Ивелин Отговорено Септември 7, 2009 Share Отговорено Септември 7, 2009 Ами на мен всичко заедно с Logic-a ми дойде почти 6,000 лв... заради хубавите ми сини очи ми направиха малко отстъпка Ти ли няма да си на далавера?! Я пак си кажи религията? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kurt Uvash Отговорено Септември 7, 2009 Share Отговорено Септември 7, 2009 Как 6000 лева. Абе хора аз да не съм проспал "розовото бъдеще". Един сносен MacBook 2500-3000 лв., а Logic Pro e maksimum 800 lv. общо 4000 лв. Е, да... ако и за китара и микрофон са даени още 2000 лв - разбирам. Дай боже всеки му... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Септември 7, 2009 Share Отговорено Септември 7, 2009 Лоджика не струва 800 лв. Стара ти е информацията. 950 лв е А за макбука, първо питай девойката за какви параметри става дума и тога се изказвай дълбокомислено. 2500 може да струва 15-инчов макбук с процесор на 2 и нещо Ghz и със 320 GB HDD. В случая простата сметка показва, че лаптопа явно струва около 5000 лв, което предполага, че става дума за макбук ПРО - вероятно 17 инчов и напилен с много рам и такива работи. Aquarelle, ако е така добра, може да сподели повече инфо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Септември 7, 2009 Share Отговорено Септември 7, 2009 Айде честито за Лоджика на Лоджик използващите. .... и да престанем с офтопика :-) (това е към собствениците на вече изтрите няколко коментара, попадащи в тази категория). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Септември 7, 2009 Share Отговорено Септември 7, 2009 Не мога да се сетя коя беше последната версия, когато Logic вървеше още на PC-та, но отделих доста време да го ползвам, почти го бях научил, а накрая пробвах Cubase и исках да си блъскам главата в стената заради това, че не бях открил по-рано Cubase... Надявам се онова недоразумение Logic да не е вече недоразумение след толкова много версии. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kurt Uvash Отговорено Септември 7, 2009 Share Отговорено Септември 7, 2009 (Редактирано) Аз също. При все че хич не искам да се отказвам и за миг от Reaper, заради когото пък аз се отказах от Cubase, макар и без да си блъскам главата. Редактирано Септември 7, 2009 от Kurt Uvash Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивелин Отговорено Септември 7, 2009 Share Отговорено Септември 7, 2009 Още помня времето, когато Cubase се използваше предимно за аудио, а (тогавашния) CakeWalk - за MIDI. След като CakeWalk вкараха VSTi адаптера, програми като Sonar и Cubase станаха вьпрос на вкус, а и на какво сме свикнали. От скоро ползвам Logic Pro 8 на iMac и ми харесва заради 2 неща - вьтрешните ефекти и машината, на която работи са по-добри от горе посочените 2. Но си признавам, че все още работя по-бьрзо на Cubase. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Aquarelle Отговорено Септември 8, 2009 Share Отговорено Септември 8, 2009 Старите версии на Logic, поне откакто съм запозната с него (от версия 6 насам) са доста дървени в сравнение с последните две. На други софтуери почти не съм работила, така че не мога да правя сравнение... Иначе за лаптопа: MacBook Pro, 17" Core 2 Duo 3.06 GHz 4 GB RAM 1066Mhz HDD 500 GB, 7200 rpm Принципно трябваше да излезе около 5,500 лв, но ми направиха отстъпка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 8, 2009 Share Отговорено Септември 8, 2009 Пробвах да го сложа, но супер досадното изискване за инсталиране само върху системен дял ми счупи мераците да го видя днес... Ся трябва да ресайзвам партишъни и тогава, блааа... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Септември 9, 2009 Share Отговорено Септември 9, 2009 Ам'че то и Pro Tools-a може да се инсталира само на системен дял Пък и аз отдавна не се занимавам с партишъни, така че това за мен не е пречка. Иначе успех с рисайзването и да си бекъпнеш нещата, че стават фалове Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martist Отговорено Септември 15, 2009 Share Отговорено Септември 15, 2009 Абе колеги тъй като виждам доста хора са преминали на девятката...да питам появява ли се при вас досадния надпис "LOW MEMORY" или най-лошото, което по-рядко се среща "No free Memory" при все, че в activity monitor пише едва ли не че има свободна памет и то не малко? Лошото е, че като се появи се крашва.Хубавото е, че казва нещо от сорта " Logic is about to crash, but you can save your work if you want" четох, че доста хора го имат този проблем в lgocforum. та тъй -.- някой? И дали има решение за това? Инак, НЕ искам да влизам в излишни пререкания, но само да споделя...лично аз си блъсках главата защо съм се мъчил на дървените и гадно изглеждащи НАЙ-важното кофти звучащи DAW след като открих logic8...Може би някой разбира за какво говоря под "кофти звучащи" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Септември 15, 2009 Share Отговорено Септември 15, 2009 Проблема е, че има пикове, които няма как да ги видиш в activity monitor, защото те се появяват при плей и при запис. Това с low memory на мен не ми го е вадило никога, въпреки че съм на iMac G5 1.8Ghz, 2GB RAM. Не знам от какво става така, но най-вероятната причина е, ако товариш много виртуални инструменти, макар че аз съм пускал бая неща едновременно и не ми се е случвало. Все пак кажи на каква машина работиш и в какви случаи ти ги вади тия табели, за да може да се диагностицира проблема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 15, 2009 Share Отговорено Септември 15, 2009 Сложих я успешно и макар да не разбрах защо ми сложи 7ГБ (и най-вече какви бози ги натовари) съм доволен, че върви ОК. Бекъп си имам, мен почти всичко ми е на външен диск, тук са предимно оборотни неща. Martist, възможно е да е нещо от хакинтоша. Пробва ли 9, може там да го няма тоя проблем пък... BlueZone, използването на два партишъна има своите предимства. Там ми е 90% от софта, както и хоум фолърите, в които са всякакви документчета и потребителските настройки 90% от нещата. Да, това не е Уин и не се налага нов инстал през 2-3 месеца, но все пак когато го правиш си спестяваш ДНИ наред ръчкане! Останалите 10% (мисля че няма и толкоз) са за 3-4-5 софта, които искат инстал - Logic, GuitarPro, Superior 2.0, VirtualBox, RDP... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Септември 15, 2009 Share Отговорено Септември 15, 2009 Вероятно е така - който както си е свикнал. За моите лични нужди няма смисъл от партишъни. Ако ми трябва бекъп или друго такова нещо - външен хард. Иначе забелязвам, че като че ли с процесинга на аудио файловете с разни пич-шифтъри и други такива идиотщини се справя по-добре от 8-цата. Ще продължавам да тествам и ще споделям впечатления. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martist Отговорено Септември 16, 2009 Share Отговорено Септември 16, 2009 BabyThomas - е да де тоя проблем го има само откак съм на 9. Инак рам имам 4ГБ, процесора си е екстра даже и половината не мога да го мина ама още 4ГБ ли треяя да зема нинам...верно че не си поплювам и проектите ми са ненормални ама чак пък толкоз... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts