звуци от Pa3Х, както и PCM звуци с големина до 192MB. http://www.synthzone.com/forum/ubbthreads.php/topics/392807/Re_Korg_PA3X_le_vrs_PA3x_origi#Post392807
  9. Има сайтове за обяви. Опиши нещата - състояние, произход, комплектовка, посочи цена, приложи достатъчно на брой реални и качествени снимки на инструмента, а тук само дай линк към обявата. Ако има интерес, ще се свържат с теб.
  10. Въпросът горе вече не е актуален, а покупката е отказана. Все пак нека стои за протокола: YAMAHA PSR 740 (модел 1999 г.) няма стояща хармония, или бутон на контролния панел, който активира такава функция /"LEFT HOLD", наличен при PSR 1000/1100/1500/2000/3000/8000/9000/ и аналогичен на бутона "MEMORY" при KORG Pa серията. Липсва и FADE IN/OUT
  11. Обмислям покупка на YAMAHA PSR-740 с учебна цел за децата и като помощен клавир при мои изпълнения. Състоянието му според обявата е "като нов" Не откривам, обаче една съществена подробност: Има ли PSR -740 стояща хармония в лява ръка /запазване на VOICE L, при включен акомпанимент, дори при вдигане на ръката/ ? Моля за инфо, колегите в час с тази генерация на PSR серията. Проверих детайлно ръководството но не намерих отговор. При PSR A1000, който имах до 2012 г. въпросната функция беше налична и ясно дефинирана с бутона "LEFT HOLD" на контролния панел.
  12. natalka, дано не е късно, но и без да познавам добре въпросния инструмент, те насочвам към възможността за тези пари да вземете Pa2X Pro! Каквото и да изберете, избягвайте трошките и търсете "гледан" клавир, с безупречен вид.
  13. Дай Skype да ти я пратя belfi4o96 е скайпът ми Изкушен от Zlatnik попаднах на MIDI EX-YU Богата колекция от сръбска музика в миди и караоке формат, с лесно търсене по азбучен ред. А ето и линк към инструментала в mp3, звучи прилично
  14. KORG Pa2X Pro Advanced Edit Manual Advanced Edit, като напечатана книжка, не съпровожда нито един от аранжорите Pa800/2X Pro/3X Сваляш, четеш и прилагаш наученото.
  15. Споделям радостта ти, Lorimar Ползвай новия KORG Pa2X Pro дълги години със здраве, радост и удоволствие!
  16. Goshev

    Моля за помощ

    Stonsa, поздравления за избора на Pa1X ! Не съм имал честта да притежавам този инструмент, но винаги съм го възприемал като олицетворение на най-доброто на KORG с неговата маса в буквалния смисъл на думата, перфектен дизайн и здравина в едно, мощен и чист звук, префектна полутежка клавиатура, желана от много музиканти и днес. Помня копнежа към него като към нещо невъзможно, твърде добро и твърде скъпо за мен до преди 2-3 години. Пожелавам ти да усетиш тръпката от това бижу и да свириш на него с много удоволствие и самочувствие. Дано всичко по клавира е наред, дреболиите се оправят, само мерак да има!
  17. Хм..., не мога да се съглася с горното, как изобщо някой вярва в това!? Отделно, Pa 2Х винаги ще държи цена около 2 пъти по-висока от употребяван Pa600. Защо ли? Ако взимаш 600, нека поне бъде нов и дано не те е срам да се показваш някъде с тая детска играчка.
  18. Goshev

    pa 600 vs pa 800

    За протокола и като аргумент по темата: Топселърът сред аранжорите на Korg ме спечели завинаги със своя невероятен външен вид, масивен корпус, тежест в буквалния смисъл на думата, мощен звук и здрава клавиатура, точно както подобава на един професионален инструмент. Pa600 и Pa900 не притежават нито едно от тези качества. В търсене на "компактен" вид на ниска цена, KORG допусна грешка като предложи нови аранжори с вид на детски играчки. Години наред мечтаех за Pa800. Желаех този инструмент докато имах скромния Pa500, та дори и после, когато на пазара вече бяха наследниците Pa600/Pa900. Отчаяно търсех съвсем нов Pa800. Оказа се, че дори да има такъв, той е на цена доста над 3000 лв, нещо, което любител като мен не може да си позволи. Късметът все пак ми се усмихна и след голямото търсене, вкл. и една грешна покупка на употребяван клавир с твърде много забележки, накрая получих почти нов Pa800. Радвах му се като дете.... Разделих се с него защото се отвори възможност да се кача още една стъпка нагоре, при това със символично доплащане, без компромис с външния вид на инструмента. Клавирът пое към новия собственик, след като той бе прочел и видял достатъчно за да сложи край на дилемата: Pa600, или перфектен Pa800! Изборът му беше информиран, а решението - правилно. Човекът е повече от доволен, а аз се радвам на своя Pa2X Pro.
  19. Търся семпли на кавал, кларинет, гайда, тремоло мандолина, или тамбура за свирене на фолклор. Няма да откажа добри пиана, акордеони и китари. Автентично звучащи бленди, без надути ефекти за Pa800/Pa 2X Pro. Асане, имаш ли подходящи неща от изброените?
  20. исам стилове за народна музика и балади не ми харесват оргиналните стилове Нина, най-напред бих искал да знаеш, че стилове за клавирите от PSR серията на YAMAHA има предостатъчно. Въпросът е някой да ти покаже къде да търсиш, или направо да ти изпрати такива. Отделен е въпросът, че при зареждане на такъв стил в твоя чисто любителски инструмент, няма да има пълна съвместимост на аранжимента с този на източника поради различния брой елементи на стила /много по-малко при теб/ и различния набор от банки за извикване на звуците /т.н Registration memory/ Като дългогодишен притежател на клавир YAMAHA PSR A1000, разполагам с богати ресурси от стилове, звуци и MIDI файлове с балканска и народна музика, които мога да ти предоставя. Стиловия формат, който чете твоя инструмент е същия като на старите по-големи събратя от PSR серията, т.е Syle File Format, имаш опции да зареждаш и звуци така че нещата донякъде може да станат. Прехвърлянето на информацията при PSR 423 става само с директна кабелна връзка с компа /USB TO HOST/ Търси ме на skype: algoshev, или на някой от телефоните в линка към подписа ми. И още нещо по същество, пряко свързано с темата: Огромен ресурс от фабрични стилове на PSR серията: http://psrtutorial.com/sty/yamaha/index.html Форум с музикални ресурси, вкл. балкански и ориенталски стилове за Yamaha /Необходима е регистрация/ : http://www.midi-matrix.com/
  21. Благодаря за включването Асане! Съвсем прав си. Бях чел ръководството, така е, но изглежда не съм прочел това, което трябва. GLOBAL>>>General Controls>>> Interface>>>Show Track Activity Колеги, по отношение на операционната система на Pa2X Pro да Ви питам и още нещо, въпросът ми е и към Мартин87: На официалния сайт на KORG единствената достъпна за сваляне версия за Pa2X Pro, към момента е Pa2X_os_v202.zip Тя, обаче, както и предните версии е с 8 страници в User DK! Има ли версия на операционна система за Pa2X Pro, която да е с 16 страници в User DK, така както е добре известна и разпространена версията с 16 DK за Pa800? Според информацията в нета, би трябвало да има, но говоря за проверена, пълнофункционална и стабилна операционна система за 2X. Според Вас тази версия такава ли е? http://www.korgtr.net/dtl/PA2XPRO-16dkOS%28DTL%29.PKG ТУК има кратка дискусия по въпроса, но отговорът не е съвсем убедителен!
  22. Удивен съм за пореден път от активността в този форум! Първия проблем вече е решен: Траковете, които не присветват, когато са активни, бяха недостатък на операционната система ver. 2.0, с която е прозведен клавира. Инсталирах Pa2X Operating System ver. 2.02 и нещата са ОК. Миналата година за кратко имах Pa800. Наред с останалите забележки във външния вид и бутоните, дисплеят на този инструмент беше блед, с малка яркост. Веднага предположих, че осветлението на дисплея е заминало, но продавачът ме увери, че е нормално и няма разлика с нов инструмент. Месец по-късно се сдобих с почти нов Pa800, чийто дисплей, беше несравнимо по-ярък /при абсолютно същите настройки - контраст 40/. Разделих се с този перфектен инструмент преди дни, в замяна на което имам Pa2X. При едни и същи настройки обаче, дисплеят на Pa2X е по-блед от досегашния ми Pa800 и дори има забележими вертикални ивици. Та, в тая връзка втория въпрос остава открит. Моля, споделете сравнителни впечатления относно яркоста, контраста и евентуално наличието на някакви ивици на екрана при Pa800 и Pa2x Pro. Коментираните характеристики /яркост, контраст, вертикални ивици/ строго индивидуални за всеки дисплей ли са, или като цяло Pa2X има по блед дисплей от Pa800?
  23. Колеги, спешно моля за съвет: В ръцете ми е клавир KORG Pa2X Pro с операционна система v2.0 /2008г/. Като цяло инструментът е много запазен, ползван само в домашни условия и никога не е имал причина да влиза в сервиз. Още в първите минути ми направи впечатление, че при възпроизвеждане на стил, траковете на стила /показвани с Track Selection/ не присветват в зелено, когато са активни. Последното е нещо нормално при Pa800, а сега от клиповете в нета виждам, че е нармално и при Pa2X Pro . Въпросът ми е защо при моя клавир това не става?! Ето ТУК e въпросния клип, а долу е шот от него със зоната от тракове, които трябва да присветват в зелено при възпроизвеждане на стила. И още нещо като второ питане: Тач скрийн дисплея има перфектна чувствителност и нормална яркост, но независимо от менюто и цветовете, на дисплея, макар и слабо ясно се открояват по-светли и по-тъмни успоредни вертикални ивици. На какво може да се дължи това, как стоят нещата в нормалния случай и какво е възможното решение на проблема? Благодаря за всеки коментар, мнение и предложение!
  24. Мартине, благодаря за мнението и сорри за закъснелия отговор! Аз също смятам, че проблемът с високоговорителите е механичен, особено след като установих, че десния се клати при леки и бързи разклащания на клавира докато е на стойката. Отделно в кутията на клавира има малко парченце /част от пласмаса, или винтче/, което препуска от единия до другия край по дължината при накланяне на инструмента наляво и надясно. Така, че работата е ясна - отваряне на кутията, преглед на говорителите, фиксиране, или недай си Боже смяна на целия говорител с нов, и затваряне. Отделно имам един неработещ бутон /октава нагоре/ и се питам може ли да бъде оправен, без голямо разкомплектоване. Познавам лично Икономов и вече имам уговорка за преглед на инструмента. Предполагам на всички е ясно, че сервизното обслужване се прави на друго място и от други хора! Затова, притесненията ми са най-вече да не се случи нещо с инструмента в сервиза. Има абсолютно безупречен вид и не бих допуснал да получи дори една драскотина по корпуса. Отделно се боя да не бъдат сменени със стари изправни и нови елементи по него. Затова, въпросът ми колги е, някой има ли опит с отваряне, ремонт смяна на говорители, бутони от пулта, или каквото и да е на KORG Pa800? Нека разкаже и опише своя случай, като сподели резултата? Благодаря!
  25. Проблем с възпроизвеждане на нисък бас и ритъм от колоните на моя наскоро закупен KORG Pa800: Колоните просвирват нормално високите и средни честоти, дори когато са много усилени и това е нормално, защото убеден съм, всеки такъв клавир е проектиран да възпроизвежда кристален и мощен саунд дори при сериозно усилване. Но при нисък бас и ритъм особено дясната ми колона сдава багажа още на 1/3 до 1/2 от максимума на плъзгача. Вместо да възпроизвежда мощния бас и ритъм, колоната и бас-рефлектора под нея започват да вибрират и "пърдят" /сякаш са изторбушени и целия клавир изпада в резонанс/ . Това тотално скапва нещата, защото не позволяво коректно звучене на целия аранжимент. Проблемът не се оправя със смяна на блендата, нито със сета. Просто при определени нива, ниския звук не може да се възпроизведе и започват вибрации и дъднене. При пускане на клавира през апаратура, или слушалки няма ядове - звукът е кристален! Моля за предположения дали се касае за механичен дефект с колоните, или е свързано с електрониката и естествено съвет как да реша проблема. Имал съм Yamaha PSR A1000; KORG Pa500, а преди този и друг KORG Pa800, но колоните дори и усилени докрай са генерирали перфектен балансиран и чист звук. Иначе, външния вид на клавира е безупречен - корпуса, клавиатурата, дисплея и бутоните са без следи от употреба.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.