chobbi Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 Благодаря! Наистина Fender си е Fender,но трябва да ви кажа,че този Ibanez звучи размазващо.Само трябва да махна"пепелниците",че не ми е много удобно за свирене.Сравнявах го с Fender 1975г.и не можах да намеря разлика.Японците на времето са крали не само дизайн,а и дървта ,адаптери ,електроника(четох из интернет за този модел,че са изпозвали същите материали(1971-1976) като Fender докато им забранят през 1976г.)Тялото е от цяло парче Ash,грифът е кантиран ,Maple,a фингърборда е Rosewood.Аз не съм голям фен на марката Ibanez,но този определено много ми хареса. Цитирай
Mephistofel Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 ^ Много добре разбирам какво имаш предвид - свирил съм на такъв Ibanez,беше обаче тип "Jazz Bass", с два single-a и без "пепелниците" ( ). Пак от втората половина на 70-те,и пак със стария надпис (като на твоите снимки). Хубав,много хубав! Цитирай
chobbi Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 Aма, този е също Jazz bass '75 копие Моделът е 2365B Цитирай
Mephistofel Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 Ясно де,ставаше въпрос,че е просто с друга хардуерна конфигурация. Цитирай
cecob Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 ибанеца е уникален, преди 4-5 годиня бях взел такъв, но в бая отчайващо състояние, обаче нямаше такъв кристален тон. много ме е яд, че го дадох на един приятел. иначе разликите с фендър'75 са няколко: грифът- 3 парчета, главата е с милеметри разлика в долната извивка и в ъгъла и преливката е малко по-нескопосана(демек сънбърста), но тея инстументи имат убийствен саунд. и ти си го намерил адски запазен. честито!!!! Цитирай
LOE Отговорено Януари 31, 2008 Отговорено Януари 31, 2008 Айде и аз да се похваля за сефте в този раздел... трябваше ми бас китара за домашно ползване, да си помагам като мисля музики, и си взех ето това: Страшно съм доволен, не съм активен басист но съм имал много бас китари в ръцете, влключително и някой доста добри, а този, въпреки скромната си цена ме радва изключително много като усещане и звук... нек тру е, и изглежда страхотно Цитирай
Demiurg Отговорено Януари 31, 2008 Отговорено Януари 31, 2008 ^ Свирил съм на такава - доста добър инструмент е това !!!! Честито ! Цитирай
MDFk Отговорено Февруари 1, 2008 Отговорено Февруари 1, 2008 ^^Става. Със здраве да си го ползваш! И аз имам точно този модел, мисля че вече се води по-стария. Ако е този който беше в софийския "Фактор", мога да ти кажа че е още по-добър от моя - пипнали са му ергономията, има малко махнат метериал за удобство на тялото, бриджа му е по-солиден...и това се сещам честно казано. Само ако решиш да сменяш адаптерите или височината им би могло да е гадно, защото като свалиш винтовете адаптерите НЕ падат, а стоят като залепени (и вероятно са ) на тялото. Цитирай
LOE Отговорено Февруари 1, 2008 Отговорено Февруари 1, 2008 това което не ми хареса ... че не бяха ошлайфали прагчетата отстрани на грифа - резултатът е около 200 порязвания с дълбочина 2-3 микрометра по лявата ми ръка, не че е текло кръв или нещо такова, но ръката ми на допир е малко като шкурка. Вече почна да минава, а и прагчетата не драскат толкова Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 1, 2008 Отговорено Февруари 1, 2008 На шмиргела! Не съм я пипал на живо, но "на хартия" супер яка изглежда! Честито! Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 1, 2008 Отговорено Февруари 1, 2008 (Редактирано) И аз да се пахваля,малко със закъснение... Най-сетне си имам истински...басист за бас-китарата! Казва се Георги и е свирил с Шуменската банда Глоба (1996-1997) и сега много ми помага за реализирането на една моя стара мечта да свиря парчета от соловия си проект Day40 наживо. В този ред на мисли вече имам и барабанист и още един китарист, но тях няма защо да ги споменавам в този раздел. http://www.myspace.com/dayforty Check us out! Редактирано Февруари 1, 2008 от edgecrusher Цитирай
Geo Отговорено Февруари 2, 2008 Отговорено Февруари 2, 2008 Пуснах няколко парчета в "Авторска".Там може да се чуе чистия звук на LAKLAND SkyLine.Пуснал съм го през Ampeg SVPCL.Звукът не е пипан през студио.Лично на мен този бас страшно ми харесва и звукът му е интересен. Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 edgecrusher, честито !! дай някакви характеристики на момчето Изглежда много гот ! Цитирай
vhcs Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 Пуснах няколко парчета в "Авторска".Там може да се чуе чистия звук на LAKLAND SkyLine.Пуснал съм го през Ampeg SVPCL.Звукът не е пипан през студио.Лично на мен този бас страшно ми харесва и звукът му е интересен. еййй, маже тикви направо. А с какви струни свириш на парчетата ? Цитирай
Geo Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 Свиря с оригиналнате струни на LAKLAND-а.Той още ми е нов.Пристигна в началото на м.януари тази година. Цитирай
Recommended Posts