EAmechaniX Отговорено Септември 23, 2013 Share Отговорено Септември 23, 2013 Ей тос Коцю, ве...да не му го надява чуек... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pampi Отговорено Септември 24, 2013 Share Отговорено Септември 24, 2013 ^ А ключовете може да ти изглеждат познати. След монтажа мнението ми за тях се покачи многократно : ) 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Септември 26, 2013 Share Отговорено Септември 26, 2013 тъй, тъй ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
рахата Отговорено Септември 26, 2013 Share Отговорено Септември 26, 2013 Видях един Ibanez RG565 Mutant BGCS във Фейса,но ще оставя Коцето или гордия собственик да качат снимки и повече инфо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
anadem Отговорено Септември 26, 2013 Share Отговорено Септември 26, 2013 Като сте тръгнали да го разконспирирате да се включа и аз От поне година една чудесна махагонова талпа си стоеше при мен и чакаше да и се случи нещо хубаво, в един момент в базара се появи един интересен гриф и концепцията се оформи абсолютно естествено., Поръчах каквото трябваше от ebay и стартовият материал беше следният: изключително добре изсъхнал (доколкото знам над 20 годишен) махагон за тяло телекастърски тип maple-rosewood гриф от fender bullet (made in USA, CBS ера между 81-ра и 83-а според guitar dater project, за времето си доста бюджетен модел) с оригиналните си ключове (любимият ми тип fender vintage ключове) и оригинален neck plate комплект Seymour Duncan Vintage Soapbar SP90-1 адаптери HIpshot фиксиран бридж С Коцето се разбрахме доста лесно за детайлите и спецификацията придоби следният вид: тяло махагон с топ от канадски клен (самият топ е с дебелина над 1 см!!! за този проект изобщо нямах идея да търсим визуален ефект в стил flamed maple, въпросният материал предложен от майстора е почти "plane" с едва загатнат "burl", Което ме устройваше прекрасно), телекастър форма на тялото без никакъв лак - tung oil финиш, въпросните П90 адаптери и фиксиран бридж, единствен volume потенциометър (без тон по веригата) и les paul тип 3-позиционен превключвател. Грифчето беше подмладено с пълен рефрет и чистно нов нът и в доста кратък срок китарата беше сглобена и готова за подвизи . Резултатът се получи точно каквото очаквах - инструмент с характер, минималистичен и натурален, определено не е най-универсалният инструмент, но точно това беше и идеята на упражнението ... има много блус в нея, и фънк, и класически рок. За това колко съм доволен от човека, за когото става въпрос в темата изобщо няма смисъл да пиша, много рядко се случва в живота резултата да е точно каквото си очаквал. Съжалявам за телефонните снимки, но засега толкова ... повече снимки и семпли евентуално по-натам... 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Септември 27, 2013 Share Отговорено Септември 27, 2013 Ссссссупееееееееррр! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sp1t_fire97 Отговорено Септември 27, 2013 Share Отговорено Септември 27, 2013 Прочитах много коментари от типа "Ти си велик Коце" , "Коцето президент!" и тем подобни . но аз бих казал че Вие г-н Димитров сте Господ в човешкия му облик . ОГРОМЕН фен , макар и доста "млад" бих казал , мечтая някой ден да се доближа съвсем, съвсем малко до Величието Ви... Имам няколко въпрос обаче - един приятел ми подари китара която не ползва- Скуайер Стратокастър произведен в периода от '97ма до '99та година , с малката глава и 22 прагчета . Когато ми я даде имаше спешна нужда от смяна на прагчета и аз много време мислех над това дали да не я дам на лютиер , но съм си доста любопитен и реших аз да пробвам . Гледах изключително много клипчета и четох по форуми и сайтове, след което един ден реших да пробвам , пък каквото стане . Извадих ги , но сега проблемът ми е със слагането .. Не че не знам какво да правя просто сложих 22-рото и когато оставих да стяга лепилото го стегнах със стяга и си бях изрязал едно парче дърво с извивката на радиуса на грифа , но се оказа твърде мек материала и не притискаше изцяло прагчето хубавo затова след като стегна лепилото видях че откъм 6-та струна е по-високо прагчето и го извадих (В момента си дооформям друго парче от орех мисля че е не съм сигурен,но е доста по здрав материал) . Въпросът ми е (единия)когато сменяте прагчета , слагате ли лепило (и какво) и по какъв начин изкривявате прагчетата .Другият въпрос е дали може да ми помогнете с намирането на заключващи се ключове и ако може да ми кажете цена П.П. Изчетох почти всичко от началото досега и наистина се изплаших когато прочетох това с кораба ... Добра шега Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Септември 29, 2013 Share Отговорено Септември 29, 2013 Занеси си китарата на лютиер, преди да си я съсипал ( от описаните от теб действия, точно това правиш). Извинявай, че ти давам акъл, с най добри чувства е! 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Annonnymоus Отговорено Септември 30, 2013 Share Отговорено Септември 30, 2013 @sp1t_fire97, Костадин Димитров вече работи в София, гледам и ти си от там, не се притеснявай да му занесеш китарата си за смяна на праговете, сигурен съм, че ще свърши безупречна работа.Наскоро ходих и аз до него и мога да кажа, че се убедих лично в това колко кадърен и свестен човек е! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
рахата Отговорено Септември 30, 2013 Share Отговорено Септември 30, 2013 Коцето е в София ?!Ето при кого ще си занеса китарата за лек сетъп и някой друг съвет Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Октомври 1, 2013 Share Отговорено Октомври 1, 2013 И като е в София, що не сложите един адрес ? На сайта няма адрес в София, из постовете не видях... с полиция ли да го търсим ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a_panov Отговорено Октомври 1, 2013 Share Отговорено Октомври 1, 2013 (Редактирано) http://www.kdbasses.com/contact.html Звъниш и оплакваш се, и после ще се види дали може да те утешат (да ти поправят инструмента)... Редактирано Октомври 1, 2013 от a_panov 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
evernas Отговорено Октомври 2, 2013 Share Отговорено Октомври 2, 2013 Занеси си китарата на лютиер, преди да си я съсипал ( от описаните от теб действия, точно това правиш). Извинявай, че ти давам акъл, с най добри чувства е! Добър съвет,но едва ли ще го изпълни-видимо е,гледал е доста клипчета в ю-тюб и е чел доста-не го подценявай! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sp1t_fire97 Отговорено Октомври 2, 2013 Share Отговорено Октомври 2, 2013 :D Наистина мисля да му ги дам да ги сложи .. нещо не ми се получи слагането .. Благодаря за контактите !! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BassTraffic Отговорено Октомври 2, 2013 Автор Share Отговорено Октомври 2, 2013 (Редактирано) ...с "малко" закъснение се включвам в темичката, която се радвам, че сте позатоплили . Много и сърдечни благодарности към pampi и anadem, беше удоволствие за мен да работим заедно! Благодаря ви! Развам се, че успяхме да постигнем онова, което беше заложено в плана до голяма степен. рахата - Мутанта (Ibanez RG565 Mutant) замина без снимки. Всъщност има, но са във Фейсбук. sp1t_fire97 - Човек, как сипеш похвали и възхвали, чак ме караш да се чувствам неудобно... Задал си ми въпрос, на който виждам, че вече не е необходим отговор, но все пак ще ти отговоря. Прагчетата не се лепят. Не се лепят, но понякога се налага. Необходимостта и самата ситуация, която е наложила използването лепило може да бъде най-различна. Ако каналът на фингърборда е много разрушен и не може да задържи праг, то тогава се подлепва малко прагчето, но това е само операция, която показва, че фингърборда е вече за смяна. Това е само един от примерите, които подсказват за използване на лепило, но има и други варианти за действие, които могат да предложат и други подходи за рефрет, за да се избегне лепенето. Чувал съм, че някой производители китари задължително лепват крайчетата на прагчета, но това е непотвърдена за мен информация. Demiurg - ...чак Полиция не е необходима. Едно ЛС би свършило отлична работа и спестила доста писане на полицейски протоколи... От доста време не съм показвал нови неща. Сега има един интересен случай с една китарка, която може да е интересна да се наблюдава процеса на работа върху нея. Не съм питал още собственика дали има нещо против, ако каже ДА, ще я нащракам. Редактирано Октомври 2, 2013 от BassTraffic 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts