Jump to content
Българският форум за музиканти

evernas

Members
 • Posts

  219
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

evernas last won the day on March 28 2019

evernas had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  bass

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  MTB

Recent Profile Visitors

851 profile views

evernas's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

121

Reputation

 1. В наши дни размера на говорителите,както и къде е разположен отвора( с имена за въздух,бас-рефлекс,налягане и т.н. ) не определят какъв ще е звука.По-скоро дизайна вътре,както и филтри,говорители(къде,какви са и т.н.),дърво,както и крайната идея за звук на дизайнера определят какъв ще е той,разбира се,ако искаш да чуваш повече баси от комбото,кабинета и т.н.,по-скоро трябва да се търси правиланата комбинация усилвател-филтри-говорител-вътрешен дизайн,откокото дали порта ще е отзад или отпред.Можете да си потърсите ревюта на Jim Bergantino например и ще чуете,че неговите десет инчови кабинети (например HDN1x10 )звучат "по-дебело" дори от някой келеви 2х10,но не заради това,че са фронт-порт,просто дизайна и говорителите са правени за него и то него.А това,че едно бас-комбо е леко,е плюс,ако разбира се има вложени правилните материяли и компоненти,които не струват 400 или нещо от сорта, пари. Заповече от китайски неща,трябва да си приготвиш повечко пари,може да помислиш и за усилвател със слушалки.Има доста добри.Успех.
 2. Каква е идеята да го постнеш това,че нещо не схващам?Дано не ти прозвучи като заяждане,разбира се.
 3. Бях написал в една тема преди време,че това със струните и не само, са необходими набутвации,няма как да минеш без тях и който не го е разбрал има да поства до безкрайност.Радвам се,че съм имал късмета да чета където трябва и да общувам с хора,които знаят за какво иде рече,та отдавна нямам проблеми с това дали да си купя нещо или не и колко ще се набутам,защото са ме излъгали с "цигански номера".Та,тъй.....
 4. Не знам какво качество продават музикер,не си ме разбрал правилно,но това няма значение,както искаш го тълкувай,пак ти пиша,че ще е добре малко повече да почетеш в детайли и не само в нашия форум.Няма как да дискутираме като не сме на една и съща вълна т.н.Надявам се да не те обидя по някакъв начин. Не съм разбрал,че е и в двата адаптера,т.е. пробвай с евтин комплект струни,поне няма да се набуташ много.Ако продължи проблема,трябва да видиш стунника,нъта,а може и да е в цялостната изработка на инструмента ( тяло,гриф и т.н.),кой знае каквоможеда е,то затова има и гаранция,ако си обърнал внимание. Не знам какво точно ти е мерилото за добър преамп,така че,може доста се пише.Вярно е,че всеки си има вкус затова кое е добро,щом ти харесва ок,няма лошо.Надявам се само да не останеш разочарован ако влезнеш да записваш с добър саунд-инженер и ти се подскаже,че баса е добър само за подпалки,въпреки добрия си вид,което доста често се случва с евтинджосите.Определено съм се наслушал и нагледал на такива,но всеки си знае. Със сигурност ще трябва да се направи клуб на феновете на китайския саунд с брандове като Китовски,Кидера,Кифендер,КитСмит и т.н. Мисля да не дискутирам повече,че работа ме чака.Успех на всички.
 5. По външния вид няма как да разбереш дали са еднакви ключовете или не,но дори и да са,това няма отношение към звука,а ако има някакво въобще, няма да е кой-знае колко голямо(според мен няма никакво,но както и да е!).Струнника няма нужда да бъде от масивна стомана или някаква стомана въобще за да направи контакта към тялото и вибрациите на струните “по-големи” (алуминиевите Хипшоти например),има достаъчно примери за това - погледни струнниците на Алембик,а и не само.Аз ти бях писал да видиш в Томан и ако си беше направил труда,ще,е да видиш,че предлагат втора генерация на Саиър ( като твоя модел) за същите пари ,плюс 30 дена право на връщане без въпроси,кой знае на какво си попаднал в този музикер,,,едикво-си,но ти си решаваш все пак.Китаеца си изглежда по китайски направен,особенно като видя къде са разположени адаптерите ......сигурно ще има доста богата палитра от звуци в комбинация с никому неизвестния преамп.Този проблем със струната може да ти е от самата струна(дефект или както искаш го наречи),но най-вероятно е от адаптера,а това с размагнетизираната струна.......завършил съм електротехника и подобна глупост не бях чувал,не се сърди,но си за златен скунс!Добре е човек преди да пише и коментира да си направи труда да почете малко повече.Надявам се да не се обидиш,но според мен ти се надяваш за малко пари да улучиш “бахти и якия бас находка” което няма как да стане,по обясними причини.
 6. +1.Със сигурност втората генерация е още по-добре,поне от ревютата които чух.Все пак в този ценови клас,че и в малко по-високия "борбата" е доста сериозна и Sire се справят повече от добре.Ако съм на скромен бюджет не бих заложил на друга марка,другите в този ценови клас ми звучат повече от безхарактерно,особенно Корт - надявам се да не обидя някой. Ако идеята ти е да имаш по-добър финиш със сигурност китайците ще се справят по-добре,но не мисля,че като звук ще получиш нещо кой знае какво,ако съм разбрал правилно,че имаш предвид китайски марки или реплики.Ако имаш предвид качеството на басовете правени в Китай срещу Корейските имай в предвид,че винаги можеш да улучиш келева бройка и т.н.,така че,не можеш да съдиш генерално за това.Имай на ум,че Сиайър работят с М.Милър,докато китайците не работят с никой от "големите глави" доколкото знам. Ето ти едно видео за размисъл:
 7. Здравей,първо завършен музикант се става трудно и с години,второ,по-скоро реши на какво най-много искаш да свириш и насочи усилията и волята си на там,било китара,бас или каквото и да е.Започни да взимаш уроци по солфеж и елемнтарна хармония най-вече,за да разбереш как се построяват акорди,интервали,как звучат,какво е прогресия от акорди,какви ладове може да свириш "срещу" тях и т.н.Ако искаш просто да си дрънкаш в махалата с пичовете за кеф,няма нужда да се задълбаваш толкова много.Ощеедин съвет,не си зарязвай образованието зарди мечтата да станеш пок-звезда,голяма грешка която мнозина са правили. Успех.
 8. И аз съм на тема лупър-тема сега,BTW ей този модел много ми хареса,ако бях китарист щях да си го купя.
 9. Има търсачки,които явно никой не използва.М'да......
 10. Твърде оптимистично искане за 60 ватово бас-комбо,особенно от "лидерите" в бас-китарната ниша Маршал.....Ако е ънплъгд може би ще е ок,иначе "твърдо НиЕ". Успех.
 11. Колегата ти е написал това,което и аз ще ти кажа-според мен,разбира се,само една марка може до посочената от теб сума, да звучи както я описваш - Sire.Има ги в Томана,взимаш пробваш и ако не ти хареса,в което твърдо се съмнявам,връщаш и си прибираш парите обратно.Много пъти съм го правил,а и не само аз.Единствените "проблеми" са,да знаеш дали искаш сингъли или хъмбъкери и комбинацията от дървета.Дето се казва - научи си домашното,без да се обиждаш,защото задаваш въпроси,а от написаното от теб ,човек остава с впечетление,че "стреляш на посоки",пък каквото излезе. Аз лично не бих си вложил парите в ESPто или в Корта и двете не са ми по вкуса.Успех.
 12. Стара Загора е заспала отдавна по мое виждане,все пак успех.
 13. evernas

  Фукня

  Не мога да отворя снимката,но срещу Bergantino почти никой няма шанс откъм кила,освен един модел на TecAmp докато бяха немски,а за звука му по-добре да не говорим....неееааа такова животно на планетата. Някой ден ще се пробвам да дойда на някоя от сбирките (ако го закараш за тест там),имам CN212,свирил съм и на HD серията,но много искам да чуя и NV-то,особенно шестицата,ще е трошач сигурен съм. Със здраве да си го позваш рига,сигурен съм,че звучи смазващо.
 14. Ето и един от мен,леко груб и вулгарен,но е як.Група започва да репетира в апартамент,след ден съседа от долу идва и им прави забележка,пичовете му казват:"Генерална репетиция,пич,много важен концерт!" и какво да прави човек,разбрал ги.На следващия ден отново яка "тресня",отново съседа мрънка,нашите хора пак:" Генеална репетиция,концерта се отложи,пич,няма как!"....съседа нали е пич,ок от него да мине.....и така се повтаря 3-4 дни.На петия ден групата "свири на убиване",а съседа не се появил,след репетицията китариста решил да види какво става,подозрително било някак си този да не се появи.Слиза отваря входната врата,влиза в хола и гледа съседа лъска бастуна гледайки порно и виждайки нашия човек му казва:"Генерална репетиция,пич,след малко ви почвам!".
 15. Така написано ми звучи по следния начин - кръчмари и т.н. и всички останали,т.е. за музиканти в "хавата" и тези покрай нея.Най-вероятно не е така,но би могло и по този начин да се тълкува.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.