Jump to content
Българският форум за музиканти

Ocd Fulltone Vs Boss Gt5


kolio_k

OCD vs GT5  

36 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Отдавна не се бях занимавал с процесора ми, който събра бая прах под леглото. Днес се замисилих за него и понеже ми беше под ръка , реших да пробвам нещо.

А именно следното. Пуснах OCDто на на на левъл, волум и драйв на 12 часа, а след това с блус драйва (който е или поне би трябвало да е всъщност Блус драйвърa na Boss , поне те така твърдят де) се опитах възможно най много да се доближа по тоне и характер до ОCDто ( с EQта и тн). И двата ефекта всъщност представляват емулация на Маршал, но единия е педал, а другия е в процесор. И двата са включени в чистия канал на лампов амп с А-Б бокс, така че са при абсолютно еднакви корекции пот ампа , а и китарата е една и съща. За да бъде по справедливо, пуснах ОЦДто на 9 волта с батерия вместо на 18волта, както обикновенно го правя, защото иначе разликите в динамиката стават прекалено очевидни.

 

Разбира се двата ефекта не звучат еднакво, но ми е интересно какво мислите, в смисъл кое е процесора и кое педала. Би трябвало да е лесно за отгатване, защото умисшлено записах семплите с малко гейн, за да са по чуваеми разликите, а и няма мъгли от типа на делеи модулации и тн.

 

За по лесно записах семпъла на видео.

 

http://www.4shared.com/file/92370145/f85a7...s_boss_gt5.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би трябвало да е лесно за отгатване...

Не ми е лесно на мен. Рискувайки яко да се изложа , червеното повече ми хареса и го решавам че е OCD. Зеленото някак си рехавичко(без пътност) ми звучи в сравнение със червеното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха - блайнд тест, на всичкото отгоре имам OCD.

Е не го ползвам като теб, ако не се лъжа е зеленото.

Имам и блус драйвъра ( но не съм го включавал отдавна), мога и да греша,

но той звучи по-дебело, както е "червеното".

А сега да съм объркал :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, изобщо не е лесно за отгатване. Според мен зеленото е фултон, червеното - процесор. Някакси зеленото ми звучи по-отпушено, но определено не съм сигурен. На предишната подобна анкета, Пиви Ултра срещу Пиви моделинг не знам си какво, беше доста по-лесно за отгатване.

 

Само ще добавя, че и двата типа звук ми харесват, чак ще взема да си променя мнението за процесорите.

 

Едит: М/у другото, ако живеехме в щатите, за тази анкета далтонистите можеха да те дадът под съд за дискриминация :)

Редактирано от chlen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще почакам да гласуват повече хора и ще подскажа :) . Приемам за комплимент, че ви е трудно да отгатнете, доста си поиграх да имитирам, разбира се на живо, като свириш е много по лесно да отгатнеш, защото някак си саунда се чуства , но на запис наистина е по трудно да се прецени, а пък и аз направих една грешка, като свирих всичко с доста атака (силно), та не може добре да се оцени динамиката. Но както и да е, така е по сладко, като е трудно :) .

 

Колкото до далтонистите, в анкетата упоменавам изришно дясно и ляво в скоби :) , не можеш да ме хванеш лесно ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще почакам да гласуват повече хора и ще подскажа :D . Приемам за комплимент, че ви е трудно да отгатнете, доста си поиграх да имитирам, разбира се на живо, като свириш е много по лесно да отгатнеш, защото някак си саунда се чуства , но на запис наистина е по трудно да се прецени, а пък и аз направих една грешка, като свирих всичко с доста атака (силно), та не може добре да се оцени динамиката. Но както и да е, така е по сладко, като е трудно :D .

 

Колкото до далтонистите, в анкетата упоменавам изришно дясно и ляво в скоби ;) , не можеш да ме хванеш лесно :D

първото е ОЦД второто ГТ5 според мен.въпреки че като ги слушах пак размислих .......ама късно.Червеното е с по-малко високи тва е което забелязах :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Зеленото" ми звучи по-добре някак, но нямам идея дали е процесор или OCD. С любопитство ще чакам да разкриеш мистерията - най-много да излезе че нямам вкус ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля,че зеленото е ОЦД,червеното босче,просто червеното ми звучи малко напудрено,което е типично за процесорите,а зеленото една идея по-рехаво,което е типично според мен за стомп драйвчета.Мисля,че на живо разликата би била достатъчно осезаема,когато се свири по-силно процесорите като че ли лъсват.Сега обаче се сещам,че бос претендират процесорите им да са с аналогови драйвове,та ако с този модел е така,напрактика сравняваме 2 аналогови драйва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мненията са разделени по равно, супер, ще почакам , че още не са гласували достатъчно хора и ще обявя резултата. Със сигурност обаче, едно нещо си личи, а именно , че когато един ,горе долу свястен процесор се включи в добър амп и се запише с микрофон, а ко същия е настроен горе долу прилично ( аз не съм някакъв корефей на прецесорите, точно обратното :) ) същия много се доближава до звученето на аналоговите педали и то до доста скъпите такива.

 

За мен, докато правих записите, разликата в звука беше очевидна на живо, но сега слушайки ги ден по късно, виждам че двата ефекта наистина звучат близки по характер

 

Браво на Бос

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.